Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fietscomputers
#1
Wie gebruikt welke fietscomputer en waarom? 

Zelf heb ik in 2013 een Sigma Rox 9.1 aangeschaft met de bedoeling om naast snelheid en afstand ook meer inzicht te krijgen in mijn (gemiddelde) hartslag en trapfrequentie. Ook de hoogte meter leek mij wel handig. Uiteindelijk gebruik ik de extra functies bijna niet. Pas in 2015 heb ik een aantal maanden lang serieus getraind op een hogere trapfrequentie. Normaal trapte ik ergens tussen de 70-75 en nu is dat meestal tussen de 80-85.

Voor wat betreft de hoogte meter daar klopt meestal geen hout van. Standaard calibreer ik de hoogtemeter van te voren door de hoogte van mijn startplaats in te stellen of de luchtdruk in te stellen. Als ik eerst de hoogte instel en daarna de luchtdruk en ik kijk daarna terug op de hoogtemeter dan is die weer gewijzigd. Als ik dan de hoogte weer opnieuw instel dan is de luchtdruk weer gewijzigd. Als ik vervolgens ga fietsen en kom weer terug op mijn startpunt dan is mijn startpunt meestal (veel) hoger of lager dan waar ik mee begonnen ben. Alleen bij stabiel weer klopt de hoogte nog. 

Het voordeel van de Sigma Rox 9.1 vind ik dat ik een 2e fiets kan instellen. Afgelopen zomer heb ik een 2e ligfiets naast mijn ICE trike aangeschaft: een Challenge Chamsin. Afgelopen week heb ik daarom een 2e set transmitters aangeschaft om op de Chamsin te monteren.
Antwoord }
Bedankt door:
#2
Op mijn Union zit een Sigma 16.2 met cadansmeter. Die heb ik er destijds op gezet omdat mijn toenmalige E-bike ook een cadansmeter had en ik die veel gebruikte om vooral niet te zwaar te trappen (typische E-bike kwaal). Intussen weet ik dat ik vrijwel altijd rond de 90 zit qua cadans en gebruik ik hem amper meer. 

Op mijn andere fietsen zaten ook allemaal Sigma's maar dan minder geavanceerd. Sinds ik mijn Garmin Edge 25 heb, gebruik ik die Sigma's amper meer en heb ik ze zelfs al van een paar fietsen verwijderd. 

De Edge werkt via GPS en dus geen gedoe met sensors etc. Mijn cadans check ik af en toe door te kijken hoe snel ik langere tijd rij in een bepaalde versnelling en het dan thuis even uit te rekenen.

Hoogte vind ik niet zo van belang, zeker niet in Nederland. Van de ritten met hoogtemeters zie ik die later wel terug in Garmin Connect en Strava.
Mijn fietsen: M5 Shockproof 451 | Flevo-racer (project) | Kona Penthouse | Union Sakai | Kona Paddy Wagon | Koga Miyata Valley Runner | KMX trike (project) | mijn ritjes op Strava
Antwoord }
Bedankt door:
#3
Ik gebruik een Bontrager Node 1.1. Reden is dat ik een fietscomputer wilde die ANT+ ondersteunde. Ik heb een Sigma ANT+ speed en een Sigma ANT+ cadans sensor en een Btwin ANT+ hartslagmeter. Die kunnen allemaal tegelijk uitgelezen worden door de Node maar ook door mijn Garmin sporthorloge en evt ook mijn Garmin Edge 500.
Tja waar gebruik ik de Node voor. Huidige snelheid/trapfrequentie, ODO, dagafstand, tijd. Dat was het zo,n beetje.
Van de fietscomputers die ANT+ ondersteunen vond ik indertijd de Node 1.1 het meest aantrekkelijk. Ik heb nog wel een tijdje getwijfeld tussen een Bontrager en een BBB. Uiteindelijk heeft de goedkopere prijs van de Bontrager dacht ik de doorslag gegeven.
Ik geloof dat de Node 1.1 niet meer geleverd wordt. Paar weken terug deed de fietscomputer opeens vreemd en dacht dat hij overleden was. Vermoed dat het vocht was doordat een O-ring niet goed had gezeten. Na een nachtje ademen was alles weer in orde. Ondertussen had ik al wel zitten zoeken naar een opvolger en dat zou een Bontrager Trip300 geworden zijn. Maar was uiteindelijk gelukkig niet nodig.
Groet,
Johan
huidig: Intercitybike DF-XL - Trek X500 || wishlist: Thys 222/209 || gearchiveerd: Optima Stinger - M5 Lowracer
Antwoord }
Bedankt door:
#4
Ik heb de Sigma BC 16.12, maar nog zonder cadans sensor.
Daarnaast gebruik ik een tracking app op een extra smartphone.

Huidige fietsen:
Trident Stowaway -/- Surly Disc Trucker -/- Speedliner (M5) 28/20

Antwoord }
Bedankt door:


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
[-]
Wie is online?
Momenteel geen leden online.

[-]
Nieuwe berichten
Zijtassen op m'n trike
Het ziet er fantasti...Roepers — 09:09 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
En passant bleek...Roepers — 07:35 PM
Zijtassen op m'n trike
Mooi man! Dat soort ...ErikvanD — 07:32 PM
Zijtassen op m'n trike
Ik was al een tijdje...Frank — 11:10 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Omdat ik eindelijk...Frank — 05:56 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Omdat ik eindelijk m...ErikvanD — 12:07 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Omdat ons huis zonde...Frank — 12:17 PM
Medeliggers onderweg
Ja met mijn Quest ...Wim -de roetsende — 10:36 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
omdat ik de sleutel ...Roef Veerman — 10:35 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Omdat ik op MP een h...ErikvanD — 10:00 AM
Medeliggers onderweg
Ja met mijn Quest ne...Marnix — 11:21 PM
Medeliggers onderweg
Iemand nog op de fie...Lopopodium — 09:43 PM
Bouw van een trike (o.b.v. KMX frameset)
Zo, bijna alles is b...ErikvanD — 09:27 PM
Opknappen Flevoracer
I know, dat is de mi...ErikvanD — 05:20 PM
Opknappen Flevoracer
In het kader van mos...Lopopodium — 05:13 PM
Een pijn in mijn rug fiets
Staat regelmatig op ...JarnoH — 02:35 PM
Bouw van een trike (o.b.v. KMX frameset)
Ziet er mooi uit all...gideon — 06:00 AM