Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Derailleur mango sport
#1
Mijn Mango sport maakt bij het trappen een zagend geluid. Als ik stop met trappen is het geluid voorbij. Ook voel ik met het zagen een trilling in de zitting. Laatst heb ik een schakel er uit gehaald omdat de derailleur tegen de bodem aan kwam. Iemand iets soortgelijks meegemaakt? Wat was de oplossing?

Groet,

Piet Kaagman
Antwoord }
Bedankt door:
#2
Het kan zijn dat je ketting tegen de onderkant van je stoeltje schuurt. Hij kan er doorheen zagen. Stoeltje ietsje hoger plaatsen of ketting loop iets aanpassen
Antwoord }
Bedankt door:
#3
Tegen het stoeltje aan was ook het eerste waar ik aan dacht, zeker omdat je een trilling in de zitting voelt.

Andere wat ik kan bedenken is dat de ketting tegen de kettingbescherming loopt. Haal de bescherming er eens af en fiets een stukje. Als het geluid dan weg is, dan weet je dat het dat was. Anders inderdaad je stoeltje iets anders zetten.
Groet,
Johan
huidige fietsen: Intercitybike dF-xl 118 - Thys 209 - Trek X500 || ooit gehad: Velomobiel.nl Quest 706 & 202 - M5 Lowracer - Optima Stinger
Antwoord }
Bedankt door:
#4
(16-Apr-2018, 09:39 PM)Piet K schreef: Mijn Mango sport maakt bij het trappen een zagend geluid. Als ik stop met trappen is het geluid voorbij. Ook voel ik met het zagen een trilling in de zitting.
In mijn Mango heb ik zoiets op dit moment ook deels, maar voor zover ik kan nagaan komt dat in mijn geval omdat de ketting versleten is en veel herrie op de kettingrol maakt.


(16-Apr-2018, 09:39 PM)Piet K schreef: Laatst heb ik een schakel er uit gehaald omdat de derailleur tegen de bodem aan kwam. Iemand iets soortgelijks meegemaakt? Wat was de oplossing?

Heb jij een oude Mango (serienummer in de 20, denk ik - secundaire ketting is rechts)? Want bij mijn Mango (Nr. 57) heeft de hoogte van de derailleur niets met de kettinglengte te maken - de derailleur achter heeft geen twee wieltjes (zoals bij gewone achterderailleurs), maar alleen een soort kunststofkooi (zonder wieltjes) waarmee hij de ketting verder schuift. De spanning van de ketting wordt aan de voorkant met een aparte kettingspanner bereikt. Zo is het bij alle nieuwere Mango's. Als bij mijn Mango de derailleurkooi op de bodem komt heb ik hem verkeerd ingebouwd of de snelspanner van de tussenas niet vast genoeg gezet.
M5 28/26, Optima Lynx Orca, Optima Condor, Flevo Alleweder, Mango #57, Rainbow Lyra
 
Antwoord }
Bedankt door:
#5
Wellicht zakt je zitting teveel door waardoor deze op de kettingrol komt. Zorg ervoor dat de onderste en bovenste stoelsteunen zodanig bevestigt zijn dat de stoel niet doorhangt. Je moet het stoeltje over de bovenste steun heen moeten drukken. maar ook weer niet met teveel moeite want dan wordt de stoel in de lengte gerekt. Het komt dus nogal nauwkeurig. Steunen goed vast zetten als ze eenmaal op de goede plek zitten.

(22-Apr-2018, 12:08 AM)emgaron schreef: Heb jij een oude Mango (serienummer in de 20, denk ik - secundaire ketting is rechts)? Want bij mijn Mango (Nr. 57) heeft de hoogte van de derailleur niets met de kettinglengte te maken - de derailleur achter heeft geen twee wieltjes (zoals bij gewone achterderailleurs), maar alleen een soort kunststofkooi (zonder wieltjes) waarmee hij de ketting verder schuift. De spanning van de ketting wordt aan de voorkant met een aparte kettingspanner bereikt. Zo is het bij alle nieuwere Mango's. Als bij mijn Mango de derailleurkooi op de bodem komt heb ik hem verkeerd ingebouwd of de snelspanner van de tussenas niet vast genoeg gezet.

Piet schrijft dat hij een Mango Sport heeft dus is het er een met aparte kettingspanner voor de brug. Dus was er idd. geen noodzaak om een schakel uit de ketting te halen want dat doet niets voor de positie van de deraiileur. De derailleur kan verdraaid zijn doordat de tussenas te los zat of anders losgehaald is geweest. De derailleur is vast gebout op een plat stuk alumoinium en ook deze verbinding zou te los kunnen zijn.

Door het inkorten van de ketting is het ook nog mogelijk dat de ketting nu zo kort is dat in de eerste versnelling de kettingspanner tegen de brug zaagt. Maar dat "zagen" zou in hogere versnellingen dan verdwijnen.
Antwoord }
Bedankt door: Roepers
#6
Ik ga er na het weekeinde mee aan de gang en geef een reactie als ik de oorzaak heb.
Dank voor de tips

Groet

Piet
Antwoord }
Bedankt door:
#7
Bij mij is de stoelophanging eens afgebroken en in de weken daarvoor begon de ketting inderdaad ook aan m'n stoel te zagen.

En kijk na of je stoel niet stiekem naar achteren is geschoven.
Antwoord }
Bedankt door: twilwel


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Wie is online?
Momenteel 5 bezoekers online. [Complete Lijst]
» 2 leden | 3 Gasten
AvatarAvatar

Nieuwe berichten
Eriks ritjes
De bekende "zonsond...ErikvanD — 12:08 PM
M5 Ligfiets aangeboden!
Hoi Erik! Oeh, da...Babobe — 07:01 PM
M5 Ligfiets aangeboden!
Ziet er netjes uit o...ErikvanD — 06:22 PM
Avereest
Heb zelf gisteren de...ErikvanD — 09:37 AM
Avereest
Mais staat nog maa...Fietsbennie — 07:15 AM
Avereest
Het Reestdal is mooi...Roepers — 11:19 PM
Avereest
Mais staat nog maar ...Lopopodium — 10:34 PM
Avereest
Omdat ik allerlei kl...Fietsbennie — 10:09 PM
M5 Ligfiets aangeboden!
Te koop aangeboden: ...Babobe — 10:08 PM
nazca pioneer en kapotte sram dual drive
Die site had ik zelf...elnuar — 03:49 PM
nazca pioneer en kapotte sram dual drive
Deze site geef...ErikvanD — 03:27 PM
nazca pioneer en kapotte sram dual drive
Je bedoelt een rin...elnuar — 03:18 PM
nazca pioneer en kapotte sram dual drive
Je bedoelt een ring ...ErikvanD — 02:49 PM
nazca pioneer en kapotte sram dual drive
ik heb maar even wat...elnuar — 01:18 PM
nazca pioneer en kapotte sram dual drive
Ik heb even de binne...elnuar — 11:16 AM
nazca pioneer en kapotte sram dual drive
Als je niet weet wat...PietV* — 09:20 AM
#CV2018
Hilversum trauma...Roepers — 07:58 AM