ligfietsers.nl

Volledige versie: Velg 406 te groot?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
@Wim: PietV zet het niet voor niets tussen “aanhalingstekens” gevolgd door een smiley....
(21-Mar-2021, 03:13 PM)PietV* schreef: [ -> ]Monteren lukt dus altijd
Tot op heden klopt dat bij mij ook. De verschillen zitten in hoeveel ik tijdens de montage aan het vloeken ben en hoe lang het duurt.
Een band om de velg leggen is een fluitje van een cent. Centreren kan lastiger zijn. Heb bij aluminium velgen de oxidatie, bandresten en vuil uit het velgbed moeten schuren. Maar met montagevloeistof of montagepasta lukt het centreren prima. Pasta is niet duur.
https://www.wielmontageshop.nl/contents/...e_Vet.html

Banden van de velg krijgen lukte me ook altijd. Had zelf een bok gemaakt om de lichte autobanden van de velg te persen en voor de vrachtautobanden een stootijzer. Ging prima. Soms met een krachtterm.
https://www.rstrading.nl/stootijzer-truck
Ik had afgelopen vrijdag nog met dit euvel te maken. In alle moed weggereden om een mooi stukkie te gaan fietsen, Net 9 km gereden, lekke band achter. Pikkedonker, 5 uur 's morgens op een bosweg. Met zaklamp gelukt om het wiel te verwisselen. Eenmaal weer op weg, hobbel hobbel hobbel. Band er niet goed op. Aangezien ik toch zere keel had en wat kuchte, en om meer redenen thuis maar met het hele gezin een test gedaan. Gelukkig allemaal negatief.

Toch zat ik met de achterband, na 3 keer proberen en klooien met afwasmiddel en compressor het wiel er weer fatsoenlijk erop gekregen. Dan maar een andere keer op pad. Ik moet wel zeggen dat het met afwasmiddel wel makkelijker het wiel weer in de velg krijg.
(22-Mar-2021, 09:56 AM)PietV* schreef: [ -> ]Banden van de velg krijgen lukte me ook altijd. Had zelf een bok gemaakt om de lichte autobanden van de velg te persen en voor de vrachtautobanden een stootijzer. Ging prima. Soms met een krachtterm.
https://www.rstrading.nl/stootijzer-truck
Piet, jij kan ook echt alles hè. Niet te geloven.

Even serieus: jammer dat een topic met een serieuze vraag ("verschillen de hoogtes van velgen?") compleet gekaapt wordt door een wedstrijd wie het beste een band kan wisselen.
Even kort en serieus. Er is niets gekaapt. Geen ERTRO velg is te groot. De hoogte van de velgrand is in overeenstemming met de diepte van het velgbed. Soms is de omtrek van de schouders in de velg een 0,5 mm kleiner en de omtrek van de hieldraad van de band soms een 0,5 mm groter. Meer valt er niet over te schrijven. Blijft het omleggen en centreren over. Het is maar een fietsband.

Ben eind jaren 50 begonnen met onderhoud van tuinbouwmachines en het wagenpark met o.a. meerdere vrachtauto's met laadkranen. Lassen, solderen, motorrevisies etc. Op het bedrijf was ook een grote autosloperij gevestigd. Dus veel 2e hand autobanden verkocht en gewisseld. Garageruimte van 14 x 30 meter. Heb het oude vak nog geleerd. Leerling, gezel en meester.
Pagina's: 1 2