ligfietsers.nl

Volledige versie: Trike met fietskar achterop
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Als fietsliefhebber wilde ik ook graag met mijn zoontje van één (nu twee) op pad kunnen. Een bukfiets met een stoeltje voorop is niet echt een feest. Toen vond ik op ligfiets.net een Flevotrike met een fietskar als achterdeel. Dat leek me wel wat!

[Afbeelding: jgsbvrn1.jpeg]
Hier de pagina met deze fiets op ligfiets.net.

Via Marktplaats kocht ik een oude trike en een oude fietskar, beiden voor 50 euro. De spoorbreedte van de kar is gelijk aan die van het achterdeel van de trike. Alleen: de fietskar stak te ver naar voren, tegen de stoel aan. Dus moest er zo'n 20 centimeter bij worden gelast om de kar te laten passen. En daarmee veranderde het bochtengedrag dramatisch. Naar een bocht kijken betekende eigenlijk al omslaan. Rechtuitstabiliteit ook ver te zoeken. (Tsja, we kunnen niet allemaal verstand hebben van fietstechniek...)

Inmiddels is de fiets klaar en regelmatig in gebruik. De assen zijn stevig aangedraaid en daardoor is de fiets stijver. Om de rechtuitstabiliteit te bevorderen hebben we flinke veren gemonteerd aan beide kanten die de fiets 'rechttrekken'. Mijn schoonvader heeft er zijwieltjes op gemonteerd van een oude rollator. In te scherp genomen bochten toucheren ze licht de grond en duwen de fiets weer recht. Je merkt het amper. Niet echt een chique oplossing, maar het werkt prima. 

[Afbeelding: IMG_20210507_165902293_HDR.jpg]

Mijn zoontje zit graag achterin de "grote rode fiets", zoals we hem gedoopt hebben. Hij blijft warm en droog, ook in weer en wind. Zo hebben we voor een habbekrats toch een leuke ervaring én samen veel fietsplezier.
Leuk! Wij hebben thuis een bakfiets staan vinden onze jongens ook leuk. Vooral door tunneltjes en spoorwegovergangen. Alleen trap ik liever 200 km op de M5 dan 20 km met dit gevaarte. Alles voor de familie...
Wat ontzettend leuk!!
Erg creatief. Ook interessant hoe het gedrag van de fiets verandert bij nieuwe constructies.

Groet,

Marco
Die zijwieltjes vind ik echt geweldig.

Ik heb ook jarenlang met een kinderfietskar gereden.