ligfietsers.nl

Volledige versie: Wizard upgrade
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Afgelopen week mijn oude Challenge Wizard een kleine upgrade gegeven. Een trapasbuis van een donor Wizard overgezet, mijn oude had nog geen paaltje voor een voorderailleur (was volgens Paul Voerman in die tijd (eind vorige eeuw) onmogelijk, bovendien had mijn fiets al een Sachs 3x7v naaf achter).
Het paaltje blijkt ook handig om mijn 360 camera op te monteren (een zgn. spike mount past er precies in).
Verder nog een paar kleine motorfiets zijtassen gekocht bij Aliexpress. Altijd handig om spullen bij de hand te hebben die je snel nodig hebt. Probleem met gewone fietsframe tasjes is dat ze nooit te koop zijn "gespiegelde" exemplaren, deze dus wel. En banaantassen zijn veel te groot voor dagtochtjes.

Wat een prachtige film (en tocht)
Leuk om de Wizard in actie te zien.

Dit is namelijk de ligfiets waarop ik heb leren ligfietsen.

Was van iemand bij ons in de buurt, daarna liet hij mij ook gewoon op zijn gloednieuwe Hurricane fietsen.
Tom was een stukje ouder dan ik (25 jaar), maar hij bleek een vriend voor het leven te zijn.
Dank voor de reacties thumb
Ik heb voor het eerst op een Hurricane leren ligfietsen (in 1997) en wilde er toen ook een. De Hurri vond ik echter te laag en te instabiel. Nog lang getwijfeld tussen een Optima Dragon en de Challenge Wizard maar het is uiteindelijk de laatste geworden. Heel wat vakantiekilometers mee afgelegd (zie mijn website) maar ook jaren niet meer op gefietst. Pas recent tijdens de pandemie weer onder het stof vandaan gehaald, toen ik de door m'n broer afgedankte Speedliner M5 had opgeknapt ook de Wizard een upgrade gegeven. Smile
Een mooie actiefilm in een voor mij heel bekend gebied. Fiets bijna dagelijks in mijn ruime woonplaats Zeewolde. Ken alle paden in de Stille Kern. Ook de onverharde. Maak ook regelmatig een rondje Randmeer via Nijkerk/Harderwijk en over de Knardijk naar Lelystad waar mijn dochter en schoonzoon wonen. Fiets ook regelmatig door de Polder Arkemheen om via Baarn naar Utrecht te fietsen.
Geweldig filmpje! Ik had je al ontdekt op YouTube waar ik ook wel eens gereageerd heb op video's. Blij dat je hier nu ook bent. Door je filmpjes krijg ik altijd zin om weer te gaan ligfietsen. In dit filmpje weer prachtige effecten met de Ista. Vooral dat landbouwtunneltje wordt helemaal surrealistisch.

Groet,

Marco
Over surrealistische filmpjes gesproken, gisteren zijn de Wizard en de Baron over het regenboogfietspad op de Uithof in Utrecht gefietst Big Grin
Geweldig! Zelfs die opnamen die lijken vanaf een andere fiets te zijn gemaakt komen vanaf de Garmin camera (dat is het toch?)

Groet,

Marco
Ik heb geen Garmin maar een Insta360 camera, Marco Wink
Er zit idd één fragment bij die met een GoPro Hero 8 camera vanaf de Optima Baron is genomen: https://youtu.be/oT099K9To30?t=7

[Afbeelding: large.jpg]


Alle andere fragmenten zijn gemaakt met een selfiestick + 360 camera vooruitstekend onder de neuspijp:
[Afbeelding: large.jpg]

boven de neuspijp:
[Afbeelding: large.jpg]


of achter het stoeltje:
[Afbeelding: large.jpg]
Kort ritje rond de Stille Kern met de Wizard:

Hahaa! Ik zie veel experimenten met de camerapositie, leuk! Big Grin

Het is toch vaak heerlijk fietsweer dit najaar en er zijn er weinig die dat doorhebben, dus lekker rustig op het fietspad. Smile
Geïnspireerd door jouw filmpje Bacchus! thumb
Ja, geen fietser gezien in het Horsterwold, was lekker stil rond de Stille Kern.
Ik ben redelijk bekend in de stille kern. Veel gelopen en tegenwoordig ook al een aantal keren geligfietst. Zo'n virtueel ritje is vanuit het ziekenhuis dan toch wel een hele rustgevende verademing. Dank daarvoor!