ligfietsers.nl

Volledige versie: Welke gripshift bij SRAM Centera 7 speed
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Ik ben met mijn tweede ligfiets bezig (mijn vrouw wil meefietsen). De fiets heeft een SRAM Centera 7 speed derailleur. Ik wil er een gripshift op, maar heb de keuze uit SRAM MRX of SRAM 3.0. Welke hoort bij de derailleur?

Of iemand moet een goed idee hebben hoe ik mijn huidige shifter (twee hendeltjes; eentje voor opschakelen en eentje voor terugschakelen) zo op mijn onderstuur met vertikale stuureinden kan maken dat het wel werkt. De shifter zit nu tegen het handvat aan, met de hendeltjes aan de binnenkant van het stuur. Kun je dus net niet lekker bij.

Geinstein
Hallo Geinstein,

Kijk eens goed wat er op de achterderraileur staat. Ik vrees dat dit er een is uit de tijd net nadat Sram Sachs had overgenomen. Toen moest het 1:1 verhaal nog uitgevonden worden. Volgens deze link zouden ze met Shimano compatibel moeten zijn.

http://www.disraeligears.co.uk/Site/SRAM...lleur.html

Voor 15 euro heb je een sram x3 bij de Decathlon en weet je zeker dat daar een Sram x3 7 speed shifter bij kunt gebruiken.

MRX past op Shimano, wat dus mogelijk op deze derailleur past.
Het is uiteindelijk deze geworden:
https://hollandbikeshop.com/sram/sram-mt...hts-zwart/
[Afbeelding: sram-mrx-comp-7-speed-stuurversteller-gr...24-0-l.jpg]

Centera bleek dus Shimano-compatible te zijn.
Hij schakelt naar alle tevredenheid

PS in plaatje staat ook de 3 speed links. Maar artikel is alleen 7 speed rechts.
Grappig deze heb ik ook. Deze blijft het plastic lipje vastzitten aan de binnenkant bij het kabel vervangen en bevalt goed.