ligfietsers.nl

Volledige versie: zitkussen
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Ik ben wat aan het experimenteren met een zelfgemaakt zitkussen van 3D geweefd polyester, gebaseerd op de Ventisit kussens.
Heb wat spul gevonden op Aliexpress, kostte €22 voor een lap van 220cm x 107 cm, https://nl.aliexpress.com/item/4000150132888.html
Dikte was 4mm, gewicht 315g/m2
Is nu een stukje duurder ivm met de BTW heffing, schat zo'n €30. Het bleek achteraf niet hetzelfde spul te zijn, is wat finmaziger en dunner.
Voelt wel zachter en comfortabeler aan, minder stug. Is daardoor echter ook minder luchtig, elk voordeel heb z'n nadeel.
Ik heb een stuk van pakweg 85 cm breed afgeknipt en 'm in vier lagen samengevouwen, aan de zijkanten met wat ijzerdraad samengebonden en de boven en onderkant genaaid met wat ijzergaren. Het zit niet verkeerd, had misschien nog wat meer laagjes kunnen gebruiken. Hier een korte video:
Welk fietspaadje is dat langs dat water, sorry, maar ik ben gek op dat soort paadjes...
Zal ik het maar verklappen. Ik fiets daar regelmatig. Het is het fietspad over de oude Zeedijk van de voormalige Zuiderzee. Aan de ene kant het Nijkerkernauw en aan de andere zijde een van de oudste polders van Nederland, de Arkemheenpolder.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Polder_Arkemheen
(08-Jul-2021, 01:21 PM)Fietsbennie schreef: [ -> ]Welk fietspaadje is dat langs dat water, sorry, maar ik ben gek op dat soort paadjes...

Klopt PietV. Bij gebrek aan google streetview foto's verwijs ik naar de Mapillary beelden:
https://www.mapillary.com/app/?pKey=381402149854250
De Putter zeedijk die in het verlengde ligt is ook de moeite waard

Dat is zo'n 100 km van hier en staat nu op lijstje. Bedankt voor de tip. Gaan we keer visje halen in Spakenburg