ligfietsers.nl

Volledige versie: Vandaag ben ik blij omdat.....
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Ik ben nog nooit over de Zeelandbrug gefietst, wel over de Oosterscheldekering. Die laatste heeft een breed pad, maar de Zeelandbrug heeft inderdaad een fietspad dat eigenlijk niets overhoudt, ook niet vanwege de betonnen wand aan de ene en de ijzeren reling aan de andere kant die fietsers al meer naar het midden drukt zoals in deze video te zien is.


Groet,

Marco -dat vraagt om een Zeelandfietsbrug- Roepers
Op zich valt het ook wel weer mee (de schaduw in de video maakt er niet beter op) Zolang je maar met 1 tegen 1 tegenmoet komt is het prima. Met zijn 2en zoals in het fatale ongeluk is er weinig uitwijkruimte. Het is dus vooral een zaak van op en aanpassen en daar zijn we als mensen niet altijd even goed in. Vooral op een hoge fiets is je kantelpunt al snel tegen 1 van de 2 zijkanten.

In het kader van ik ben blij omdat.... is dat de betonnen rond ook een heel mooi voordeel heeft voor ligfietsers: Bij O tot Z rij je nagenoeg uit de wind.
Omdat ik voor het eerst in ongeveer 2,5 maanden weer een rondje heb gelegen!

[Afbeelding: 38474393xw.jpg]
Ziet er uitgelaten uit, mooi rondje gemaakt? Hoeveel km?
Voorzichtig begonnen met een rondje van 40km.
Door de Horsten en om de Vlietlanden (tussen Den Haag en Leiden), dat is voor randstedelijke begrippen mooi en rustig fietsen. Ik heb er in ieder geval weer van genoten.
Gisteravond de Nazca Fuego opgehaald. Kort nagelopen en vanmorgen een rondje gereden. Heb eerder alleen hoge tweewieler gereden en nooit een semi lage ligfiets. Frame en lig-schaal hoog gesteld en rustig aan wennen. De Fuego draait heel licht. Vóór een Vredestein Moiree en achter een Continental Sport Contact.
Het klapstuur en de frame-hoogte is drievoudig in te stellen. De zitschaal traploos. Lighoek tussen de 25 en 32 graden. Het 3 laags Ventisit matje comfortabel. De veerdemping is traploos instelbaar. Van zeer comfortabel verend tot zeer strak gedempt.
Kortom een top fiets. Hoef ook niet uit te klikken bij het stoppen. Kan met de handen aan de grond.
Alleen de ketting is versleten. Zit boven de 0,1 mm op het kaliber en het kettingblad vóór en de cassette hebben de beste tijd gehad.
Goed om te horen dat het een goede koop is geweest!
En dat voor nog geen €200,-

Onvoorstelbaar.

Het frame alleen is al duurder.

Fijn dat de fiets weer gebruikt gaat worden.

Staat de teller nu op 3 Liggers Piet?
Ja, de teller staat op 3. De Alleweder A2, de M5 Blue Glide en de Nazca Fuego.
De verkoper van de Fuego was de 2e eigenaar en had die ligfiets in 2013 gekocht. 4 jaar op gereden en daarna 3 jaar stil gestaan in de garage. Een garageopruiming.
Ik schat het bouwjaar op 2008. Zitten Shimano schijfremmen op. De laatste jaren Avid BB7.
Strak frame, wielen, balhoofd, trapas en de SRAM Dual Drive schakelt soepel. Prima banden en Ventisit mat.
Het begint een mooie collectie te worden, Piet. Overigens denkt de verkoper van de Fuego misschien wel net zoals ik. Het is beter dat de fiets op een goede plaats terecht komt dan dat ik er veel aan verdien. Ik wil die fiets overdoen aan iemand aan wie ik het gun. Dan is die fiets bij jou in goede handen.
Dat is precies ook wat de verkoper van mijn handbike zei! Was ook laag geprijsd maar ook hij was blij dat de fiets goed terecht kwam Smile
..... ik vandaag mijn eerste langere rit met tijdsdoel succesvol voltooid heb.

Van moederdag heb ik "fiets-naar-je-moederdag" gemaakt.
Tegen mijn broer zei ik "dat wil ik wel binnen twee uurtjes doen".
OsmAnd berekende 51,7 km vooraf.
Dat is een realistische challenge.

Onderweg continu een kruissnelheid van 32 tot 34 km/u aangehouden om de krachten te spreiden.
Door de bewolking en een temperatuur van bijna 20 graden was het best benauwd.
De Decathlon drinkfles met hands free drinkslang werkte perfect.

Om 12:02 vertrokken en om 13:57 rolde ik de oprit van mijn ouderlijk huis op.
Volgens de gps meting heb ik tgv een paar stoplichten en een banaan-pauze exact 1u46:00 bewogen met een gemiddelde van 28,7 km/u. B-)

Na een verfrissende douche was ik klaar voor gebak met koffie. ;-)
(10-May-2020, 06:43 PM)TvWijk schreef: [ -> ].....Om 12:02 vertrokken en om 13:57 rolde ik de oprit van mijn ouderlijk huis op.

thumb
... Ik erachter ben hoe ik 2 trikes in mijn auto kan frommelen.

Ik heb geen trekhaak of imperial, maar wel een stationwagon. Fiets of trike gaan dus achterin de auto. Helaas 'of' want de trike van mijn vrouw, en ligfiets van mij passen niet samen.

Maar een Scorpion FS26 en Scorpion FS20 passen (zonder wielen te hoeven verwijderen) achter elkaar in de auto Smile

Dat betekent dat we samen ergens kunnen gaan rijden wat niet in de buurt van ons huis is.
Nooit gedacht dat dat zou passen! Maar wel handig. Ik gooi mijn fietsen meestal op het dak, dat past altijd. Maar twee trikes dat zou niet gaan. En mijn dochter wil er ook heel graag 1...
Het vouwbaar zijn van de Scorpions helpt enorm Smile
Het heerlijk fietsweer is. Lekker warm en bijna geen wind. Ik ben met de Sinner Record op pad geweest en heb honderd meter met losse handen gefietst. Het kon nog wel langer maar ik vond dat ik maar voorzichtig moest zijn. Als ik het goed begrijp is dat ongekend voor een ligfiets. Jongeren moeten het echt nog veel langer kunnen en durven. Kortom ook blij met mijn Sinner Record
Inderdaad Marco. Ik was vandaag een dag in Zwolle aan het werk. Zonde om een auto te pakken. Ik kan me daar douchen dus zit ik ook niet de hele dag te zweten.  Zo'n 70 km gehad totaal. Tja, er zijn ergere dagen. Hoef ik ook geen benzinegeld te vragen...

[Afbeelding: 20200520-073329.jpg]
Ik had geen camera mee, foto is met de telefoon gemaakt.
Vandaag ben ik blij omdat ik naar Duitsland ben gefietst. Jawel, ik ben de grens gepasseerd bij Nieuwe Statenzijl. Ik ben daar 30 meter de grens overgegaan en snel weer terug! Haha!. In totaal 90 km en dat was de langste fietstocht voor dit jaar.
Vandaag héél blij omdat ik eindelijk weer een ritje met Emma heb mogen/kunnen fietsen! Ook al was het maar 7 km, we hebben ervan genoten!

[Afbeelding: 20200521_1721018444420424161018672.jpg?w=1536]
Ik denk dat dat een echte felicitatie waard is. Soms ben je blijer met 7 dan 70 km kilometer.
Vandaag ben ik blij omdat ik mijn Demon bij Jan heb opgehaald waar hij zijn jaarlijkse onderhoudsbeurt heeft gehad. Man hij loopt als een trein maar verder is er niets mis mee. Wat een heerlijke fiets!
Mijn fiets had vandaag ook z'n jaarlijkse beurt bij ACE. Een nieuwe ketting, neen ieuwe cassette, een nieuwe achterband en verder de benodigde speling opgelost en afstellingen gepleegd. Kan mijn fiets er weer voor een tienduizend kilometer tegen. De banden waren wel harder opgepompt dan ik gewend ben. Over de vele klinkerweggetjes in de Achterhoek stuiter je dan bijna van je fiets af...
(22-May-2020, 11:50 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]Mijn fiets had vandaag ook z'n jaarlijkse beurt bij ACE. Een nieuwe ketting, neen ieuwe cassette, een nieuwe achterband en verder de benodigde speling opgelost en afstellingen gepleegd. Kan mijn fiets er weer voor een tienduizend kilometer tegen. De banden waren wel harder opgepompt dan ik gewend ben. Over de vele klinkerweggetjes in de Achterhoek stuiter je dan bijna van je fiets af...

En hoe was het met Mark?

Bij hem heb ik mijn allereerste ligfiets gekocht. Een gele Optima Baron met schijfremmen.
Ben blij dat ik al mijn fietsen zelf kan onderhouden. Heb één kist met meet-, blokkeer-, afstel- en speciaal gereedschap voor fietsen. Inclusief momentsleutels. Ben dan weer eens achter de Geraniums vandaan.
Ik vind het wel fijn dat fiets weg te kunnen brengen. Ze doen het daar beter dan ik het zou kunnen / willen. Nu kostte het mij dan 280 euro, maar dat is met nieuwe onderdelen erbij en twee uur werkloon. Daar ga ik mezelf niet een paar uur vol ergernis aan toe zetten.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30