ligfietsers.nl

Volledige versie: VM route Enkhuizen-A'dam-Muiden
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Binnenkort fietsen we over de dijk van Lelystad naar Enkhuizen met de VM. We willen dan vanaf Enkhuizen richting Amsterdam via Muiden Richting Almere fietsen. Gebied langs Amsterdam kennen we niet zo. Heeft iemand tips of een track met een route geschikt om met een velomobiel het handigst daar te fietsen. Alvast bedankt
(30-Sep-2021, 06:49 PM)Goosen schreef: [ -> ]….we willen dan vanaf Enkhuizen richting Amsterdam via Muiden Richting Almere….

Vanaf Enkhuizen kun je tot Edam op en langs de dijk rijden. Hoorn is niet zo moeilijk om door te rijden (knooppunten 62 - 59 - 58). Soms is er een kleine omleiding, aangegeven met een geel pijlbord en een letter, ivm de dijkverzwaring die ze daar uitvoeren. Als je bij de ingang van de haven en van camping Strandbad Edam komt, kun je met een tweewieler over de sluis lopen. Anders rijd je ongeveer een kilometer door om links over de smalle brug te fietsen en aan de andere kant van het water terug te fietsen. Blijf de dijk volgen. Uiteindelijk kom je uit op “De Dijk” in  Volendam. Uit Volendam weer aan de voet van dijk, voor de molen, naar links tot aan Monnickendam. Niet de N247 oversteken maar steeds links houden. Je rijdt langs de haven van Monnickendam via het Noordeinde naar het Zuideinde en bij de rotonde weer naar links. Je rijdt na een tijdje over de dijk richting Marken. 500 meter voor de windmolens ga je rechtsaf richting Uitdam en Durgerdam. Ook hier kan een omleiding zijn vanwege de dijkverzwaring.
Na Durgerdam ga je over de Schellingwoude bruggen richting Amsterdam. Neem het fietspad aan de rechter zijde van de bruggen. Na de tweede brug ga je rechtsaf en meteen weer rechtsaf. Je rijdt nu langs de brug weer terug naar het Amsterdam-Rijn kanaal. Bij het water ga je rechts af onder de brug door. Vanaf daar volg je de knooppunten 55 - 59 - 15 - 16 - 17 - 18 - 26….. je bent nu over de Hollandse brug. 

Veel plezier en mooi weer!
Lees net op de site van Pé Koomen dat na Hoorn bij Scharwoude de omleiding voor fietsers is opgeheven.
(30-Sep-2021, 11:02 PM)GertBr schreef: [ -> ]
(30-Sep-2021, 06:49 PM)Goosen schreef: [ -> ]….we willen dan vanaf Enkhuizen richting Amsterdam via Muiden Richting Almere….

 

Veel plezier en mooi weer!

Bedankt, hier kunnen we wat mee. Zat al op de routeplanner van de FB te kijken maar dacht misschien kent iemand van het Forum de situatie ter plekke en dat is net zo handig.
Het Twiske is ook leuk. Maar dan moet je via het Fietspad dwars door Purmerend. Aldus een Tukker die onlangs voor hetzelfde Vraagstuk stond. Vulle wille!
(01-Oct-2021, 07:15 PM)Fietsbennie schreef: [ -> ]Het Twiske is ook leuk. Maar dan moet je via het Fietspad dwars door Purmerend. Aldus een Tukker die onlangs voor hetzelfde Vraagstuk stond. Vulle wille!

In het Twiske, vermijd het stukje route tussen knooppunt 18 en 19.
Ik stond er onderaan een steile trap, in mijn Quest. Omrijden via knooppunt 20, 16, 17, 18 (of v-v) werkte wel goed.

Maar ik zou gewoon de kust blijven volgen.
(01-Oct-2021, 07:28 PM)Willeke_IGKT schreef: [ -> ]In het Twiske, vermijd het stukje route tussen knooppunt 18 en 19.

Die begrijp ik niet…. In het Twiske, bij mijn weten, zijn geen (stijle trappen)….. Je komt er niet als je redelijk in de buurt van het oude IJsselmeer wil blijven en niet Amsterdam in wil.
(01-Oct-2021, 07:15 PM)Fietsbennie schreef: [ -> ]Het Twiske is ook leuk. Maar dan moet je via het Fietspad dwars door Purmerend. Aldus een Tukker die onlangs voor hetzelfde Vraagstuk stond. Vulle wille!

Mooi verhaal, Amsterdam gaan we maar niet doorSmile