ligfietsers.nl

Volledige versie: Flevobike Lichtvin, ervaringen?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Deze staat al een paar maand open in een chrome tabblad hier: https://shop.flevobike.nl/nl/orca-lichtvin.html .

Ik kan er verder weinig over vinden, behalve een Belg die een variant erop heeft gemaakt.

Heeft er hier iemand ervaring hiermee, of nog mooier; duidelijkere fotos, liefst van opzij?
Via de link van Hoekie kwam ik HIER terecht met nog meer info en foto's.
Toevallig heb ik afgelopen weekend de lichtvin bevestigd op mijn quest.
Hij zit bij mij op de velomobiel/intercitybike kap op de quest. De bedrading door het oorgat naar het elektronicakastje. Als ik de verlichting aanzet gaat de vin aan.
Inmiddels 1 rit gehad. Geeft rustiger lichtbeeld met rijden. Daar bedoel ik met dat er meer licht naast de fiets is. Zal volgende week een update plaatsen hoe het bevalt. Moet volgende week maandag pas weer in het donker rijden.
Even een update met een jaar later. Ik gebruik de lichtvin nu een jaar. Sinds afgelopen week heb ik de zuignapjes vervangen door klitterband. De zuignapjes werkten op zicht lange tijd goed. Eenmaal aangedrukt toch zeker een half jaar ermee gefietst. Afgelopen weken kwamen ze steeds los op onverklaarbare reden en hing mijn lamp continu naast de fiets. Zelf heb ik wel het gevoel dat ik beter gezien wordt doordat de vin net boven de heggetjes op mijn woonwerkverkeer route uitkomt. Minder last minute remacties van auto's gehad afgelopen jaar.
Enige nadeel is wel dat in volle stand de batterij van de fiets wel snel leeg getrokken wordt. Gelukkig is dit al minder sinds ik er een afstandbediening tussen heb geplaatst voor de lichtsterkte. 3 uur fietsen red ik net niet. Dan is de dubbele koplamp ook ook volle sterkte.
Foto's krijg ik niet geplaatst op het forum dus wil je een foto pm waar ik de foto naar toe kan sturen voor een zijaanzicht.
Ik gebruik de lichtvin al vanaf het begin, normaal haal ik hem in het voorjaar van de fiets, maar sinds begin covid is deze erop blijven staan om uit te proberen of tijdens mijn ww-verkeer het verkeer om me heen mij wellicht meer ruimte geeft en dat doet het. Ze zien je eerder. Laatst een keer tegenaan gestoten met de  "vouwgarage", zuignap los. Gewoon even vochtig maken en klaar. Thuis de hele vin eraf gehad en de velomobiel op de lichtvinplaats schoongemaakt en de lichtvin er weer op gezet. Blijft goed zitten. Mijn ritten zijn oost naar west en west naar oost, dus altijd de wind op de zijkanten, maar de vin geeft geen krimp en blijft goed zitten. Met de accu in de Orca kan ik een week of twee (temperatuur afhankelijk) rijden met verlichting aan, de koplampen voor op  de Orca staan dan in de dim stand. Enkele reis 26km/ongeveer 1uur. De vin moet wel op een plaats worden vastgezet waarbij de ronding van de voetjes overeenkomt met de rond van de velomobiel, anders wordt het denk ik zeuren.