ligfietsers.nl

Volledige versie: De Waterlandse Liggers
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4
Leuk die foto's
Zaterdag 28 oktober reden de Waterlandse Liggers hun maandelijkse rit, deze keer geheel door het echte Waterland. We vertrokken met 8 man (3 “kledingpassers” bij HH thuis, wilden niet meerijden) in: 2 x Quest, een Quest-xs, 2 x DF, een Milan, een Super-Mango en voor het eerst een A9. Bij onze koffiestop stonden een QuatreVelo en een Snoek op ons te wachten.
Ondanks de verwachtingen bleef de regen beperkt tot af en toe wat miezer. Na de koffie was zelfs de zon goed te zien. Doordat onze rijders uit de hele provincie en zelfs van daarbuiten komen, had ieder van ons zijn eigen afhaakpunt. 
Op 25 november rijden we weer. Je bent van harte welkom op ons startpunt in Zaandam! 

[Afbeelding: G0031432.jpg]

[Afbeelding: c42c4ad2-19a8-4466-8299-232e55e1b17f.jpg]
2e foto Hans H.
Vandaag reden de Waterlandse Liggers hun tweede dijkentocht (rijden over of onderlangs zoveel mogelijk aaneengeschakelde dijken). De rit had ook best “Molentocht” of Regenboogtocht” kunnen heten…
Ondanks de weersvooruitzichten vertrokken we met 1 vrouw en 6 man. De thuisblijvers die zich door dat weer lieten afschrikken hadden dus ongelijk. Op een stevige bui aan het begin na, reden we verder tussen de buien door en bleef het dus droog of voelden we hooguit wat licht gespetter.
Ik heb mooie foto’s gemaakt van velomobielen (Quest - DF - SuperMango) op witte bruggetjes, uitgelicht door een felle zon tegen de donkere achtergrond van een stevige bui, door een technisch mankement of een stomme fout zijn er geen beelden op het SD kaartje terecht gekomen.
Onze volgende tocht is, vanwege de Kerstdagen, niet op de 4e zaterdag van de maand maar al op 16 december a.s. Je bent welkom!
Vanwege de komende Kerst zijn we voor onze decemberrit voor ene keer van de 4e naar de 3e zaterdag van de maand gegaan. Oorspronkelijk met 11 m/v op de startlijst trok M. zich terug vanwege ziekte en waren J. en E. wel bij de start aanwezig maar voelden ze zich toch, wat gezondheid betreft, niet goed genoeg om mee te rijden. De anderen, met 6 velomobielen (de SuperMango staat net niet op de foto) en 2 open tweewielers, gingen met een lus door het Twiske en na de lunch met een lus door de Westerpolder. We konden voor het eerst onze nieuwe ligfietskleding in clubkleuren aan!
Zaterdag 27 januari 2024 rijden we weer. Je bent met je fiets, ook in je gewone “kloffie” welkom!

[Afbeelding: IMG-2123.jpg]
Mooie kleurencombi, jullie clubkleding.

Was er een speciale reden om hiervoor te kiezen én juist niet voor de 'standaard kleur'?
We vonden collectief de standaard kleuren niet mooi. Daarnaast was er een logo in ontwikkeling, passend bij de Waterlandse Liggers (ligfiets/velomobiel/molens) met de daarbij horende kleuren blauw en groen. Vandaar dus. Logo staat ook op het shirt, evenals de naam.

[Afbeelding: IMG-2126.jpg]

(Rechten logo bij G.J. Huijgen)
Ik vind het prachtig.

Mooi logo, zelfs het water zit erin verwerkt.

G.J. is dat Hans?
(17-Dec-2023, 02:26 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]G.J. is dat Hans?

Zijn broer  Smile
Gisteren reden we met 10 Waterlandse Liggers (1 vrouw en 9 man in 2 x open trike, 2 x Quest, 1 x Strada, 2 x DF, 1 x Milan GT, 1 x A9, 1 x Super Mango) in het mooiste fietsweer dat je je in januari kunt wensen, door Waterland met halverwege een stop bij mij thuis vanwege mijn verjaardag.

[Afbeelding: G0011613.jpg]

[Afbeelding: IMG-2237.jpg]

Op zaterdag 24 februari rijden we weer. We starten altijd in Zaandam en rijden deze keer door de Beemster. Rijd je mee, je bent welkom na opgave via https://ligfiets.net/events/4602.
Gisteren reden we met 6 Waterlandse Liggers door de Beemster. Voor de tocht van 75km maakten de aanwezige rijders gebruik van de 2 DFs, 1 Tuna, 2 Milans en 1 Quest. Ze kozen voor stevig doorrijden (niet voor racen!) en maakten met aan- en terugrijden afstanden tussen de 84 en 185 km. Stevig doorrijden betekent ook geen camera vasthouden…. De wind was zeker voor 15 uur aanwezig. Gelukkig bleef de regen beperkt tot wat miezerbuitjes na de lunch in Middenbeemster.
Op 23 maart rijden we weer, dan in het gebied tussen Zaandam, Alkmaar en De Rijp. Je bent welkom voor deze rit bij de start in Zaandam.
Welke kruissnelheid is stevig doorrijden bij jullie?
(25-Feb-2024, 02:19 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Welke kruissnelheid is stevig doorrijden bij jullie?

Dat was gisteren, met alleen velomobielen, 30 tot 32 km/u met tegenwind. Maar dat was een uitzondering, gezien de aanwezige leden. Met een gemêleerde groep met ook open liggers en tweewielers, proberen we 25 km/u gemiddeld aan te houden.
De Waterlandse Liggers fietsten vandaag tussen Zaandam, Alkmaar, De Rijp en Purmerend. De regen- en hagelbuien vielen mee (tijdens de langst durende zaten we in Driehuizen binnen aan de lunch), de wind liet ons af en toe heerlijk zeilen. We reden onze 75 km met een M5 (N.V. onze bikkel die niet zeilde en halve wind stevig moest trappen), een Quest XS, de Different, een DF, een Milan en tweemaal een Quest. 
Onze volgende tocht is op 27 april a.s. Je bent welkom!

[Afbeelding: G0111824.jpg]
Zie ik daar de Different rijden?
Merijn als je het bericht leest zie je daar 7 fietsen vermeld staan. Op de foto zie je 7 fietsen.

Maar ja, het is volgens mij de fiets in het wit met een rode streep.
Je kunt de zwarte staart nog net zien.
(24-Mar-2024, 09:26 AM)Merijn schreef: [ -> ]Zie ik daar de Different rijden?

Citaat:We reden onze 75 km met een M5, een Quest XS, de Different, een DF, een Milan en tweemaal een Quest.

Big Grin
Excuus, over heen gelezen. Het hoofd is nog steeds niet heel helder.
Hee, volgens mij is die 2e velomobiel achter de open ligger de Different?
Tongue
DE Different of de eerste Different?
Was er niet een productieserie van twee stuks voorzien?
Naast een wit-rode nog een rood-witte?
Maar die rood-witte op de foto is toch echt een Milan...
(24-Mar-2024, 12:59 PM)Frutsel schreef: [ -> ]Hee, volgens mij is die 2e velomobiel achter de open ligger de Different?

Tongue

Klopt, die rood/witte met een zwarte streep en een zwarte staart. Zoals Willeke al schreef.
Dé Different van Piet K. Er komt nog een tweede, maar die laat nog wel even op zich wachten. In een volgend nummer (niet hét volgend nummer) van Ligfiets& komt een uitgebreid verslag over de fiets. Piet is erg tevreden, ook over het gedrag met de wind van gisteren.
Pagina's: 1 2 3 4