ligfietsers.nl

Volledige versie: Waar verheug jij je op?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Welke tocht, vakantie, uitdaging met je ligger verheug jij je op?
En misschien na afloop, hoe was het, hoe is het verlopen?


Waar ik me op verheug is morgen, mijn voorgenomen ritje naar het Bargerveen. De wind zit in de goeie hoek en t lijkt lekker zonnig te worden, dus dik in de croma. Cool
Ik heb me jaren op Wietzendorf verheugd. Ik was er paar keer geweest en voelde me de koning te rijk toen ik uiteindelijk daar aangekomen was.

Nu verheug ik me op volgende tochten. Ik heb nog de Vennbahn, Quakenbrück, en ik weet niet meer op de plank liggen. 

Ook las ik van de week dat je voor 9 euro een treinkaart in Duitsland kan halen. Dat brengt me op idee keer wat verder naar oosten of zuiden te gaan. Wuppertal met  Zweeftrein waar ik wel benieuwd naar ben. En dan combi met trein naar Enschede. Maar qua tijd wordt dat proppen...
Let op, het geldt niet voor ICE-treinen, volgens mij.

Ik zat zelf ook al te denken de fiets mee te nemen in de trein van Arnhem naar Düsseldorf en vanuit Düsseldorf naar huis te fietsen. Daar rijdt een stoptreintje tussen de plaatsen en die heeft wel aardig wat fietsplekken. Denk dat je alleen wel op Duits grondgebied alsnog zo'n doek voor de snoet moet doen. Dus ik wacht dat eerst nog even af of dat straks ook nog moet. Anders bedank ik vriendelijk en ga ik niet naar Düsseldorf.
Ook niet in de intercities, alleen de regionale treinen, metro's bussen en trams. En ja mondmasker verplicht. En het zal vast wel heel druk worden.
Zie https://nos.nl/artikel/2429590-duitsland...jna-gratis
Ik verheug me op de levering van mijn velomobiel, eind juni. Ik ben iedere dag aan het opdrukken tussen twee stoelen, want als ik niet uit mijn velomobiel kan komen staat dat ook weer zo suf voor de buren.
(22-May-2022, 03:02 PM)Bart Verbeek schreef: [ -> ]Ik verheug me op de levering van mijn velomobiel, eind juni. Ik ben iedere dag aan het opdrukken tussen twee stoelen, want als ik niet uit mijn velomobiel kan komen staat dat ook weer zo suf voor de buren.

Nog maar een maandje wachten Bart. Je hebt mazzel dat de tijd vliegt  Wink
Blijf drukken, je gaat iets fantastisch tegemoet  Smile
En anders kun je een papegaai overwegen Cry Wink
Als ik na een tocht niet al te elegant van mijn fiets strompel, roep ik om een tillift Wink

Voor mijn Bargerveen ritje ben ik vanochtend langs het Oranjekanaal van noord naar zuid door Emmen gekomen.
Er zitten een aantal onoverzichtelijke kruispunten en bochten in dat pad, maar de bijna mystieke sfeer langs dat kanaal maakt het ruimschoots goed. Het is daar prachtig.
Het kanaal gevolgd tot in Klazinaveen, en later aan de noordkant het Bargerveen op.
Het gebied is 2.100 ha groot, beslist de moeite waard, en de kwaliteit van de fietspaden is werkelijk fantastisch.
Het was er druk met wandelaars en fietsers, én ik kwam in een grote kudde mekkerende wolbalen op pootjes terecht. Erg leuk om te zien hoe de honden de kudde in t gareel houden.
Aan de zuidkant van t Bargerveen mijn boterhammen opgegeten, terwijl de muggen mij verorberen. Dat heeft me een paar jeukende souvenirs opgeleverd.
Op de terugweg door Klazinaveen en Nieuw Dordrecht gegaan, en dwars door Emmen gekomen. Ik ben geen stadsfietser. Totaal 73 km.
Ik verheug me op vakantie vanaf hemelvaartsdag: met de M-Racer en 20/26 op de trein naar Basel en dan in ruim twee weken EV15 langs de Rijn afzakken naar huis.
(23-May-2022, 09:32 AM)Bacchus schreef: [ -> ]Ik verheug me op vakantie vanaf hemelvaartsdag: met de M-Racer en 20/26 op de trein naar Basel en dan in ruim twee weken EV15 langs de Rijn afzakken naar huis.
Heart Supernice!!

Ik verheug me op de OBT! Smile Wordt wel een pittig dagje voor me, maar ook leuk.
(23-May-2022, 09:32 AM)Bacchus schreef: [ -> ]Ik verheug me op vakantie vanaf hemelvaartsdag: met de M-Racer en 20/26 op de trein naar Basel en dan in ruim twee weken EV15 langs de Rijn afzakken naar huis.

Je gaat met 2 fietsen op pad in de trein?
(23-May-2022, 09:32 AM)Bacchus schreef: [ -> ]... met de M-Racer en 20/26 op de trein naar Basel en dan in ruim twee weken EV15 langs de Rijn afzakken naar huis.

Fantastisch Bacchus, ik wens je n hele fijne vakantie toe. Laat je ons meegenieten aub?
(23-May-2022, 03:42 PM)ZoefZoef schreef: [ -> ]Je gaat met 2 fietsen op pad in de trein?
Twee mensen, twee fietsen. Smile Trein heen zodat we ons op een enkele goed-bekende fietsroute kunnen concentreren op weg terug. In tegenstelling tot zelf een route lange-afstandsroute fabrieken of stukjes uit verschillende EV's aan elkaar knopen (4->5->19->15 was een alternatief)

(23-May-2022, 04:06 PM)Lig-hen schreef: [ -> ]Fantastisch Bacchus, ik wens je n hele fijne vakantie toe. Laat je ons meegenieten aub?
Achteraf gaat zeker lukken, "tijdens" durf ik niet meer te zeggen dan dat ik mijn best ga doen.
Ik verheug me ook op de OBT.! Mijn eerste.!
Ik hoop dat ik de Limburgse heuvels op kom..?

Groeten Henk
Ik wens de deelnemers aan de OBT een hele fijne tocht toe  Smile