ligfietsers.nl

Volledige versie: Dorst
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(15-May-2017, 11:34 PM)Hans58 schreef: [ -> ]
(06-May-2017, 10:28 PM)Escafon schreef: [ -> ]Ik bedoelde bij de prijs inderdaad honderddertig gulden, ik ben een oude man moeten jullie maar denken, net zoals het biertje dat ik vanmiddag in Muiden heb gedronken halverwege een fietstochtje vanuit Amsterdam, 4 euro 25, dat is bijna tien gulden voor een biertje, en dat vind ik een fors bedrag.

Dan moet je wel echt dorst hebben...


Dorst en ligfietsen is eigenlijk best wel een issue. Ik ben wel eens bijna stuk gegaan tijdens een fietstocht omdat ik onvoldoende dronk. Dan hield ik de hele avond dorst vanwege mijn vochttekort. Tegenwoordig neem ik brood mee op mijn fietstocht en drink daarbij gelijk een groot deel van mijn bidon leeg. Dat werkt behoorlijk goed. Brood verteert langzaam zodat het gedurende lange tijd energie levert. Brood bevat ook zout en dat helpt ook en het bevordert de opname van water.

Tijdens mijn minifietsvakantie van donderdag tot en met zondag, heb ik geluncht en gelijk gevraagd of ik mijn bidons mocht vullen. Dat mocht tijdens de eerste twee dagen. Maar bij de derde dag had men flesjes bronwater en mocht mijn bidonnetje niet meer gevuld worden. Die kosten soms een 2 euro per halve liter. Ik vind dat een absurde prijs. Voor zes euro je twee bidonnetjes vullen. Benzine is spotgoedkoop, zal ik maar zeggen. Toch heb ik het gedaan, om mijzelf andere problemen te besparen.
Bijvullen van bidons met flesjes bronwater is inderdaad waanzin.

Wat een slechte service zeg.

Zelf de bidons vullen bij de kraan in de toiletruimte kan natuurlijk ook altijd nog.
Ik las als tip in een (ouder) fietsboek dat je ook onderweg je bidon goed kunt bijvullen op een begraafplaats. Die hebben vrijwel altijd een buitenkraantje voor de bloemen. Daar zou ik zelf nooit aan gedacht hebben...
En anders gewoon op het toilet inderdaad...
Er staan inmiddels meer dan 1000 openbare tappunten in Nederland. Maar elk waterleverancier heeft zijn eigen gebied en kaart. Ik tap vaak bij openbare tappunten, maar ook bij tankstations, campings of gewoon vragen bij bewoners. Bij uitzondering koop ik water in een supermarkt.

Piet.
Die tip van de begraafplaats heb ik ooit van mijn broer gekregen.

Hij is vaak op reis met zijn bowtop (=soort huifkar) met paard en ezel ervoor.

Ze hebben dan vaak veel water nodig en vooral in Frankrijk is volgens hem bij iedere begraafplaats een kraan.

In Nederland dus ook.
Dank voor de tips. Het was in Duitsland en daar waren weinig watertappunten. Wellicht is het iets voor de ECF om eens te strijden voor een Europees netwerk van watertappunten, zeker met deze prijzen van het eenvoudigste bronwater. Een wijntje kan goedkoper zijn. Zoeken naar begraafplaatsen is ook een goed idee. En de WC trekt mij niet zo, maar met deze prijzen winnen ze toch weer aan aantrekkelijkheid. Wellicht dat er nog andere ideeën zijn.
Dit is een ouder topic maar nog steeds de moeite waard.

Ik heb verschillende keren van verschillende kanten links gekregen naar websites die melding maken van openbare water punten.
Net even met google gezocht, google vulde de vraag graag aan.

Twee van de top 5 links:
https://drinkwaterkaart.nl/
https://kraanwatertappunten.nl/

De anderen waren regionaal/provincie niveau, en als je veel in een gebied fietst zeker de moeite van het zoeken waard.

Ook voor de andere kant van het dinken zijn er kaarten.
https://drinkwaterkaart.nl/waar-kan-ik-p...-onderweg/ (voor als je niet in de vrije natuur bent waar het geen probleem is.)

Tegenwoording google ik de links als ik een waterpunt zoek, waterpunten zijn nu beter vindbaar, tenminste waar ik meestal fiets.
Op bijna alle hoofdstations zijn nu ook watertappunten.

Een blauwe paal met drukknop.
Ik heb wel eens zo verlegen gezeten dat ik ergens bij een huis heb aangebeld. De vrouw liet me staan en even later had ik weer anderhalf liter. Ook eens midden in de nacht door de mcdrive, puur voor water, ach echt verlegen kun je nooit komen.
De app "RefillMyBottle"  Shy
Googlelen heeft het voordeel dat je het voor iedere plaats in de wereld kan doen.

Het zal niet overal goed werken, er moeten namelijk geraporteerde waterpunten zijn, maar als die er zijn kan je ze online vinden. (Een smartphone is dan wel erg handig, de computer thuis wat minder.)

Maar een app die in je fietsgebied werkt is handig. (Ook een smartphone voor nodig, natuurlijk.)
My 2 cents: Ik gebruik geen bidons, maar een "blaas" van drie liter. Natuurlijk moet die soms ook bijgevuld worden, maar de drempel om te drinken is daardoor wel lager en er kan gewoon veel in.
(26-Mar-2021, 11:00 PM)Ssas DFXL schreef: [ -> ]De app "RefillMyBottle"  Shy

Beroerde interface
Weinig informatie
Gelijk weer verwijderd; ik gebruik beter mijn ogen en mijn verstand.
Terrassen zijn binnenkort weer open.

Niels, vragen is de beste app, van der Wal