ligfietsers.nl

Volledige versie: Vuelta 2022
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Vuelta Den Bosch - Utrecht:  Op 118,1 km in beeld: De DF  (links bij de afrit van de dijk)

https://www.npostart.nl/live/npo-1





Nu nog weten hoe ik het screenshot op deze site plaat....

Niels, digibeet, van der Wal
(20-Aug-2022, 04:21 PM)Niels van der Wal schreef: [ -> ]Vuelta Den Bosch - Utrecht:  Op 118,1 km in beeld: De DF  (links bij de afrit van de dijk)

https://www.npostart.nl/live/npo-1

Nu nog weten hoe ik het screenshot op deze site plaat....

Niels, digibeet, van der Wal

Ik vind het niet erg om een langer stuk film door de spoelen om de scene te vinden maar deze link geeft me een 'reclame voor een ander programma' over de kilometer informatie,  Sad Doh


Niels, als je een screenshot hebt, plaats het op internet (eigen site of een van de foto upload sites, ik gebruik imgur,) de site geeft je een url die je dan hier in kunt plakken in de 'afbeelding invoegen', knop in de rand boven het uitgebreide schrijf venster. 
Geef de site waar je de foto upload wel toestemming om met iedereen te delen.
Dank, maar dit gaat me niet lukken.
Zal ik het hele toppic verwijderen?

Groet,

Niels
Printscreen knop. Even plakken en rest omheen weghalen in paint voila.
Printscreen lukte niet in de KPN terugkijk app dus maar een foto:
[Afbeelding: IMG-20220820-WA0012-2.jpg]
(20-Aug-2022, 08:54 PM)Bob Hagendijk schreef: [ -> ]Printscreen lukte niet in de KPN terugkijk app dus maar een foto:
[Afbeelding: IMG-20220820-WA0012-2.jpg]

Thx!


Niels, beet, van der Wal
De vuelta kwam gisteren langs op een paar minuten lopen van mijn huis. Hoewel ik normaal gesproken niet geinteresseerd ben in sport, ben ik dan maar even gaan kijken. Je staat dan een tijd lang te wachten, op een gegeven moment hangt er een helikopter met bijbehorende geluidshinder boven je hoofd, en dan is het in tien seconden gebeurd. Het was wel te zien dat ze wat harder gingen dan de wielrenners die je normaal tegenkomt op de weg, en meestal inhaalt.

Achteraf heb ik nog wat zitten kijken naar het video verslag op rtve.es, leuk om te horen hoe die Spanjaarden de plaatsnamen hier in de regio verhaspelen.

Wat me verder opgevallen is:

Ik heb ongeveer net zo veel autos en motoren voorbij zien komen als fietsers.

Die gasten die in dit circus meerijden moeten echt wel retesterk zijn, ze gaan een kleine vier uur lang gemiddeld 45 km/u. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat ze steeds over de rijbaan voor autos mogen rijden. Als ze over de fietspaden moesten dan zou die gemiddelde snelheid denk ik zo naar 40 km/u of minder zakken.

Er zijn plekken hier in de regio waar ik zelf ook over de rijbaan voor autos ga rijden, s'avonds laat als er bijna geen verkeer is, en dat scheelt aanzienlijk. Ik zit dan wel de hele tijd in mijn spiegel te kijken of er niks aankomt.

Leuk om te zien dat sommigen met fiets en al over hobbels heen springen, zoals ik dat vroeger zelf ook deed op mijn rechtopfiets. Dat was in de video bij een paar rotondes te zien. Jammer dat dat op een ligger niet kan.
Ben het eens met dat het kijken naar voorbijrijdende wielrenners in een flits voorbij is en eigenlijk niet interessant. Doen is leuker en maakt tv kijken intensiever. Verder is wielerpubliek en de herrie vaak vervelend. Ik moest het echter wel een keer doen. Dat was hier. Bij deze bevestigd; gelukkig heb ik de beelden nog:-)

Niels, doener, van der Wal
Hahaha, toen jaren terug de tour de France hier voorbij k2am mven ik ook even wezeb kijken met wat vrienden.

Dr komen wat renners voorbij en ik dacht 'ok, waar blijft de rest?' Een par seconden en het is weer voorbij.

Maar ik heb toeb wel mooi een stukje met mn M5 over het parcours gefietst. Om bier te halen voor tijdens het wachten..
(21-Aug-2022, 10:10 AM)Niels van der Wal schreef: [ -> ]
(20-Aug-2022, 08:54 PM)Bob Hagendijk schreef: [ -> ]Printscreen lukte niet in de KPN terugkijk app dus maar een foto:
[Afbeelding: IMG-20220820-WA0012-2.jpg]

Thx!


Niels, in beeld, van der Wal

Hee, wat diversiteit in beeld, mooi.
(21-Aug-2022, 02:13 PM)Martin van Mourik schreef: [ -> ]Ik heb ongeveer net zo veel autos en motoren voorbij zien komen als fietsers.
Wielrennen is een sport die enorm leunt op fossiele techniek, met name op de auto.
Eén verschil dat me opvalt sinds ik m'n eerste schreden in het ligfietswereldje gemaakt heb;
toen ik m'n racefiets nog had, ging ik weleens met mensen ergens fietsen. We reden dan naar de Ardennen, of een andere leuke plek, daar haalden we de fietsen van de auto en gingen een rondje rijden.
In ligfietsland zie je mensen náár een wedstrijd toe fietsen, daar de banden wisselen, keihard rondkarren, en weer terug fietsen. Als het te ver is, proppen ze er gewoon één of meerdere campings tussen. De natuur niet onnodig belasten met je hobby, dat vind ik één van de mooiste dingen die er is.
(21-Aug-2022, 02:13 PM)Martin van Mourik schreef: [ -> ]Ik heb ongeveer net zo veel autos en motoren voorbij zien komen als fietsers.
Dit viel me wel op, ja. Ik snap dat de technische ondersteuning niet zelf ook op wedstrijdtempo meefietst maar zoveel.. Echt belachelijk. En dan noemen ze de karavaan "groen."

Citaat:Die gasten die in dit circus meerijden moeten echt wel retesterk zijn, ze gaan een kleine vier uur lang gemiddeld 45 km/u. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat ze steeds over de rijbaan voor autos mogen rijden. Als ze over de fietspaden moesten dan zou die gemiddelde snelheid denk ik zo naar 40 km/u of minder zakken.
Nu snap ik dat World-Tour-rijders ook unieke talenten zijn maar het viel me in Tour de Tietema wel op wat voor enorme stappen je (daar m.n. Devin) kan maken op toewijding en doorzettingsvermogen. Een beetje vergelijkbaar met Kevin's TEDtalk. Misschien is het opvallende eigenlijk hoe ontzettend weinig prestaties een gewone mens uit zijn lichaam haalt.