ligfietsers.nl

Volledige versie: Brede racebandjes
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Ik ben zo langzamerhand toe aan vervanging van een stel Continental Grand Prix bandjes op de Fujin SL.
Deze bandjes zijn prima en worden ook goed getest op de Rolling resistance website.

Ik kan echter nergens meer de maat 28-406 vinden. De 28-559 is goed te krijgen. 
Natuurlijk kan ik ook de duurdere Schwalbe one proberen. Alleen is die niet te vinden in 28-559 en wel in 25-559. Ik vind 28 echt wel het minimum. De Durano's worden vaak als erg langzaam getest. En dat wil ik natuurlijk ook niet. 

Alle websites die ligfietsbanden testen zijn nogal 'Velomobiel minded' en daar komen vaak ook de bredere bandjes goed uit de test. Maar ja die gaan nooit passen. 35 mm is wel het maximum.

Wie weet een oplossing?
Laat een fietsenwinkel de gewenste maat voor je bestellen. Die hebben hun contacten met (banden)leveranciers, en dan komen de banden gewoon mee met de andere dingen die een fietsenwinkel geregeld bij hun contactpersoon besteld.

Met een paar dagen kan je het waarschijnlijk ophalen. Dat doe ik voor mijn 40-559 Schwalbe Marathon-banden (die op zich nog wel te vinden moeten zijn bij een enkele fietsenwinkel).
Ik heb de Durano's op mijn Shockproof en daar bevallen ze me tot dusver uitstekend op. Voldoende grip en lopen mooi rond. Maar ik heb weinig referentiekader en in de 451 maat is er maar heeeeeeel erg weinig keuze..
(24-May-2017, 04:26 PM)ErikvanD schreef: [ -> ]Ik heb de Durano's op mijn Shockproof en daar bevallen ze me tot dusver uitstekend op. Voldoende grip en lopen mooi rond. Maar ik heb weinig referentiekader en in de 451 maat is er maar heeeeeeel erg weinig keuze..

De gewone Durano's zijn niet extreem langzaam, maar ook niet extreem snel. Maar ze zijn wel gewoon snel genoeg vind ik. Mijn voorband van de Roeifiets is ook een 28-451.

De One banden zijn wel sneller, zeker onder de VM.

Mijn One banden zijn 28-406 en volgens mij bestaan ze ook in 28-451.
De 23mm variant is ouder en veel minder lekbestendig en minder slijtvast.
Behalve dan de Durano Plus. Die schijnen volgens een Duitse test http://www.velomobilforum.de/forum/index...est.41020/

ook prima te zijn.

Heb inmiddels ergens wel de Continental Grand Prix 28-406 gevonden. Heb er twee besteld.
Het blijkt dat ze ook niet meer worden gemaakt als je de website van Continental bezoekt. Jammer.

Ik had vandaag een leeggelopen achterband en hem met een handpompje op ongeveer 4 bar gezet. Maar het ging voor mijn gevoel net zo hard. Zette zelf een PR neer op Strava op een segment waar ik altijd even voluit ga. Dus ja. Leuk al die verhalen over banden, temperatuur en druk. Maar je moet het nog wel altijd zelf doen. Dat gaat de ene keer ook beter dan de andere. Ongeacht de staat van je band.  Smile
Blijkt dat de webshop zijn voorraadbeheer niet op orde had. Ook bij hun leverancier niet meer tr krijgen. Ik ga weer verder op zoek. Ik denk dat als je Grand Prix in 20 inch zoekt, je het dus niet eenvoudig zal vinden.

Overigens is er wel een markt voor. In Engeland worden wel stads racefietsjes verkocht met 2 x 20 inch bandjes.