ligfietsers.nl

Volledige versie: Eenwielige fietskar opties?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Mijn vriendin doet het een en ander aan goede doelen en daarom fiets ik soms vanuit mijn werk een extra omweg om wat spullen op te halen, vooral schriften, potloden, boekjes, klein speelgoed en kleding. Geen spullen met een groot volume. Ik heb nu een toptas maat L, maar ik merk dat niet alles er altijd in past, zeker niet omdat ik weleens langs meerdere adressen op een dag ga. Mijn kleding/handdoek zit er ook in namelijk. Ik zit eraan te denken om een fietskar te kopen zodat ik zeker weet dat ik alles mee krijg als ik ergens kom. Ik denk dat een eenwielige aanhanger het beste is ivm minder weerstand dan een tweewieler. Op marktplaats vind ik een nieuwe van Vida XL voor 130 euro en gebruikte BOB yaks van 400 euro.
 
Mijn budget zit rond de 150 euro, minder is mooi, meer kan als het flinke voordelen heeft. Waar moet ik op letten, soort koppeling? Hij komt achter een Optima Baron. Ik zie deze op marktplaats staan. Lijkt de juiste koppeling. Is dit wat? Is nog mooi op fietsafstand voor mij.

Een moderator mag deze wel verplaatsen naar onderdelen/accessoires trouwens, heb ik net volledig overheen gekeken.
Hier staat een BOB Yak voor €175.... Wink  Ik heb er zelf één in gebruik (kon ik toen voor een zachte prijs gebruikt kopen) en ben er erg tevreden mee. Hij is bij ons achter een Optima Condor, en Optima Orca en een Rainbow Lyra in gebruik/gebruik geweest en dat werkt(e) allemaal goed. Ook op fietstochten hebben we hem weleens gebruikt (b.v. om de campingspullen voor een heel gezin mee te kunnen nemen - ik heb er zelfs een ombouwsetje bij verzonnen waarmee je dat karretje tot tafeltje om kunt bouwen... Big Grin ). Ik weet niet of de goedkopere versies evengoed lopen en (blijven) werken, maar één voordeel die ik bij de BOB zie is dat je voor de BOBs in elk geval nog onderdelen kunt krijgen als er iets stuk gaat - dat is bij de goedkopere aanhangers niet altijd het geval.
Hier twee gebruikte exemplaren in Utrecht.

https://www.marktplaats.nl/v/fietsen-en-...-b-o-b-yak


Een grote bananentas, is dat wellicht ook een optie?
Ik had totaal niet aan de optie van een bananentas gedacht, maar is misschien nog handiger. Staat ook niet zo in de weg.
Banaantassen hebben een beetje een typische vorm maar als dat geen probleem is, lijkt me dat een stuk flexibeler dan een aanhanger, inderdaad. Zeker met alle obstakels, paaltjes, hekjes, krappe bochten, die je rond een Nederlands fietspad kan tegenkomen. Qua typische vorm krijg ik een 15" laptopsleeve met wat overtuiging al in een S maat Radical banaantas. Dan houd ik meer dan genoeg ruimte voor lunchpakket, een setje frisse kleding en douchespullen.
(22-Nov-2022, 11:03 PM)Bacchus schreef: [ -> ]Qua typische vorm krijg ik een 15" laptopsleeve met wat overtuiging al in een S maat Radical banaantas. 
Met of zonder laptop? Big Grin
(22-Nov-2022, 11:17 PM)365cycle schreef: [ -> ]
(22-Nov-2022, 11:03 PM)Bacchus schreef: [ -> ]Qua typische vorm krijg ik een 15" laptopsleeve met wat overtuiging al in een S maat Radical banaantas. 
Met of zonder laptop? Big Grin
Met laptop, al moet ik zeggen dat dat een 14" model is. Dus ik heb inderdaad wel wat meer flexibiliteit aan de randen.
(30-Nov-2022, 03:38 PM)ZoefZoef schreef: [ -> ]6 tientjes..

https://www.marktplaats.nl/v/fietsen-en-...7-fietskar
Klein prijsje, alleen al die tas is het geld waard.
Het is inderdaad niet veel geld. Maar, het is hier 150km vandaan dus flink wat extra benzinekosten. En ik denk nog na over de tip van de banaantassen die me toch praktischer lijken. Maar bedankt voor de tip!
Misschien is er een forum lid in de buurt van Aalsmeer die deze kar voor Bob op wil halen en bewaren tot hij langs komt fietsen?
(Ik woon vlak bij de Belgische grens; voor mij is het dus ook te ver.)