ligfietsers.nl

Volledige versie: Twilwiel, de velomobielgarage van het Noorden
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Reparatie en onderhoud van velomobielen, dichtbij.

Na het verdwijnen van SinnerBikes en Drymer is er een gat ontstaan in het Noorden voor velomobilisten en daar ben ik als voormalig technieker bij deze bedrijven in gedoken door een bedrijfje aan huis te starten in het mooie Rolde in Drenthe. Aan de Brink nota bene. Ik repareer en doe onderhoud aan in principe alle velomobielen. Specialist in Mango, Quest, Hilgo, Milan. Ik handel ook weleens in gebruikte velomobielen en in overleg doe ik aanpassingen zodat je ook echt lekker zit in je (gebruikte) velomobiel.

Er vanuit gaande dat veel velomobilisten me al kennen en ik mezelf na 60jaar ook wel ken: ik ben betrouwbaar, vriendelijk en deel graag mijn kennis. Een bezoekje bij mij voor onderhoud ontaardt niet zelden in het precies uit de doeken doen van hoe en wat. Ik neem het risico dat de klant het de volgende keer zelf kan :-) Deze op z'n beurt moet dan maar het risico lopen dat ik er daardoor wat langer over doe, want uitleggen kost ook tijd. Basale dingen zelf kunnen onderhouden/repareren is gewoon heel fijn, vooral bij pech onderweg! Ik garandeer dat je met meer plezier fietst als je een klein beetje kunt sleutelen.

Ook voor reparatie aan velomobiel bodies, glasvezel en carbon. Eventueel naderhand foleren (wrappen) met 3M folies. Ik doe geen spuitwerk, daar heb ik geen geschikte ruimte voor en wrappen is veel minder krasgevoelig dan lak en gemakkelijker te repareren zonder meteen weer helemaal opnieuw te moeten wrappen. Het is ook nog eens zeer licht en 100% dekkend in één laag.

Je kunt me bereiken via
harrylieben@gmail.com
mobiel: 0610647507 (inspreken van voicemail is zinloos, een berichtje naar whatsapp kan wel)
Adres:
Twilwiel
Grote Brink 19
9451BP Rolde

Met vriendelijke groet, Harry. Beter bekend als "twilwel" en "Mister Mango"
Dank je wel, goede introductie voor je bedrijf en een goede (her)introductie voor jezelf.

Ik ben het met je eens dat zelfredzaamheid het fietsen prettiger maakt maar een goede reparateur binnen fiets afstand is ook heel geruststellend.

Helaas voor mij woon ik aan de andere kant van het land.
(19-Jan-2023, 07:07 PM)Willeke_IGKT schreef: [ -> ]Helaas voor mij woon ik aan de andere kant van het land.

Bedankt voor je vriendelijke reactie. Dat "dichtbij" was een dichterlijke vrijheid die ik mezelf veroorloofde Shy  Ik bedoelde uit te drukken dat de dichtheid aan velomobiel-garages op peil blijft.
Hoi Harry,

Ben je lid van de appgroep Noorderligt? Dat is, zeg maar, de opvolger van de Sinnerclub.
Volgens mij woont Anne Heidinga ook in Rolde. Klopt dat?
Groet,

Marco
(19-Jan-2023, 08:39 PM)Roepers schreef: [ -> ]Hoi Harry,

Ben je lid van de appgroep Noorderligt?  Dat is, zeg maar,  de opvolger van de Sinnerclub.
Volgens mij woont Anne Heidinga ook in Rolde. Klopt dat?
Groet,

Marco

Nee, daar ben ik (nog) geen lid van.
Anne woont nu in Rolde. Hij fietst nog steeds (nog behoorlijke afstanden, maar niet zo snel meer en ook geen 20.000km per jaar) voornamelijk met z'n rode Quattrovelo en ik mag 'm tot mijn klanten rekenen.
Er zijn trouwens nog meer velomobilisten in Rolde, maar lang niet iedereen zit in een club natuurlijk. Vandaag nog iemand uit Zuidlaren die dringend een trapas nodig had voor z'n Quest. Ook geen clublid. Ik heb hem uiteraard (vriendelijk) op dit manco gewezen, maar als iemand daar geen trek in heeft houdt het natuurlijk op.
Mooi stuk Harry,

Veel succes met je bedrijf.! Een aanwinst zo dichtbij ( voor mij ).!

Een tijd terug een mooie tussennaaf en twee shredda’s gescoord bij je.

Succes en tot gauw.

Groeten Henk
Niet om de hoek hier, maar goed dat er weer wat meer mogelijkheden zijn voor velomobielgerelateerd onderhoud.
Gorredijk - Rolde is 47 km en dat is niets eens de kortste route. Ik ben blij met jouw service Harry en fijn voor andere ligfietsers in het noorden.
Mooie persoonlijke introductie, Harry! Met een afstand van net onder de 60km ben je ook voor mij wel 'dichtbij' en op fietsafstand  Big Grin Ik houd je zeker in gedachten wanneer er een einde komt aan mijn eigen sleutelkennis.

(19-Jan-2023, 08:53 PM)twilwel schreef: [ -> ]
(19-Jan-2023, 08:39 PM)Roepers schreef: [ -> ]Hoi Harry,

Ben je lid van de appgroep Noorderligt?  Dat is, zeg maar,  de opvolger van de Sinnerclub.
Volgens mij woont Anne Heidinga ook in Rolde. Klopt dat?
Groet,

Marco

Nee, daar ben ik (nog) geen lid van.

Mocht je dat laatste (de appgroep) wel ambiëren, laat het me weten! Ik kan je er zo aan toevoegen!  Smile
(19-Jan-2023, 08:53 PM)twilwel schreef: [ -> ]Anne woont nu in Rolde. Hij fietst nog steeds (nog behoorlijke afstanden, maar niet zo snel meer en ook geen 20.000km per jaar) voornamelijk met z'n rode Quattrovelo en ik mag 'm tot mijn klanten rekenen.


Leuk om te vernemen hoe het met Anne gaat. Ik heb het mij al verschillende keren afgevraagd of hij nog zoveel reed in een velomobiel.
Dank!

Marco
(20-Jan-2023, 10:08 AM)TimSch schreef: [ -> ]Mocht je dat laatste (de appgroep) wel ambiëren, laat het me weten! Ik kan je er zo aan toevoegen!  Smile

Ja graag.
(21-Jan-2023, 01:39 PM)twilwel schreef: [ -> ]
(20-Jan-2023, 10:08 AM)TimSch schreef: [ -> ]Mocht je dat laatste (de appgroep) wel ambiëren, laat het me weten! Ik kan je er zo aan toevoegen!  Smile

Ja graag.

Geregeld!
ligfiets.net schreef:In het noorden van Nederland, nou ja, in Rolde kan je kennismaken met de Bülk (Buelk, Bulk). Afgelopen dinsdag kwam de demofiets aan.
Op afspraak kan je een proefrit maken met deze Bülk bij Twilwiel.
Harry is echt onder de indruk van deze mooie en ruime (!) velomobiel (in vergelijking met de wat oudere ongeveerde achterwiel lichtgewicht Milan SL). Deze snelle Bülk rijdt comfortabeler op Drentse klinkerwegen, en de bodemvrijheid is groter.
In Harry's woorden: Zo snel als de SL en zo comfy als de Quest.
Gefeliciteerd met je Bülk Harry! Dat er maar veel op de weg mogen komen Big Grin
Bedankt! Ik heb wel getwijfeld of de Bülk goed uit de voeten zou kunnen op de nogal versnipperde fietsinfra van Nederland. Maar de beloftes worden meer dan waargemaakt. Ook onder de indruk van het professionalisme van Velomobileworld. Er zat echt geen boutje los, en afgezien van de lengte klopten alle instellingen. Ik vond alleen een los ringetje die zich verborgen had gehouden onder de kettingafdekking. Acceleratie en bodemvrijheid zijn indrukwekkend en de luchtvering doet het heel goed op de Drentse klinkers. Vandaag had ik voor het eerst lol op hele slechte klinkerwegen en in Assen (meestal mijd ik de stad) voelde ik me ook op mijn gemak. Ik heb geen enkel voorbehoud om de Bülk aan te prijzen.

Het is een tijdmachine, want ik voel me weer net alsof ik mijn eerste fiets heb gekregen. Dat zal de oorzaak zijn dat de Bülk van binnen groter is dan van buiten. Net als de Tardis van dr. Who (telefooncel/tijdmachine).