ligfietsers.nl

Volledige versie: Montage gps in velomobiel
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Tot eind vorig jaar fietste ik met een Garmin Montana 600 gps die in houder met klittenband op de wielkast van mijn QV was bevestigd. Niks mis mee, maar het is een relatief zwaar en log ding. Half jaartje geleden een 2e handse EDGE 810 gekocht waarmee ik nu aan het fietsen ben. Aanvankelijk ook op de rechterwielkast gemonteerd, en dat gaat zonder schuimkap prima, maar mét totaal niet (te donker).  

Begin deze week de gps eens op het stuur van mijn QV gemonteerd, maar dat viel ook vies tegen in combinatie met het schuimdeksel (het was te koud om zonder te rijden) : ik had ofwel weerkaatsing van de lucht ofwel zag ik niks omdat onder de kap te donker was. 

Ik heb al wel eens afbeeldingen gezien waarbij het lijkt alsof de gps vooraan tegen de rand van het instapgat lijkt te zijn bevestigd, maar ik vermoed dat er één of andere houder achter zit die aan de onderkant van de body is vastgemaakt. Zijn er hier mensen die zo hun gps in de velomobiel hebben bevestigd ? 
Is dat met een gekochte houder of zelfgemaakt ?
Ik heb daarvoor in de Milan gewoon een steuntje van aliexpress vastgeschroefd op de rand van de korte kap. In de BM kap had ik een plastic L beugeltje met zo’n zelfde steuntje vlak onder het vizier.
Die steuntjes zijn niets meer dan een rond dingetje om de GPS in vast te klikken.

Heb je overigens wel de backlight aan? (Zit die wel in een 810?)
Mijn GPS is prima afleesbaar maar dan dus wel met backlight.
Dat alu buisje (kortere afgezaagde 'Lamp/camera houder op spiegel') zit vast met de bouten van de SRAM shifter
De beugel heb ik zelf geknutseld. Super clean. Het zicht op de Edge 830 is met donker en schuimkap iets minder (met backlight op auto) maar ook dan nog altijd goed afleesbaar.

[Afbeelding: 830aan-Tiller.jpg]
(04-Mar-2023, 02:23 PM)365cycle schreef: [ -> ]Ik heb daarvoor in de Milan gewoon een steuntje van aliexpress vastgeschroefd op de rand van de korte kap. In de BM kap had ik een plastic L beugeltje met zo’n zelfde steuntje vlak onder het vizier.
Die steuntjes zijn niets meer dan een rond dingetje om de GPS in vast te klikken.

Heb je overigens wel de backlight aan? (Zit die wel in een 810?)
Mijn GPS is prima afleesbaar maar dan dus wel met backlight.

Oeps, ik zie net dat ik een 830 heb ipv een 810  Blush

Dat van die backlight wist ik niet, dat ga ik één dezer dagen eens uittesten dan.

Die ringetjes waar je de gps moet inklikken stellen idd niks voor, maar je moet ze wel érgens op bevestigen. Heb het ook al eens geprobeerd tegen de rand van het instapgat (waar je het stuur inklapt), dat gaat wel maar alleen als je zonder deksel rijdt ....

Heb je nog fotoos van dat L beugeltje ?
Niet voorhanden maar het was gewoon een simpel L-haakje van de bouwmarkt. Volgens mij heb ik het destijds nog wel heet gemaakt met een verfbrander en wat verbogen om de hoek bij te stellen.

Backlight van de 830 zit onder Menu -> System -> Display. Daar kan je Backlight kiezen (handmatig instellen) of 'm op Auto Backlight zetten. Auto werkt niet goed omdat het onder de schuimkap zoveel donkerder is dan erboven.
(04-Mar-2023, 10:13 PM)365cycle schreef: [ -> ]Backlight van de 830 zit onder Menu -> System -> Display. Daar kan je Backlight kiezen (handmatig instellen) of 'm op Auto Backlight zetten. Auto werkt niet goed omdat het onder de schuimkap zoveel donkerder is dan erboven.
Dat had ik intussen al gevonden in de handleiding, toch bedankt ! 

Intussen ook wat op Ali zitten neuzen, daar zit nog wat betaalbaars tussen dat ook kan dienen volgens mij. 
SYNCROS maakt ook heel wat varianten, maar die prijzen Cry 
Voor de prijs van de "goedkoopste" SYNCROS steun heb ik nu 3 verschillende steunen besteld bij Ali, nu nog een paar weken geduld ....