ligfietsers.nl

Volledige versie: Help een paard
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Ik zag deze advertentie op Marktplaats langskomen: https://www.marktplaats.nl/v/fietsen-en-...idschermer

Er is vast wel een velomobielrijder in die buurt die daarmee kan helpen Smile
Is dat niet in de buurt van WestKNOLlendam?
(19-Mar-2023, 04:58 PM)Frutsel schreef: [ -> ]Ik zag deze advertentie op Marktplaats langskomen: https://www.marktplaats.nl/v/fietsen-en-...idschermer

Er is vast wel een velomobielrijder in die buurt die daarmee kan helpen Smile

Misschien wat voor de Waterlandse liggers?
Wordt dat paard helemaal gek als er 10 velomobielen ofzo langskomenSmile


Rijdt Willeke niet af en toe een rondje met hen?
Deze marktplaats advertentie is al voorbij gekomen in de WhatsApp groep Noordhollandse liggers, de kletsgroep voor dezelfde mensen.

Ja, er zijn mensen die dichtgenoeg bij wonen en misschien kunnen helpen. 
Zuidschermer is voor mij een beetje ver voor een ritje als ik het al druk heb en ik heb helaas een volle werkweek en sta vrienden bij in het weekeinde.

Ik denk ook aan Pé Komen, die fietst ook in dat gebied. Misschien kan iemand het aan hem doorgeven.
(Ik weet niet in hoeverre hij de commentaren op zijn blog leest.)


Toegevoegd:
Ik heb hem ondertussen een e-mail gestuurd.
Het is al opgepakt door een van de Waterlandse Liggers!
Wel goed trouwens dat iemand zn paard aan velomobielen wil laten wennen. Kan een vervelende reactie wellicht voorkomen in de toekomst.

Het is mij nooit opgevallen dat een paar schrok van mijn velomobiel, maar wel gelezen dat het een schrikreactie bij paarden teweeg kan brengen. Ik paste mn snelheid altijd aan, als ik een paar moest inhalen of tegemoet kwam daarom.
(20-Mar-2023, 12:21 AM)ZoefZoef schreef: [ -> ]Wel goed trouwens dat iemand zn paard aan velomobielen wil laten wennen. Kan een vervelende reactie wellicht voorkomen in de toekomst.

Het is mij nooit opgevallen dat een paar schrok van mijn velomobiel, maar wel gelezen dat het een schrikreactie bij paarden teweeg kan brengen. Ik paste mn snelheid altijd aan, als ik een paar moest inhalen of tegemoet kwam daarom.

Paarden blijven vluchtdieren. Als ze iets zien wat ze niet kennen/vertrouwen, dan is hun eerste reactie hard de andere kant op lopen. (Dit doen ze soms zelfs als er een jas in in hoek van de bak ligt)
Met een beetje mazzel heeft een ruiter die buiten rijdt zijn paard goed onder controle, maar dan nog kunnen ze onverwacht reageren. Laten weten dat je eraan komt (als je van achteren komt is dat vooral om de ruiter te waarschuwen; het paard heeft je al gezien) helpt. Maar als een paard geleerd heeft dat een velomobiel niet eng is (of niet enger dan een ander voertuig in ieder geval) maakt dat het leven van de ruiter een stuk makkelijker Smile
(20-Mar-2023, 01:08 AM)Frutsel schreef: [ -> ]Paarden blijven vluchtdieren. Als ze iets zien wat ze niet kennen/vertrouwen, dan is hun eerste reactie hard de andere kant op lopen. (Dit doen ze soms zelfs als er een jas in in hoek van de bak ligt.
Leuke anekdote wat dat betreft: Ik had vroeger vaak te maken met een paard die bang was voor grote witte letters STOP op de weg. Je kreeg haar daar met geen mogelijkheid overheen - ze kon blijkbaar dus prima lezen Big Grin