ligfietsers.nl

Volledige versie: Greenmachine met klik geluiden.
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Hulp gevraagd op een Engelstalige vraag en antwoord site, https://bicycles.stackexchange.com/quest...n-pedaling

Oftewel klikkende geluiden bij het trappen op een Fleve Greenmachine.

Als je kunt helpen kun je daar posten, als gast of registreren, of je kunt hier reageren dan z verzamel ik de ideeën en schrijf ze daar in een comment of antwoord.
Wellicht iets met de kettingspanner/kettinggeleider? Onderdeel op pagina 12 van PDF https://paste.c-net.org/MajorlyAccosted
Ik zag het al ergens tussen de antwoorden staan, maar het hoeft niet per se de ketting te zijn. Bij rechtopfietsen zelfs in de zadelbuis. Maar ook pedalen, kettingbladboutjes, misschien bevestiging van de zitting? Een los boutje die iets speling geeft waardoor iets kan bewegen onder kracht zetten?

Ik had het laatst bij flink kracht zetten op de pedalen dat ik een tik hoorde en voelde. Pedalen zaten goed vast maar toch losgedraaid, montagepasta op het schroefdraad en weer vastgezet, getik is weg.

Als toch de ketting/aandrijving wordt vermoed, kan diegene de ketting vrijmaken door een plaat weg te halen zodat je tijdens het fietsen beter kan horen waar het vandaan komt? Als er een kettingrol oid in zit met een lager, misschien de lager als verdachte?
Er zijn geen kettingrollen in de Greenmachine