ligfietsers.nl

Volledige versie: Dominee op de ligfiets
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Minirok, neuspiercing en ligfiets: Ellie Boot is alles behalve een doorsnee domineeArtikel in DeStadAmersfoort.nl
Leuk Big Grin Ze woont ook samen zie ik. Da's wel heel erg anders dan wat ik gewend ben van de kerk.
Waarom moest ik gelijk denken aan Ellie Lust?
Met een minirok op een ligfiets zorgt wel voor veel bekijks denk ik
Het zal me een worst wezen hoe ze fietst. In minirok of in eva kostuum.
Verbazingwekkend dat een aantal mensen nu verrast is.
De tijd van hel en verdoemenis en zwarte pakken met hoed, jurken tot op de enkel en ook daar een bedekkend hoofddeksel bij, is in de meeste kerkgenootschappen niet meer verplicht. Ook daar veranderen de tijden.

P.S. Ik ken ook een dominee op een ligfiets, maar ZONDER minirok!!
@Tom, ik zie meer connecties van predikanten en ligfietsen. Deze foto circuleert ook op dit forum, en ik las dat forumlid Roepers eveneens dominee is (toch?). 


[Afbeelding: 13940373831_84409aca97_b.jpg]
De personen in kwestie mogen zich zelf openbaren. Ik noem geen namen. Dit in verband met de huidige privacyregels die ook in loop van de tijd ingrijpend zijn veranderd!!

(10-Nov-2023, 03:58 PM)PieterTrapt schreef: [ -> ]@Tom, ik zie meer connecties van predikanten en ligfietsen. Deze foto circuleert ook op dit forum, en ik las dat forumlid Roepers eveneens dominee is (toch?). 


[Afbeelding: 13940373831_84409aca97_b.jpg]

Dit is overigens een snelle dominee!!!
(10-Nov-2023, 03:58 PM)PieterTrapt schreef: [ -> ]@Tom, ik zie meer connecties van predikanten en ligfietsen. Deze foto circuleert ook op dit forum, en ik las dat forumlid Roepers eveneens dominee is (toch?). 

Klopt
Ik ben geen dominee, maar ik heb wel eens op het kansel gestaan in noodgevallen. De afstand was te kort om met de ligger naar de kerk te gaan.
Ds. Boot is niet de enige dominee die een ligfiets heeft.

De dominee hier in het dorp heeft ook een ligfiets.
Ja. Ik ben ook een dominee met een ligfiets. Ik gebruik m'n Hurricane nog voor mijn werk ook. Ik heb gemeenteleden over drie gemeenten verspreid wonen en moet soms vergaderen in gemeente nummer vier en vijf. Om daar te komen is de ligfiets ideaal. Op de fiets kan je vaak rechtdoor waar je met de auto allemaal omwegen moet nemen. Maar vooral ook omdat de omgeving hier prachtig is fiets ik graag. De gemeente is er wel aan gewend.
Ik vind het wel mooi dat na het eerste bericht zoveel reacties loskomen.
Overigens sta ik er niet van te kijken dat gelovigen de ligfiets omarmen. Met het rentmeesterschap voor de aarde in gedachten.
Ik ben zelf overigens niet gelovig, maar heb respect voor ieder geloof.
(10-Nov-2023, 11:49 PM)Tom Fekkes schreef: [ -> ]Ik ben zelf overigens niet gelovig, maar heb respect voor ieder geloof.

Nou, ik heb wel eens te maken gehad met een Evangelical Texaan die het niet kon verteren dat mijn eerste liefde een man was.
Mensen, laten we fietsen als onderwerp houden, niet geloof.
(11-Nov-2023, 02:46 AM)Willeke_IGKT schreef: [ -> ]Mensen, laten we fietsen als onderwerp houden, niet geloof.
Dit.

(11-Nov-2023, 02:42 AM)kuŝbiciklo schreef: [ -> ]Nou, ik heb wel eens te maken gehad met een Evangelical Texaan die het niet kon verteren dat mijn eerste liefde een man was.
Ik ken ook mannen van kleur die zo racistisch als wat zijn. Ben zelf een man van kleur, en niet gelovig, maar dit:

Tom Fekkes schreef:Met het rentmeesterschap voor de aarde in gedachten.
...is ook wel mijn motto. In mijn ogen leen ik de aarde van mijn kind en z'n leeftijdsgenootjes.

Mooi dat er zelfs als ik geen zin heb altijd redenen zijn om toch te fietsen! Big Grin
(11-Nov-2023, 04:34 AM)365cycle schreef: [ -> ]Ik ken ook mannen van kleur die zo racistisch als wat zijn. Ben zelf een man van kleur, en niet gelovig, maar dit:

Dat is iets anders. Ik bedoel dat het er vanuit de logica bezien een probleem is met een uitspraak als "alle religies respecteren" omdat er genoeg religies zijn met immorele voorschriften, vooroordelen en dogma.
Mensen het onderwerp is fietsen!
Alle reacties met als onderwerp religie zullen worden verwijderd.

Dat is omdat religie altijd tot felle discussies leidt hier en die vaak op ruzie uitdraaien. En dan ook het hele forum beïnvloeden.
Toen ik net begon met ligfietsen in 1994 stond je met de ligfiets onmiddelijk in het middelpunt van de belangstelling. Tegenwoordig is dat wat minder, maar je blijft opvallen. Daar moet je wel tegen kunnen, ik vermoed zelfs dat het voor velen de reden is om er niet aan te beginnen. Je valt op, je wijkt af van de grijze massa. Mogelijk is de drempel toch iets lager voor mensen die vanuit hun beroep of hobby al gewend zijn om met die aandacht om te gaan.
(10-Nov-2023, 03:58 PM)PieterTrapt schreef: [ -> ]@Tom, ik zie meer connecties van predikanten en ligfietsen. Deze foto circuleert ook op dit forum, en ik las dat forumlid Roepers eveneens dominee is (toch?). 


[Afbeelding: 13940373831_84409aca97_b.jpg]

Dat is bij het kerkje van Sint Anthoniepolder (Hoeksche Waard) 
Die Raptobike is niet van de pastoor ofzo, maar mijn vervoermiddel. Het witte bordje is er overigens al lang niet meer.

(dubbelklik op “Raptobike” hier onder)
Ik heb mijn ligfiets voor de dienst wel eens geparkeerd op een parkeerplaats Parkeren predikant. Dat was in Musselkanaal, 18 jaar geleden of zo. Helaas geen foto van gemaakt.


Groet,

Marco
Ik heb haar denk ik wel eens zien ligfietsen in Hoevelaken. Niet gemeld hier, ik was denk ik op m'n Santos.