ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Ik had het plan om vandaag met de ligfiets een lange toertocht te maken, maar de continue stroom van (mot)regenwolkjes die het land maar binnen kwamen drijven, heeft ervoor gezorgd dat ik maar met de gewone stadsfiets een rondje heb gemaakt. Regen en ligfietsen vind ik een vreselijke combinatie, zeker met een bril op.

Niettemin twee ligfietsers tegengekomen. De eerste was een geelwitte velomobiel in Wassenaar. De tweede was een snelle lage tweewieler, ten hoogte van de Van der Valk op de grens Wassenaar / Den Haag.
Vandaag 26-8 een rit van ruim 100 km gemaakt en niet meer dan 3 ligfietsen gezien, een 'naast elkaar' tandem in Heemskerk, groeten uitgewisseld, een 'van Raam' met een dame die het groeten blijkbaar niet snapte. En een man op een 'van Raam' of soortgelijk en die twee keer (met dezelfde dame op een rechtop zitter) de eerste keer niet terug gegroet, de tweede keer (ik was beter in beeld, stilstaand naast zijn fietspad) wel uitgebreid terug gegroet.

Vrijwel geen regen, maar ik rij wel met een zomerdakje op de Quest, dat maakt een paar drupjes niet erg.
vanochtend om 6 uur, een gele Velomobiel met witte strepen. Blaaksedijk West, komende vanaf de 2e Heinenoordtunnel. Ik reed op mijn rechtopfiets, het was te donker om te groeten.
Is er ook een tweede Heinenoordtunnel? Ik ken er maar eentje.
Ja dat is de langzaamverkeer- en fietserstunnel uit 1996

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Heinenoordtunnel

En naar beneden scrollen

2e Heinenoordtunnel door WA geopend in 1999 ??? Dat moet 1996 zijn Big Grin
Oh, dus gewoon een andere buis. Dat is voor mij gewoon dezelfde tunnel. Als 'ie nou een eindje verderop lag, dat je heen met de eerste en terug met de tweede zou kunnen: dat is tenminste handig!

Ik zie wel eens brommers in die 'tweede heinenoordtunnel'-buis schieten, voor langzaam verkeer. Is het mogelijk om als fietser die ook helemaal door te fietsen? Ik ga altijd braaf met de roltrap naar beneden en de fietsbuis door om aan de andere kant de roltrap weer naar boven te nemen. Heb het nooit aangedurft die andere buis eens in te gaan.
Ik rij bijna dagelijks door de tracktor-tunnel met mijn (lig)fiets, maar het mag niet. Jaren geleden heb ik eens een boete gekregen, maar dat was nog in de tijd dat je ook met de fiets niet via de tracktor-toerit de tunnel in- en uit mocht met de fiets of brommer met blauw plaatje. Momenteel werken enkele van de 6 roltrappen weer, de lift aan de zuidzijde is buiten werking. Afgelopen maanden stonden alle drie de roltrappen aan de zuidzijde buitenwerking, en liep ik regelmatig met fiets de trap op en af, omdat ik via de tracktor-toerit te omslachtig vond.
Vanmiddag om 17 uur bij de roltrap zuid van de Heinenoordtunnel, een sportieve jonge dame uit de buurt op blauwe Challenge Twister. Even gezellig mee gepraat.
Deze middag in een tocht van 151 kilometer door de voormalige Haarlemmermeer, zag ik net ten zuiden van Schiphol een heer op een lage tweewieler. Later nog twee driewielers ergens bij Leimuiderbrug.
Vanmorgen, in een rit van ~20 km / ~ half uur, zowaar 4 ligfietsers.
1 bij Lewedorp en 3 bij Nieuwdorp. 1x laag, 1x midden en 2x hoog liggers.
1 hoog ligger versnelde vanuit stilstand sneller dan mij, dus we hebben een carrousel gedaan  Smile
Gistermiddag 7 september zag ik op het fietspad de Stadsweg in Ulgersmaborg-Zuid in Groningen een Quest tegemoetkomen. Ik vermoed dat het Veloquest was die ik hier al eerder ben tegengekomen (op de Stadsweg en in dit draadje). WE hebben uiteraard gegroet,

Marco
En vanmiddag op de terugweg kwam ik, naast nog een hoge ligger, Wim Harwig tegen in zijn rode Quest https://wimharwig.com/2018/03/18/recumbents-2/
Al met al een hele mooie 'Medeliggers onderweg' dag.
(08-Sep-2021, 07:57 PM)Hoekie schreef: [ -> ]En vanmiddag op de terugweg kwam ik, naast nog een hoge ligger, Wim Harwig tegen in zijn rode Quest https://wimharwig.com/2018/03/18/recumbents-2/
Al met al een hele mooie 'Medeliggers onderweg' dag.

Leuk ! 
Ter vermaak : Ik heb zo'n 30 jaar mijn woon-werk Vlissingen-Thermphos gefietst waarvan 28 jaar met ligfietsen. Zomer en winter en altijd in ploegendienst (25 km.enkele reis). Sinds een dik jaar werk ik niet meer en zou je kunnen zeggen dat ik met pensioen ben ... Om m'n conditie toch een beetje op peil te houden heb ik me voorgenomen om toch regelmatig weer naar m'n oude werkplek te fietsen ... en wat denk je : dat bevalt goed !!! en wel omdat er in Vlissingen-Oost voornamelijk forensenfietsers fietsen en dus geen onvoorspelbare toeristen en slingerende jeugd.
Als het toeristenseizoen voorbij is zal ik wat meer naar de andere eilanden gaan, maar voorlopig is het lekker om op bekend terrein te fietsen zonder te hoeven nadenken welke weg ik het beste kan nemen.
En het lijkt alsof Quest 552 de weg vanzelf volgt ... ik luister meestal naar een podcast ... op de lange rechte zeeuwse fietspaden is dat goed te doen  Big Grin
Vanmiddag onderweg naar Praag een collega vakantieligfietser gespot. 
[Afbeelding: IMG-20210911-172043.jpg]
Vanavond  om een uur of 7, kwam ik op Meedstermaarpad tussen Paapstil (Oldenzijl) en Zandeweer, ongeveer op het punt waar ik in het verleden deze foto heb gemaakt, een ligfietser tegen met Greenmachine. We hebben gegroet.

Groet,

Marco
Vanochtend rond 8 in Delft (TU wijk naast de Kruithuisweg) een open ligger, ik heb geen handje opgestoken maar wel wat gezegd Tongue Was iets te druk met oversteken voor handen vrij.

Minuut of 10 later in Pijnacker een gele Quest, grote letters dus nieuwer model Smile

En op datzelfde pad kwam ik ook nog eens mijn neef tegen met een kinderwagen Big Grin

(ik was de rossige langharige persoon in de gele Mango, kan met of zonder blauwig petje geweest zijn)
Normaal gesproken kom ik wekenlang geen of een enkele velomobiel tegen. In tegenstelling tot de Damen route waar ik iedere dag een of meerdere velomobielen tegen kwam.

Na vorige week Wim Harwig in zijn Quest, kwam ik gisteren Ron tegen in zijn wit-zwarte Quest met rode striping. En vanmorgen een rood witte Quest. Ron bij 's Heerenhoek en de rood witte Quest bij 's Heer Arendskerke. Hij/zij ging van 's Heer Arendskerke rechtdoor richting Heinkenszand.

Met Ron heb ik gesproken en we gaan eens samen een rit maken. Mochten er andere Zeeuwse velonauten/snelle ligfietsers zijn die wel eens een groep rit willen maken, dan laat je het me maar weten via een berichtje.
Mijn ontmoetingen van dinsdag 14 september:

[Afbeelding: 2-BA06-B69-B55-F-4-E59-A3-FE-7612-F3109-AB7.jpg]

[Afbeelding: 45-EB89-DE-17-C1-4141-A2-F9-92-E3-DB3321-AC.jpg]

Een hoge bi en jammergenoeg geen lage ligger…. Was taalkundig leuk geweest  Smile
Ohja, dinsdag Tongue op de terugweg naar huis kwam ik tussen Zoetermeer en Pijnacker nog een ligger tegen Smile
@ Gert, waar kwam je die M5 M-racer tegen, iemand van hier?
(16-Sep-2021, 10:23 AM)ThijsR schreef: [ -> ]Ohja, dinsdag Tongue op de terugweg naar huis kwam ik tussen Zoetermeer en Pijnacker nog een ligger tegen Smile

Ben benieuwd of we elkaar een keer tegen gaan komen - jij "kruist" mijn woon-werk traject als het ware... Wink
(16-Sep-2021, 11:04 AM)gideon schreef: [ -> ]@ Gert, waar kwam je die M5 M-racer tegen, iemand van hier?

De hoge bi op de Achterdichting richting Volendam, de M5 langs de Jaagweg bij Watergang. Hij reed richting Purmerend.
….. oké, die ga ik niet tegenkomen, dat is wat ver bij mij uit de buurt.
Die Hoge Bi was ooit op Cycle Vision te gast.

De berijder heeft een prachtige outfit en een schitterende kuif.
Vandaag 17 september rond kwart voor vijf kwam ik een vrouw op een rode ligfiets en een man op een trike tegen die samen Sluis binnenfietsten. Ik fietste er dus uit, richting Cadzand. Veel gefietst de afgelopen weken, nul liggers gezien en nu opeens twee! Oh, we hebben gegroet.
Ik heb op 18 september 2021 de Velserpont van 8.10 uur genomen, rustig doorgefiets en net voor 9 uur vlak bij de wielerbaan zag ik de eerste ligfiets, en daarna heel veel meer.

De eerste race van het gebeuren waarbij ik betrokken was had ieder minuut een fietser starten van 10 uur tot 10:50, reken zelf maar uit. Toen stonden er nog een paar fietsen van mensen die betrokken waren bij de organisatie en vrijwilligers, waar ik er een van was.

In de loop van de dag zijn nog wat meer fietsen gearriveerd.

Ik denk dat ik bijna alle velomobielen gezien heb, Mango, Quest, DF, Alfa 7, Alfa 9, Milan, Snoek, Quartro Velo en een zelfbouw houten twee zitter (naast elkaar.) Ze deden niet allemaal mee in de races, maar 24 VM voor je zien staan, 6 breed, dicht bij elkaar, is erg indrukwekkend. Dat was net voor de start van de race voor volledig gestroomlijnde fietsen.

Voor mij het meest opvallend, 2 volledig verschillende volledig gestroomlijnde twee wielers, waarvan er een de helft van de stroomlijn eraf genomen had en aan de race voor de ongestroomlijnde en half gestroomlijnde fietsen meedeed.

Ik ben minder vertrouwd met de verschillende open en half open liggers, maar ook daarvan waren er best een hoop. Van erg lage erg lange volledig open racers tot mid-hoog M5's. En fietsen met een staartpunt zowel als fietsen met veel meer opbouw die nogsteeds alleen een halve stroomlijn hebben.

Ik heb met verschillende bezoekers gepraat, over vanalles, maar 'zelfbouwen' en 'uitproberen van ligfietsen/velomobielen' kwam terug bij verschillende mensen. (Hallo Siets, ik hoop dat het je gaat lukken.)

Aan het einde van de activiteiten van de dag twee liggers gevolgd naar de camping. Grappig om de knieën boven de schouders uit te zien, bij twee fietsers naast elkaar voor je uit.
Het korte verblijf op de camping was gezellig, daar ik in de buurt woon en alleen de zaterdag actief kon zijn had ik ervoor gekozen om de beperkte plaatsen aan de mensen te laten die het harder nodig hadden. Dus na een goede maaltijd met veel gezellig geklets ben ik weer weggegaan. Ondertussen was het behoorlijk donker en de wegen in die buurt hebben geen straatlantaarns.

Even de weg zoeken naar een bekend punt, toen langs zijkanaal C (dus langs de wielerbaan) en het Noordzeekanaal weer terug naar de pont en huis. Om ongeveer 10 uur weer thuis. Onderweg terug weer geen ligfietsers.

Ik laat het aan de normale kanalen om een volledig verslag te schrijven, dat zal op de normale plaatsen te vinden zijn.