ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(19-Oct-2021, 01:48 PM)pflipp schreef: [ -> ]Yup, at the office now. Kap is overigens geel.
Echt? Misschien reed je te hard... Big Grin Wink
(19-Oct-2021, 01:48 PM)pflipp schreef: [ -> ]Die van @emgaron vanochtend was voor mij echter een nieuwe. Rijd je er vaker mee, of is het je keus bij regen?

Ik rij er eigenlijk dagelijks mee, alleen bij echt mooit weer in de lente of zomer pak ik ook wel eens de open ligger naar werk - en idd, zoals Thijs al zegt, tot halverwege juli was ik met Mango #57 op pad, ook dagelijks.


(19-Oct-2021, 02:29 PM)365cycle schreef: [ -> ]ThijsR, emgaron, pflipp: Ook zo heerlijk genoten van de velomobiel vanochtend? Ik had op één stuk een pittig regenbuitje, langs de A44 waar file stond, ineengedoken bukfietsers inhalend... Big Grin

Ja en nee... Ik heb m'n draai wat dat betreft in de Strada nog niet gevonden. Het Versatile-dakje is te laag gemonteerd voor mij, dus moet ik door de ruit kijken en zie niks bij regen. Bij de Mango zat'ie naar verhouding hoger en kon ik hem met een mini-vizier zo kombineren dat ik door de gleuf tussen vizier en dak kon kijken - dat werkte vrij goed. Ik heb ook nog een kap, maar hetzelfde probleem - of vizier dicht en ik zie niets door het water op het vizier (of de wazem aan de binnenkant) of vizier open en ik zie niets omdat m'n bril nat wordt. Bijkomend zit ik voor Versatile-dak en kap ook nog steeds te hoog - ik zal nog een keer aan het zitje moeten sleutelen, in de hoop dat ik hem toch nog wat lager krijg... Confused
(19-Oct-2021, 04:14 PM)emgaron schreef: [ -> ] of vizier dicht en ik zie niets door het water op het vizier
https://www.bol.com/nl/nl/p/waterafstote...0056274398

(19-Oct-2021, 04:14 PM)emgaron schreef: [ -> ] (of de wazem aan de binnenkant)
Opstaand randje nét onder het vizier maken helpt een hoop. Ik moet ook nog wat lucht langs de "zijruitjes" gaan geleiden.

edit: kennis van me appt net iets over anti-condensfolie. Het ene aan de buitenkant, het andere aan de binnenkant... Ook het proberen waard.
Ik zie ook wel eens blokjes onder een dakje, op de smurfenmuts, is dat een oplossing @emgaron? Heb je meteen meer ventilatie.
Al lost dat je zicht niet op idd... Misschien beter om een tripje Dronten te doen en daar je zithouding volledig te finetunen?
[Afbeelding: F27-A7869-D3-FD-448-C-AC44-F5-A7-D9-CA4628.jpg]

Vanmiddag na de regen, in het Twiske tussen Amsterdam, Oostzaan en Purmerend, rond 16.30 uur, een lage ligger. We zagen elkaar twee maal, we reden een tegengesteld rondje. We hebben gegroet.
(19-Oct-2021, 08:01 PM)ThijsR schreef: [ -> ]Ik zie ook wel eens blokjes onder een dakje, op de smurfenmuts, is dat een oplossing @emgaron? Heb je meteen meer ventilatie.
Al lost dat je zicht niet op idd... Misschien beter om een tripje Dronten te doen en daar je zithouding volledig te finetunen?
Ik heb al in juli contact met Theo gehad - hij wees me erop dat er voor Strada en (26") Quest een "zitsteun voor lange mensen" bestaat. Die heb ik inmiddels ook, maar qua hoogte moet ik nog kijken wat mogelijk is - verder dan "op de bodem" kan niet... Was in de Mango trouwens ook een probleem.

Maar ik denk dat we dit in een andere thread moeten verplaatsen - hier is het eigenlijk OT.
Waarom maak je een foto van iemand, en gooi je dat ook nog eens online?
De discussie is hier al eens eerder gevoerd… Ik maak ook foto’s, maar daarvoor stop ik. Dit is een “still” uit een film van de dashcam die ik laat meelopen. Ik vertrouw erop de opnames nooit voor vervelende doeleinden te hoeven gebruiken. Ik hoop mijn “tegenliggers” op dit platform ooit eens tegen te komen. Ik zal rekening houden met de bezwaren tegen herkenning door derden. Heb het gezicht geblurd   Smile
Een beetje off-topic, maar deze vakantieligger vond ik op streetview.
Foto is van augustus dit jaar in Dalerveen, Drenthe
https://goo.gl/maps/tkHTUCXLYeeV9fob6
(20-Oct-2021, 12:08 PM)De tovenaar schreef: [ -> ]….deze vakantieligger….

De herkenning zit in de combinatie van de 2 fietsers  Smile
Ken je ze? Wat voor ligfiets is 't, een Challenge Furai?

Nog meer off-topic, ik zat te googelen op dit weggetje op zoek naar de foto van Arnout Hauben cs die momenteel het Pieterpad bewandelen in Drenthe, wordt volgend jaar op tv uitgezonden #Dwarsdoordelagelanden
Ik dacht aan jou en je “broer?”
Nee wij zijn dat niet, hebben veel meer bagage bij ons  Big Grin
In een tocht van 104 kilometer richting Dodewaard en terug via de Waal zag ik gisteren een heer op een donkere driewieler ten hoogte van de Waalbrug bij Valburg.
Na heel weinig ligfietsen in de laatste paar maanden, vorige week vlak bij werk (Heemskerk) de rode VM, rijdt er waarschijnlijk vaak maar net iets eerder dan ik er ben.

En vandaag Mark, in een witte VM met gebroken zwarte strepen. Hij zei dat hij er nu ook een heeft. (En volgens mij heb ik deze VM recent ergens te koop zien staan.
Ik kwam Mark tegen bij de stoplichten over de Binnenduin Randweg, een klein stukje route dat we beiden dagelijks doen, maar in tegengestelde richting.

Mocht je dit lezen Mark, veel plezier met je nieuwe vervoersmiddel.
Vanmorgen kwam hier voor ons huis in het noorden van Groningen ineens een roeifietser voorbij! Een blauwe fiets, met een eenwielerig aanhangertje erachter.

Weet niet eens zeker of ik dat eerder in levende lijve heb mogen aanschouwen...
(28-Oct-2021, 03:20 PM)TimSch schreef: [ -> ]Vanmorgen kwam hier voor ons huis in het noorden van Groningen ineens een roeifietser voorbij! Een blauwe fiets, met een eenwielerig aanhangertje erachter.

Weet niet eens zeker of ik dat eerder in levende lijve heb mogen aanschouwen...

In Groningen rijdt inderdaad sowieso één roeifietser.
(28-Oct-2021, 03:20 PM)TimSch schreef: [ -> ]Vanmorgen kwam hier voor ons huis in het noorden van Groningen ineens een roeifietser voorbij! Een blauwe fiets, met een eenwielerig aanhangertje erachter.

Weet niet eens zeker of ik dat eerder in levende lijve heb mogen aanschouwen...

Dat is een goede. Ik kan het mij ook niet heugen, eigenlijk! Wel tweewielertjes, geloof ik (weet ik ook niet eens zeker), maar zo'n eenwieler.... nee.
Vanmiddag voor de deur, ik op 50 meter na thuis, de rood-witte Mango die ik al eerder zag langskomen. Alleen toen was ik niet met een fiets…
Vanochtend rond 6.15 uur, een aluminium Alleweder in Barendrecht, ik zag pas dat het een ligfiets was toen wij elkaar passeerden.
Vandaag op een wat ongebruikelijke plek voor ligfietsen... de A15, richting Rotterdam Big Grin

Ik haalde een grijze Renault Clio Break in met achterop een blauwe hoge ligger met onderstuur. Voor een 20" wiel denk ik, achter een 26/28, volgens mij was het een Nazca Explorer.
Er stond ook nog een antraciet/zwarte ligger op met twee grote wielen en een bovenstuur. Volgens mij ook een Nazca, ik denk Pioneer met bovenstuur.

Leukste verrassing: ik keek achter het stuur (voor zover ik in een flits zag maar één persoon in de auto), en er zat een relatief jonge dame in!
Dus ik ga nu even m'n eigen post linken/quoten ;-)
Vanochtend was het velomobieldag! Spots:
- een blauw/zwarte DF in Nieuwe Wetering
- een oranje Quest in Huigsloot Smile
Vanmiddag rond 16.30 uur, in de regen en precies midden op de Mandelabrug in Purmerend, een open ligger. Ik reed met de racekap maar heb door het open vizier wel zijn groet beantwoord.
Vanmorgen om 10:30 op de Oostvaardersdijk tussen Almere en  Lelystad ter hoogte van uitzichtpunt het Nonnetje een blauw met witte velomobiel.
Vanochtend, 09:35..creme DF met oranje racekap, stoplichten Sontplein Groningen. Ik zat in de pendelbus van mijn werk.

Groeten Henk
Gisteren een vriend in een QuestXS (maar da's natuurlijk niet echt een spot).
Daarna zag ik een dame voor me op een M-Racer. Ken haar wel, maar was geen afgesproken werk, dus leuk om tegen te komen!
Ze ging als een bezetene trouwens, we hadden de wind recht in de rug. De Milan heeft daar minder voordeel van dan zo'n open ligger, dus ik moest nog behoorlijk trappen om haar bij te halen :-)
(08-Nov-2021, 11:27 AM)365cycle schreef: [ -> ]….. zag ik een dame voor me op een M-Racer. Ken haar wel, maar was geen afgesproken werk, dus leuk om tegen te komen!
Ze ging als een bezetene trouwens, we hadden de wind recht in de rug. De Milan heeft daar minder voordeel van dan zo'n open ligger, dus ik moest nog behoorlijk trappen om haar bij te halen :-)

Waar kwam je haar tegen?