ligfietsers.nl

Volledige versie: Medeliggers onderweg
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Ik reed vanmiddag weer eens langs een school en op twee plekken op de speelplaats werd 'He, een banaan' geroepen.
Kinderen zien je vrijwel altijd.

Weggebruikers kijken meestal de verkeerde kant op, (achterom in plaats van vooruit waar wel verkeer is) en zien je daarom niet.

'Maar je hebt ook geen vlaggetje'.
Misschien net als Pé Komen twee plak vlaggetjes op mijn Quest plakken.
Zoek er maar een op in zijn kop van de pagina foto:
http://questie-van-tijd.blogspot.com/
Dit draadje heet Medeliggers onderweg. We hebben ook een draadje Wat ze zeggen .
Kon het niet laten.
Groet,
Marco
(05-Jul-2022, 10:12 PM)Roepers schreef: [ -> ]Dit draadje heet Medeliggers onderweg. We hebben ook een draadje Wat ze zeggen .
Kon het niet laten.
Groet,
Marco
Welkom terug!  Wink
Vandaag om 14:10 of daaromtrent een tadpole trike op de Hitzumerweg tussen Achlum en Hitzum. Ik was de rode Sinner Demon 20/26 oftewel de Maxi.

Groet,

Marco
Vandaag om 11.15 uur aan de westzijde langs het Noord-Hollands kanaal tussen de Mandelabrug en de pont van Ilpendam, een velomobiel die ik, door onze beider snelheid, niet kon “thuisbrengen”. Hij was donkerblauw met een brede witte streep midden over de totale lengte. De rijder gebruikte een racekap. Het vizier was gesloten. Ik kon niet zien of ik teruggegroet werd….. Terwijl ik dit schrijf, denk ik “Sunrider”? Die ken ik eigenlijk alleen met een Flevodakje.
Vanmiddag rond half vijf werd ik op mijn open ligger op de Achterdijk van Werkhoven richting Vechten ingehaald door een blauwe velomobiel, met velomobiel.nl in witte letters op de zijkant. De bestuurder droeg helm en zonnebril. Ik heb gezwaaid en gegroet. De bestuurder keek me kort aan, en kon ik niet horen of hij zei niets.
(06-Jul-2022, 09:51 PM)Martin van Mourik schreef: [ -> ]Vanmiddag rond half vijf werd ik op mijn open ligger op de Achterdijk van Werkhoven richting Vechten ingehaald door een blauwe velomobiel, met velomobiel.nl in witte letters op de zijkant. De bestuurder droeg helm en zonnebril. Ik heb gezwaaid en gegroet. De bestuurder keek me kort aan, en kon ik niet horen of hij zei niets.
Klinkt als een product van... velomobiel.nl Smile  Geen idee wie het was overigens. Er heeft vandaag wel een Quest gereden maar die is geel.
[Afbeelding: Martini-DF.png] 

Big Grin
(07-Jul-2022, 09:59 PM)365cycle schreef: [ -> ][Afbeelding: Martini-DF.png] 

Big Grin

Is dat Dennis?
(08-Jul-2022, 07:04 AM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Is dat Dennis?
U gaat door voor de koelkast  Wink
(08-Jul-2022, 08:13 AM)365cycle schreef: [ -> ]
(08-Jul-2022, 07:04 AM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Is dat Dennis?
U gaat door voor de koelkast  Wink

Hij had het Roeifietsweekend georganiseerd. Was echt top.

Ooit woonde hij bij mij in de buurt. Te sterk voor mij om mee samen te fietsen.
(08-Jul-2022, 12:20 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Hij had het Roeifietsweekend georganiseerd. Was echt top.
Ja, zag dat hij ook roeit, en zelfs op een tandem! Lijkt me spannend Big Grin 

(08-Jul-2022, 12:20 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Ooit woonde hij bij mij in de buurt. Te sterk voor mij om mee samen te fietsen.
We reden idd lekker door, toen ik vroeg hoe hard hij wilde rijden zei hij "45" maar we reden al vrij snel een stuk 51-52 Rolleyes  
Van Nieuwegein tot Gouda dus 41.3 km/h gemiddeld gereden (het grootste stuk met Dennis samen). Had vantevoren verwacht dat ik rustig moest rijden omdat ik met hem terug zou gaan, maar dat was dus niet nodig Big Grin
Gisteravond een rode Flevobike 50/50 en een van Raam in de Voorstraat in Lelystad. Beide bezoekers moesten in hetzelfde gebouw zijn als ik.
Vandaag om 12 uur. Ik reed aan de noordzijde Monnickendam uit en zij, een witte Quest met een heer en een donkerblauwe Strada met een dame, Monnickendam in. Ik groette. De heer groette terug, de dame zat “ingesnoerd” onder het schuimdeksel en kon daarom weinig zichtbaars met haar handen.
Gisteren nog een gesproken. Was in de buurt van mijn bestemming. Hij kwam de tunnel uit bij Sprockhövel.
Geen idee welk merk. De hardloper baalde toen ik vroeg een foto te maken. Moet ze nadien maar een tred harder lopen om tijd in te halen...
Dapper dapper dapper
Op 8 Julien witte velomobiel met aanhanger ten noorden van diamond beach. Het is een enorme prestatie om hier in dit winderige land, gravelwegen een toer te maken met je velomobiel. 
Overigens alle fietsers hebben moed,
Doorzettingsvermogen en een ijzeren wil. 
De beloning: uitzonderlijk mooie uitzichten op maanlandschappen, woeste lege vlaktes en tijd voor je zelf.
Vanmiddag om een uur of 3 een alleweder op de oude bildtdijk, we hebben gegroet.
Rond 13uur bij Erm, een dame op een lage handbike. We hebben gegroet.
Gistermiddag tussen Oudewater en Montfoort haalde ik een meneer op een open ligger in. Ik heb wel gezwaaid, was ff te druk met het verkeer om te kijken of hij reageerde.
Donderdagochtend 7 Juli heb ik ook een open ligger gespot (20"v26"a), vanuit mn blauw-witte Milan, ik heb gezwaaid en er werd teruggezwaaid, ergens tussen Gouda en Montfoort, langs de N228 dacht ik.

En vanmorgen, om 8:50, een rood-witte QV gespot, in Moordrecht langs de ringvaart (Oost ringdijk), reed richting Gouda, wie o wie?
Zat zelf op een Gazelle Cabby bakfiets en reed de andere kant op.
In een tocht van 117 kilometer van Den Haag naar Haarlem en Zandvoort kwam ik er vanochtend eentje tegen: een heer op een gele tweewieler (dacht een Flevobike herkent te hebben) langs de Vliet iets onder Leiden, richting Leiden. Heel snel ging hij niet, ik sjeesde er met een stevige vaart voorbij.
Vanmiddag rond 4 uur een oranje Strada bij de Noordersluis in Lelystad. Ik was te traag om te groeten.
Vrijdagmiddag, in het duin tussen ingang Heemskerk Oudendijk en de Kruisberg, een vrouw op een Hase trike tezamen met een man met een aanhaak handbike op zijn rolstoel, beiden groette terug. Vlak bij uitgang Geversduin een sociable tandem, beiden staken hun hand op tegelijk met met mijzelf. En iets verder langs de Rijksstraatweg richting Beverwijk, bij Blond, een man die op een trike (van Raam?) geholpen werd, hij had geen tijd om terug te groeten.
Vanmiddag een roeifietser vlakbij Woerdense Verlaat, daarna bij de sluizen bij Gouda draaide een oranje Velomobiel voor mij het fietspad op. En even later tussen Gouda en Moordrecht vervolgens nog een trike met streamer. Alle drie gegroet.
Kwam vandaag bij Berkel en Rodenrijs zowaar een velomobiel tegen met volgens mij een vrouwelijke bestuurster met blonde krullen. Een oranje/rode DF.

En daar komt ie: er werd naar me gezwaaid. Hiel hoi!
Ik zei gewoon lekker burgerlijk hallo! bij het passeren, want roeien met één arm omdat de ander zwaait lijdt tot een valpartij.

Stuk verderop nog even gepraat met een fietstoerist met bepakking die ik eerder inhaalde en die op weg was naar Den Haag. Hij was nieuwsgierig naar die aparte fiets, stelde wat vragen en wilde mn knappe kop..uh roeifiets al rijdend even vastleggen.
Ik kwam gisteren een oranje DF tegen ten zuiden van Neuss en op het Kerkplein van Willichs een tadpole trike die de vaart erin had.

Groet,
Marco