ligfietsers.nl

Volledige versie: Heeft iemand een heflift in gebruik?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Heeft iemand een heflift cq heftafel in gebruik?
Zo ja, dan hoor ik graag welke en je ervaring
Ik heb een oude hydraulische 1T rolcontainerlift van de PTT, totale hefhoogte ongeveer 75cm, bevalt uitstekend voor allerhande werkzaamheden aan fietsen, motoren, grasmaaiers etc. Ik wilde hem ooit in de vloer van een nieuwe garage/ werkplaats inbouwen, maar dat vond ik uiteindelijk toch niet handig in verband met de vloerverwarmingsbuizen (achteraf pakte dit goed uit, want de betreffende garage is allang verkocht en de lift heb ik nog). Hij staat op dit moment van de grond op 4 M20 bouten zodat ik hem kan verplaatsen met een palletkar.
Goede vraag Hoekie,

Een dergelijke vraag leeft ook bij mij.
Fijn dat jij hen gesteld hebt.
Op het Duitse forum heb ik inmiddels veel kunnen vinden. Zoek bijvoorbeeld op 'hebebühne' https://www.velomobilforum.de/forum/inde...hne&o=date
Het kan al met een relatief simpele motor steun.

Mijn wens is uitgebreider. Ik zoek iets waarbij een velo er ook onder geplaatst kan worden. En zijdelings verreden kan worden. En bij voorkeur niet te groot. Ik denk nu aan iets als zoiets. Die is zelfs opvouwbaar/transporteerbaar 

[Afbeelding: LECMAC-2_detail-1.jpg]
Genie heeft mooie opvouwbare materiaalliften.
Een simpele en goedkope oplossing zijn 2 schragen (€8 p/s bij de bouwmarkt, of marktplaats) met een los blad erop. Voor het gewicht van een ligfiets altijd voldoende. Instellen op hoogte kan met een zaag (waarbij er natuurlijk slechts 1 instelrichting is Big Grin ).

Ik heb zelf een katrollenlift aan het plafond hangen, gewoon een van 2 tientjes bij de . Die werkt, maar echt lekker loopt het niet met een fiets van 18 kg, laat staan met mijn stadsfiets van 25 kg. Het is een beetje behelpen, maar hoe vaak moet je nu werkelijk je fiets in de lucht hijsen... Omdat ie aan het plafond hangt staat ie verder ook niet in de weg.

Persoonlijk vind ik een heftafel of palletlift nogal overdreven.
Ik heb een oud ziekenhuis bed, elektrisch verstelbaar in hoogte, ideaal. Precies groot genoeg, en hoog/laag genoeg.