ligfietsers.nl

Volledige versie: VeloCam in Bülky
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3
(24-Jan-2024, 02:54 PM)melle z schreef: [ -> ]Het zou daarnaast zomaar eens kunnen dat fietsers die kernen willen vermijden in de minderheid zijn.

"Leg het aan en ze zullen komen" is een van mijn favoriete credo's.
Hier was het argument om geen fietspad langs de (toen nog in planning) 80 km weg aan te leggen dat er daarvoor meer bomen in een park omgehakt zouden moeten worden.

Dus is er langs een deel van de geen fietspad maar wel een berm die zo breed is dat er makkelijk een fietspad in zou passen.

De alternatieve route komt niet in de buurt van winkels en maar een restaurant, maar maakt het wel nodig om die 80 km weg (tot twee keer) over te steken bij een rotonde die zo is aangelegd dat je als fietser niet goed over het midden kan kijken en op of in een ligfiets al helemaal niet.

En het verkeer dat eerder het centrum stond te blokkeren staat nu net iets verder naar het noorden, weer de toegang tot het centrum te blokkeren.

Fietser plagen of zelfs fietsers in gevaar brengen om het de automobilist makkelijker te maken (wat zoals gewoonlijk alleen een verplaatsing van het probleem oplevert.)
De camera's zitten nu beide in de Safety Module. De problemen met het beslaan van de lens van de voorste camera zijn opgelost, misschien door het warmere weer.

Nog wat filmpjes voor de leuk:

SoloritMet de AssenLiggers

Zou je aub een foto van de camera’s in de Safety module willen maken en plaatsen…

Zou je aub een foto van de camera’s inde Safety module willen maken en plaatsen…
(04-May-2024, 02:33 PM)GertBr schreef: [ -> ]Zou je aub een foto van de camera’s in de Safety module willen maken en plaatsen…

Zou je aub een foto van de camera’s inde Safety module willen maken en plaatsen…

Van allebei de camera's dus  Big Grin Tongue
Foto's van de camera's in de links beneden. Ik krijg het weer eens niet voor elkaar om een foto hier direct zichtbaar in te voegen (zucht).

[Afbeelding: DxfuBoqk5CkSGXu99]

[img]https://photos.app.goo.gl/DXW1CQ2Er2CP33ay7[/img]
Ligt niet aan jou. Ligt aan aan Google ('s beleid)
Ik ben zo vrij geweest om ze te downloaden en op postimage te zetten en die vervolgens hier te delen.

Bedankt voor het delen.

Henning vertelde me dat hij ze kitte met Sikaflex. Ik heb voor beugels + twee componenten epoxy lijm gekozen. Heb je de cam's gekit of zitten ze op beugels?

[Afbeelding: Safety-Modul-Cam-Front.jpg]

[Afbeelding: Safety-Modul-Cam-Back.jpg]
(04-May-2024, 08:31 PM)twilwel schreef: [ -> ]….Foto's van de camera's in de links beneden….

Dank!  Smile
(04-May-2024, 09:42 PM)Hoekie schreef: [ -> ]Henning vertelde me dat hij ze kitte met Sikaflex. Ik heb voor beugels + twee componenten epoxy lijm gekozen. Heb je de cam's gekit of zitten ze op beugels?

Ik kit de voorste camera ook. De achterste camera zit in de originele beugel en die zit met twee schroefjes vast. De voorste camera is zo weinig ruimte voor, dat ik de beugel van de lamp (die in de weg zat) verwijderen moest en zowel lamp als camera zijn dus gekit. Het is niet optimaal, want je kunt niet nastellen, maar omdat ik veel zorg aan de uitlijning besteedde is het wel goed gelukt. Maar of de voorste camera daar perfect zit in de safety module, daar ben ik nog niet uit. Overdag is het perfect, maar 's nachts schijnt de lamp op de racekap en levert de camera geen zinvolle beelden omdat alles buiten de direkte lichtbundel hartstikke donker is.

In de luchtinlaat is een mooie plek, maar die lage positie levert ook al geen optimale beelden. Alle andere opties zijn nogal in het zicht. Lastig.
Kan je met de camera aan de toerkap niet maskeren in het beeld?
Of is het echt de lichtbundel die de boel verpest?

Onze simpele cameras hebben geen aparte lichtmeting. Het plaatje moet gemiddeld middengrijs zijn. Een grote felle plek verpest de boel dus.
(05-May-2024, 10:52 PM)365cycle schreef: [ -> ]Kan je met de camera aan de toerkap niet maskeren in het beeld?
Of is het echt de lichtbundel die de boel verpest?

Onze simpele cameras hebben geen aparte lichtmeting. Het plaatje moet gemiddeld middengrijs zijn. Een grote felle plek verpest de boel dus.

Het is de felle lichtbundel direct schijnend op de kap die de boel verpest. De kap is perfect belicht, alles buiten de kap ziet er donker uit.

Ik denk dat voor een echt nette oplossing die ook in het donker werkt en met de racekap op, de safetymodule verhoogd moet worden en de camera wat verder naar achteren boven de lamp komt, zodanig dat de kap net niet in het zicht van de camera is. Wat denken jullie?

In deze video uit maart had ik als test de camera bovenop de safety module getaped. Ik moet dit nog eens herhalen met de racekap op in het donker en zien wat dan de resultaten zijn. 

(06-May-2024, 12:50 PM)twilwel schreef: [ -> ]Ik denk dat voor een echt nette oplossing die ook in het donker werkt en met de racekap op, de safetymodule verhoogd moet worden en de camera wat verder naar achteren boven de lamp komt, zodanig dat de kap net niet in het zicht van de camera is. Wat denken jullie?


In deze video uit maart had ik als test de camera bovenop de safety module getaped. Ik moet dit nog eens herhalen met de racekap op in het donker en zien wat dan de resultaten zijn. 


Ik ben daar ook nieuwsgierig naar, ik had zelf al het idee dat de camera "onder" de lamp gedoe ging opleveren maar ik heb het nog niet kunnen testen, ik was al wel bezig met een ontwerp waar de camera wat verder boven de lamp zit, en wat naar achteren om eventuele reflectie te ontwijken.

[Afbeelding: DSC-6956.jpg]

Maar als jij al kan uitvinden of het überhaupt iets uitmaakt dan wacht ik even met de mijne, ga er geen tijd en energie insteken als het toch niet werkt.
(06-May-2024, 12:50 PM)twilwel schreef: [ -> ]

Waarom heb je tell-tales op je fiets?
(06-May-2024, 01:37 PM)datakneder schreef: [ -> ]Waarom heb je tell-tales op je fiets?

Waarom niet, was mijn gedachtengang. Het leukt een video wat op. En mensen gaan zich afvragen: "waarom"? Big Grin

(06-May-2024, 01:20 PM)Gideonaut schreef: [ -> ]Maar als jij al kan uitvinden of het überhaupt iets uitmaakt dan wacht ik even met de mijne, ga er geen tijd en energie insteken als het toch niet werkt.

Ziet er leuk uit wat je daar geprint hebt. Als je een camera hebt zou ik zeggen, probeer het gewoon. Ik heb vooraleerst in ieder geval andere prioriteiten en het racekap-vrije seizoen is reeds gearriveerd.
(06-May-2024, 05:57 PM)twilwel schreef: [ -> ]Waarom niet, was mijn gedachtengang.


Da's een goede reden.


(06-May-2024, 05:57 PM)twilwel schreef: [ -> ]Ik heb vooraleerst in ieder geval andere prioriteiten en het racekap-vrije seizoen is reeds gearriveerd.

Oh, bestaat er zoiets als een race-kap-vrij sezoen? Na een jaar lang vm te rijden ben ik het nog niet tegengekomen. Ze vertellen me  hier ook nooit wat. Big Grin
(06-May-2024, 06:20 PM)datakneder schreef: [ -> ]Oh, bestaat er zoiets als een race-kap-vrij sezoen? Na een jaar lang vm te rijden ben ik het nog niet tegengekomen. Ze vertellen me  hier ook nooit wat. Big Grin

Is ook alleen in Nederland. In Duitsland niet  Big Grin 

Maar dat wist je toch wel  Huh 

Wel een gedoe voor jou, als je een rit via Nederland gaat rijden. Kap op - kap af - kap op - enz.  Tongue
Pagina's: 1 2 3