ligfietsers.nl

Volledige versie: Aangereden, en dus niet blij.
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4
@Wim -de roetsende, voor de goede orde. Nu gebruik ik de NL term aangereden. Ik ben 3x door dezelfde bestuurder aangereden en dat voor een rood licht.
[Afbeelding: image.png]
(23-Feb-2024, 03:45 PM)Hardloper schreef: [ -> ]Ik ben 3x door dezelfde bestuurder aangereden en dat voor een rood licht.

3x schadeformulier?
Nou hij vond het niet nodig om op een veiligere plek aan de kant te gaan staan. Dus was hij weer weggereden zonder contact informatie uit te wisselen.
Schadeletselspecialist inschakelen?
Heb je zijn kenteken?
(23-Feb-2024, 06:24 PM)Hardloper schreef: [ -> ]Nou hij vond het niet nodig om op een veiligere plek aan de kant te gaan staan. Dus was hij weer weggereden zonder contact informatie uit te wisselen.
Hopelijk heb je wel het kenteken?

Doorrijden na ongeval zonder contactinformatie achter te laten is strafbaar. Aangifte doen dus bij de politie van vluchtmisdrijf.
Die schade oogt misschien klein, maar loopt toch in de vele, vele honderden euro's. Om te herstellen sowieso, maar ook aan waardeverlies bij verkoop als je dat niet doet.

En dan zeg je ook nog eens drie (!!!) keer.  Dat lijkt me een doelbewuste actie geweest te zijn van iemand die je van de weg af wou drukken?  Nog meer reden om aangifte doen: zulke lui moet je keihard aanpakken en dat doe je financieel. Zorg maar voor een hogere verzekeringspremie voor ze, zorg maar voor een flinke boete door aangifte te doen.  

Uit mijn ervaring zijn dit dingen waar de politie nog wel de tijd voor neemt trouwens en actief achteraan gaat is mijn ervaring dus ik hoop dat het kenteken bekend is.
Als goed is zijn er camera beelden door de gemeente gemaakt. En na de ergste shock ben ik gelijk omgekeerd richting politie kantoor. En heb net weer aangevuld waar men de beelden kan opvragen.
(23-Feb-2024, 06:48 PM)Hardloper schreef: [ -> ]Als goed is zijn er camera beelden door de gemeente gemaakt. En na de ergste shock ben ik gelijk omgekeerd richting politie kantoor. En heb net weer aangevuld waar men de beelden kan opvragen.

Mooi. Dit is gewoon huftergedrag Sad
Uit mn hoofd heeft ie 12 uur om zich uit zichzelf te melden. Dat ie dat niet, is er sprake van vluchtmisdrijf.

Er is een tijd dat ik het nogal overdreven vond om camera's in je velomobiel te hebben en dan ook achter. Nu denk ik dat als er hier weer een velomobiel komt, dr toch ook maar een tweetal camera's ingebouwd gaan worden. Juist vanwege dit soort figuren dus.
ik ben eind vorig jaar ook van de weg gereden door een pickup truck, aangifte gedaan, heeft de politie afgewezen, bezwaar gemaakt, ook afgewezen, doorverwezen naar mn verzekering, door tig verzekeringen vat hot naar her gestuurd, en nu maanden verder, nog steeds gekloot met verzekeringen die me van de kast naar de muur sturen.

success...
Schakel een letselschade advocaat is. Het is voor jou gratis; de kosten worden verhaald op de eigenaar van het kenteken.
Je kan dit altijd vooraf checken bij een advocaat; zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.
Het is ook prettig omdat een advocaat de procedures kent en je kan ondersteunen/adviseren in de weg die je moet lopen.

De herstelkosten en het waardeverlies kan je laten opstellen door velomobiel.nl of door Intercitybike. Repareren is niet verplicht.

Niels, ervaring mee, van der Wal
(23-Feb-2024, 06:59 PM)Niels van der Wal schreef: [ -> ]Schakel een letselschade advocaat is. Het is voor jou gratis; de kosten worden verhaald op de eigenaar van het kenteken.
Je kan dit altijd vooraf checken bij een advocaat; zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.
Het is ook prettig omdat een advocaat de procedures kent en je kan ondersteunen/adviseren in de weg die je moet lopen.

De herstelkosten en het waardeverlies kan je laten opstellen door velomobiel.nl of door Intercitybike. Repareren is niet verplicht.

Niels, ervaring mee, van der Wal

Een letselschade advocaat terwijl er geen letsel is en er ook niet bekend is wie de dader is. Ietwat voorbarig, lijkt me maar dat je het er niet bij moet laten zitten met het oog op de schade moge duidelijk zijn.

Eerst even de acties van de politie afwachten. Zoals aangegeven heb ik tot 2x toe gezien dat hier wel tijd voor is, in tegenstelling tot andere aangiftes. Hopelijk is dat in deze zaak ook zo. Daarbij moet ik wel zeggen dat bij beide gevallen het kenteken bekend was en het is me niet duidelijk of dat nu ook het geval is. Hopelijk wel, want dat versnelt de zaak.
Citaat:Een letselschade advocaat terwijl er geen letsel is en er ook niet bekend is wie de dader is. Ietwat voorbarig, lijkt me maar dat je het er niet bij moet laten zitten met het oog op de schade moge duidelijk zijn.

Niet mee eens.  Je hebt recht op meer vergoedingen dan alleen de schade. Dit is ook de kennis van een letselschade-advocaat.

Niels, ervaring mee, van der Wal
Laten we maar eens afwachten of ze de camera beelden weten te krijgen en of hier wat mee gedaan kan worden.

Maar heb er deze middag al uitgebreid erover gehad met Veloquest via de telefoon.
(23-Feb-2024, 06:57 PM)Gideonaut schreef: [ -> ]ik ben eind vorig jaar ook van de weg gereden door een pickup truck, aangifte gedaan, heeft de politie afgewezen, bezwaar gemaakt, ook afgewezen, doorverwezen naar mn verzekering, door tig verzekeringen vat hot naar her gestuurd, en nu maanden verder, nog steeds gekloot met verzekeringen die me van de kast naar de muur sturen.

success...

En waarom heeft de politie dit afgewezen? Omdat de bestuurder van de auto ontkende, of gewoon omdat de politie er geen tijd aan wilde besteden en het geen prioriteit gaf?

Hier verleden jaar melding gedaan van een wijf dat een auto schampte, doorreed en 50m verderop parkeerde. Direct haar eigen auto op schade bekeek, om daarna haar man op te halen. Ben erheen gelopen, heb dr aangesproken, foto's gemaakt en haar de kans gegeven: of teruglopen naar de auto en gegevens achterlaten, of ik zou dat voor haar doen en het voorval ook melden bij de politie.   Bewust blijven wachten om te kijken wat ze zou doen. Het mens liep daarna even voor de schijn terug richting die auto, zonder verder ook maar naar de auto en voor evt. schade te kijken.   Dat was voor mij de reden om het te melden bij de politie. Werd een dag later teruggebeld door ze om het verhaal te verifieren. De politie zou contact opnemen met de bestuurster, want 'dit gedrag klopt echt niet;, ondanks dat er geen schade zichtbaar was maar dat heeft de bestuurtster zelf dus niet geconstateerd.  Die hele wagen had wel bekrast/gedeukt kunnen zijn.

Ander gevalletje was nauwelijks de moeite, maar ook hier kwam de politie alsnog aan de deur om een verklaring af te lezen.  Gevalletje bumper op bumper, waarbij kentekenplaat van een geparkeerde auto werd beschadigd. Briefje achtergelaten op de auto, automobiliste is naar de politie gegaan daarmee, waarna politie verklaring kwam afnemen.
De schade is denk ik veel minder erg dan deze QV van marktplaats:
[Afbeelding: image.png]
Maar leuk is anders
Ik denk dat de schade even groot is bij deze als de jouwe. Beide QV's moeten naar de schadehersteller voor professioneel herstel van het carbon, maar daarna ook naar de spuiter om de schade onzichtbaar weg te werken.

Zou me niets verbazen dat deze bewuste QV nog niet verkocht is juist vanwege de aanwezigheid van die schade op een relatief jonge fiets. Daar tikt zoiets naar mijn idee dubbel aan. Als ik voor zoiets in de markt zou zijn, moet zo'n schade echt overduidelijk in een aanmerkelijk lagere prijs terug te zien zijn.
(23-Feb-2024, 07:19 PM)Hardloper schreef: [ -> ]Laten we maar eens afwachten of ze de camera beelden weten te krijgen en of hier wat mee gedaan kan worden.

Maar heb er deze middag al uitgebreid erover gehad met Veloquest via de telefoon.

Dat is prima.
Dit is een open forum, dus houd ik er rekening mee dat anderen mee lezen en de opties weten als zij een aanrijding hebben.

Niels, optie, van der wal
(23-Feb-2024, 07:08 PM)ZoefZoef schreef: [ -> ]Een letselschade advocaat terwijl er geen letsel is ...

Er is wel letsel. Een letseladvocaat is er niet alleen voor lichamelijk letsel. Weet ik uit ervaring. Je weet wel, de fiets van mijn vrouw.
Daarnaast kan er psychisch letsel zijn door 'het herhaaldelijk in gevaar brengen van'.
Het kan NOOIT kwaad om het aan een letseladvocaat voor te leggen.

NB Ik wist niet eens dat er zoveel letseladvocaatbureau's hier in Goes waren. Daar zal een reden voor zijn.
(23-Feb-2024, 06:24 PM)Hardloper schreef: [ -> ]Nou hij vond het niet nodig om op een veiligere plek aan de kant te gaan staan. Dus was hij weer weggereden zonder contact informatie uit te wisselen.

Wat is er precies gebeurd dan? En waar?
(23-Feb-2024, 07:21 PM)ZoefZoef schreef: [ -> ]En waarom heeft de politie dit afgewezen? Omdat de bestuurder van de auto ontkende, of gewoon omdat de politie er geen tijd aan wilde besteden en het geen prioriteit gaf?



De bestuurder had later op de dag blijkbaar wel de politie gebeld om door te geven dat er een aanrijding was, dit is blijkbaar genoeg reden voor de politie om er verder geen aandacht aan te besteden. Ik heb laten weten maar al te graag met de meneer in contact te komen om het netjes af te handelen maar meneer heeft geweigerd mee te werken. Ik heb gelukkig wel een foto kunnen maken van zijn kenteken, dus ik ga er wel mee door totdat ik vergoed word.
(23-Feb-2024, 07:35 PM)Hoekie schreef: [ -> ]NB Ik wist niet eens dat er zoveel letseladvocaatbureau's hier in Goes waren. Daar zal een reden voor zijn.

De politiek stuurt er  langer aan op het inschakelen van een letselschade-avocaat. Deze neemt de politie werk uit handen en versterkt de positie van het slachtoffer.
Daar zit een twijfelachtige relatie met minder handhaven tussen.

Niels, twijfelaar, van der Wal
(23-Feb-2024, 07:35 PM)Hoekie schreef: [ -> ]
(23-Feb-2024, 07:08 PM)ZoefZoef schreef: [ -> ]Een letselschade advocaat terwijl er geen letsel is ...

Er is wel letsel. Een letseladvocaat is er niet alleen voor lichamelijk letsel. Weet ik uit ervaring. Je weet wel, de fiets van mijn vrouw.
Daarnaast kan er psychisch letsel zijn door 'het herhaaldelijk in gevaar brengen van'.
Het kan NOOIT kwaad om het aan een letseladvocaat voor te leggen.

NB Ik wist niet eens dat er zoveel letseladvocaatbureau's hier in Goes waren. Daar zal een reden voor zijn.

Amerikaanse toestanden. Brrrr.
(23-Feb-2024, 08:05 PM)ZoefZoef schreef: [ -> ]Amerikaanse toestanden. Brrrr.

Serieus? Je hebt er blijkbaar nog nooit een nodig gehad.
(23-Feb-2024, 06:24 PM)Hardloper schreef: [ -> ]Nou hij vond het niet nodig om op een veiligere plek aan de kant te gaan staan. Dus was hij weer weggereden zonder contact informatie uit te wisselen.

Laat je ons alsjeblieft weten hoe dit gaat afloopt. Wat een naar verhaal zeg.
(23-Feb-2024, 08:18 PM)Hoekie schreef: [ -> ]
(23-Feb-2024, 08:05 PM)ZoefZoef schreef: [ -> ]Amerikaanse toestanden. Brrrr.

Serieus? Je hebt er blijkbaar nog nooit een nodig gehad.

ALs je voor elk wissewasje letsel of psychische schade aanwend in de hoop om euro's te kunnen harken. Ja, dat noem ik Amerikaanse toestanden.
Als je daarentegen overhoop wordt gereden maar wel letsel hebt en compleet in de lappenmand ligt, dan is het een ander verhaal.

Nee, nooit nodig gehad. De ene keer dat ik aangereden ben met de fiets, over de motorkap vloog en wat schaafwonden opliep heb ik me niet beroepen op 'boehoehoe, ik heb een schaafwond opgelopen' om er extra geld uit te krijgen, hoewel ik best wel even geschrokken was. Ik ben ook al geen model dat zn inkomsten verdient met mooi zijn, dus de noodzaak was er niet Big Grin

Krijg ook niet de indruk dat Hardloper nu naar de psycholoog moet om dit te gaan verwerken..
Zal wel delen. @Hoekie, misschien wat afsplitsen en dan zal ik delen wat ik erover kwijt wil. Maar de locatie was op een kruispunt met stoplichten in de stad. De bestuurder achter me reed al aan zonder rekening te houden dat ik meer tijd nodig heb met optrekken als hij denk ik. Maar dit is een van de diverse kruispunten waar de gemeente camera's zou hebben gehangen op de kruispunten van wat ik zo las in een PDF'je.
(23-Feb-2024, 08:44 PM)Hardloper schreef: [ -> ]Zal wel delen. @Hoekie, misschien wat afsplitsen en dan zal ik delen wat ik erover kwijt wil. Maar de locatie was op een kruispunt met stoplichten in de stad. De bestuurder achter me reed al aan zonder rekening te houden dat ik meer tijd nodig heb met optrekken als hij denk ik. Maar dit is een van de diverse kruispunten waar de gemeente camera's zou hebben gehangen op de kruispunten van wat ik zo las in een PDF'je.

Gevalletjes sneller optrekken dan noodzakelijk en jouw daarbij -mogelijk doelbewust?- aanrijden dus? En dat maal drie?.
Tijd voor inname rijbewijs. Wat een idioot. Als dat je ervaring is, zou ik dat nadrukkelijk melden bij de politie.
Pagina's: 1 2 3 4