ligfietsers.nl

Volledige versie: Fietstas voor bagagedrager
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
M'n ligfiets staat nog in bestelling, maar ben me vast aan het oriënteren op een fietstas die op de bagagedrager van de Gaucho Tour past. Zo'n fietstas zou plaats moeten bieden aan:
  • flesje water
  • wat te eten (boterhammen, fruit)
  • een kabel/ketting slot
  • regenjas/broek
  • bandenplak spullen + pompje
  • portemonnee

Ben vooral geïnteresseerd in de ervaringen van anderen. Zo heb ik ergens gelezen (ben even kwijt waar), maar heb het ook op foto's gezien, dat de tassen van Radical Design makkelijk scheef gaan zitten en de wanden inklappen als de tas niet helemaal vol is.

Tassen die ik, op dit moment, wel interessant vind:
Gebruikerservaringen? Andere suggesties?
Nooit de grootste tassen kiezen.

"Alle spullen die je thuis laat, zijn mooi meegenomen."
Dit is een beroemde uitspraak door en voor vakantiefietsers.
Wil je er gewoon (lange) toertochten mee doen?

Zelf heb ik twee anderhalve liter-lessen op de bagagedrager zitten. In dezelfde tas prop ik ook mijn brood. Daar kom ik tochten tot in ieder geval 175 kilometer mee voort. Daarnaast heb ik nog in een losse gereedschapstas van ongeveer 1 liter inhoud een keur aan inbussleutels, tang, schroevendraaier, kettingpons en reserve binnenband zitten, voor de gevallen van nood. Deze zit in de ruimte tussen de zitting en de bagagedrager weggestopt. Een pompje heb ik met een eenvoudig houdertje van de Decathlon aan het frame gemonteerd. Meer heb ik niet nodig. Wel heb ik nog twee minigereedschapstasje (ook van Decathlon, koste vier euro per stuk) waarin ik wat makkelijker bij kan komen dan de grote gereedschapstas, om even snel bij kou de handschoenen te kunnen pakken of bij zonintensiteit bij een potje met zonnebrandcreme kan. Vind het fijner dat soort attributen niet op de bagagedrager te hebben, dus dan maar liever in een apart tasje waar ik tijdens de tocht snel bij kan.

Misschien wat makkelijker dan één tas, die je aan je bagagedrager hangt (maar krijg de indruk dat jij het niet aan de zijkant van je drager wil hangen). Blijf je wat aerodynamischer van, en zit al je extra gewicht mooi in het midden van de fiets in plaats van aan een zijde. Je ketting met slot kan je om een bepaalde plek van je frame heen wikkelen en vastzetten. Portemonnee gewoon in een broekzak?

Je hebt het trouwens over een 'flesje' water. Ik zou eerder kiezen voor een 'fles' water, en liever zelfs twee. Liever teveel water bij je dan te weinig...
Als je op chinese sites als aliexpress zoekt op ' bicycle rack pack' , kom je ook het een en ander tegen. Vaak tegen mooie prijzen. Geen ervaring met dit soort artikelen, maar het ziet er op het plaatje niet verkeerd uit.
(02-Sep-2017, 10:50 PM)tegenligger schreef: [ -> ]Als je op chinese sites als aliexpress zoekt op ' bicycle rack pack' , kom je ook het een en ander tegen. Vaak tegen mooie prijzen. Geen ervaring met dit soort artikelen,  maar het ziet er op het plaatje niet verkeerd uit.

Als je, zoals ik 'pech' heb, dan moet je nog invoerrechten/-belasting en vooral administratiekosten betalen. Anderen hoeven dat blijkbaar 'nooit'. Ik heb echter 3x iets uit China besteld en 3x kon ik aan de pakketbezorger een bedrag betalen dat 30% tot 40% van de waarde van het pakketjes was. Dan is zo'n goedkoop Chinees lampje opeens niet meer zo goedkoop oftewel een 'duurkoop'.
Dat is wel echt veel pech. Wat een ijverige belastingambtenaar bij jou in de buurt.

Ik heb het nog nooit gehad en heb al heel vaak iets besteld. Mijn lowracer fietstasjes heb ik er besteld en zijn prima van kwaliteit. Zelfs met invoerrechten zou ik ze niet duur noemen: 13 euro per stuk. Maar het blijft een risico: Terugsturen is geen optie gezien de kosten.

Maar er is wel veel keuze. Vergelijkbare tassen als boven rond de 15 tot 20 euro. Dus met pech 27 euro. Nou ja. Wellicht interessant voor iemand.
(01-Sep-2017, 10:38 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]Wil je er gewoon (lange) toertochten mee doen?

Ja, dat is het idee.

Ik heb de hoop, doch nog geen idee hoe, dat ik één of twee bidons ergens kan monteren, zodat ik niet telkens hoef te stoppen om water uit m'n tas te halen.

(01-Sep-2017, 10:38 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]Misschien wat makkelijker dan één tas, die je aan je bagagedrager hangt (maar krijg de indruk dat jij het niet aan de zijkant van je drager wil hangen). Blijf je wat aerodynamischer van, en zit al je extra gewicht mooi in het midden van de fiets in plaats van aan een zijde. Je ketting met slot kan je om een bepaalde plek van je frame heen wikkelen en vastzetten.

Als ik niets aan de zijkant hoef lijkt me dat wel zo makkelijk. Maar als zo'n top tas (tas bovenop de bagagedrager) niet lukt of onhandig wordt, dan is wordt het gewoon een zijtas.

Dank voor de info!

(03-Sep-2017, 08:46 AM)tegenligger schreef: [ -> ]... Mijn lowracer fietstasjes heb ik er besteld en zijn prima van kwaliteit.

Heb je daar een linkje van?
Deze tasjes hangen aan mijn stoeltje van de Fujin SL I. Daar zit geen bagagedrager op. Twee klittebandjes aan mijn stoeltje en één aan het frame. Het zijn eigenlijk MTB frame tasjes. Enige vervelende is dat de vakjes aan één kant wat onhandiger bereikbaar zijn.

Hier passen precies wat spullen in die je voor woon werk verkeer nodig hebt.

http://s.aliexpress.com/yIz6nU3i
Dit is de pomphouder die ik bij Decathlon al een paar weken in gebruik heb: https://www.decathlon.nl/p/universele-fr...R-p-168757

Doet het prima. Heb 'm gemonteerd op het frame onder de zitschaal, naast de hoeheetdatronderondraaienddingwaardekettingdoorheenloopt.
E
(04-Sep-2017, 10:32 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]Dit is de pomphouder die ik bij Decathlon al een paar weken in gebruik heb: https://www.decathlon.nl/p/universele-fr...R-p-168757

Doet het prima. Heb 'm gemonteerd op het frame onder de zitschaal, naast de hoeheetdatronderondraaienddingwaardekettingdoorheenloopt.

Kettingwieltje  Big Grin
Ik gebruik een Vaude Silkroad.  Eventueel kan ik de zijvakken neerklappen om nog meer ruimte te krijgen, maar dat doe ik eigenlijk nooit. Alles van jouw lijstje past er probleemloos in, alleen de bidons heb ik onder mijn stoel omdat ik tijdens het fietsen wil kunnen drinken.
Zie      https://myalbum.com/album/ggL1pWIWvKqr
Ik gebruik een toptas van Radical. Hij zit achter mijn rug, vast aan het zitje en ook aan de bagagedrager. Bevalt mij uitstekend. Ik ben altijd weer verrast hoeveel erin kan. Er zitten ook twee houders voor een bidon aan.  Ik heb wel gehoord dat een toptas achter je rug in het zog van je lichaam zit en daardoor de stroomlijn zou verbeteren. Ik weet niet of het 100% klopt maar ik geloof het graag.

Groet,

Marco
(05-Sep-2017, 07:08 AM)edberg02 schreef: [ -> ]Ik gebruik een Vaude Silkroad.  Eventueel kan ik de zijvakken neerklappen om nog meer ruimte te krijgen, maar dat doe ik eigenlijk nooit. Alles van jouw lijstje past er probleemloos in, alleen de bidons heb ik onder mijn stoel omdat ik tijdens het fietsen wil kunnen drinken.
Zie      https://myalbum.com/album/ggL1pWIWvKqr

Ik vroeg me al af hoeveel ruimte er over bleef voor een tas op de bagagedrager ivm met de leuning van het stoeltje dat voor een deel over de bagagedrager hangt. Maar op jouw foto is goed te zien dat het past. Dank je!

Oh, welke maat heb je trouwens van de tas? Maat "M"?

Ik zie dat bidonhouders ook prima te monteren zijn. Goed om te weten. Zo zal ik het waarschijnlijk ook gaan doen.

Wit is trouwens ook een mooie kleur voor deze fiets. Helemaal in combinatie was je gedaan hebt met de spatborden en de zwarte velgen.
Er blijft niet veel ruimte over, de tas staat strak tegen de stoel, ook omdat de stoel in de meest vlakke stand staat.
De tas is inderdaad maat "M".    De ruimte is voldoende voor normale dagtochtjes, maar als ik meer (kleren) mee wil nemen, of tijdens  vakanties, dan gebruik ik een grotere tas van RadicalDesign. Ook eventueel te gebruiken als rugtas en voorzien van twee bidonhouders. 
Verder gebruik ik buiten de vakanties om SKS Topcage bidonhouders, want bidonhouders monteren op de normale manier wordt lastig, en in combinatie met banaantassen past het dus sowieso niet.
Ik heb voor de duidelijkheid wat foto's toegevoegd.
https://myalbum.com/album/ggL1pWIWvKqr


Groeten, Edwin.
(05-Sep-2017, 05:48 PM)edberg02 schreef: [ -> ]Ik heb voor de duidelijkheid wat foto's toegevoegd.
https://myalbum.com/album/ggL1pWIWvKqr

Fijn dat je speciaal wat extra foto's hebt gemaakt. Maakt het een stuk inzichtelijker. Dank je wel!
Ik heb een kratje achterop de bagagedrager gezet, daarin kan ik mn jas en tas en watnogmeer kwijt. Paar tyripjes om m vast te zetten en ik was zo klaar. Misschien niet zo mooi maar wel praktisch.
Ik heb gewoon een dubbele spin op de bagagedrager, die een stoffen tas met de twee flessen water en wat brood op z'n plek houdt. Nadeel bij de bagagedrager van de Gaucho is wel dat de spin van de onderste horizontale stang kan afglijden. Ik heb met wat tiewraps de zijkanten wat afgeschermd, zodat de spin er niet meer makkelijk vanaf kan glijden, en de beide spins / spinnen ook nog even met elkaar verbonden.