ligfietsers.nl

Volledige versie: Mijn (lig-)fietsen
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Waar is de tweede foto gemaakt? Mooie fietsbrug.
(14-May-2017, 12:56 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]Waar is de tweede foto gemaakt? Mooie fietsbrug.

Ik gok op de fietsbrug over de A15 bij Charlois.

Mooie fietsen trouwens. Hoe zit het eigenlijk met de stuuruitslag op een Raptobike. Stel me zo voor dat je vanwege de kettingloop niet onbeperkt het stuur kan omdraaien? Kun je er een beetje fatsoenlijk stapvoets mee manouvreren?
Prachtige fietsen allebei. Mooie foto ook, die tweede.

De bouwer is ook een zeer sympathiek mens.

Die MidRacer, die staat ook nog op mijn verlanglijstje.

Tweedehands bijna niet te koop. Soms wel, maar dan nog erg duur.
Deze? https://www.google.nl/maps/place/De+%22N...2591?hl=nl

Dat is een vrij nieuwe, anders had ik 'm wel eens vanuit Den Haag in een rit meegenomen in de afgelopen zomers. Zet 'm op de radar voor deze zomer om er eens over te gaan. Wil de fietsbrug over Utrecht Centraal ook eens proberen.
Brug is inderdaad bij Rotterdam Charlois- en Barendrecht, en wordt ook Netkous genoemd. Gaat prima met sturen, kleine stuuruitslag is voldoende om de bochten door te komen. En stapvoets rijden gaat ook goed.
Zo, nu kan ik zelf weer eentje toevoegen - mijn Optima Condor heeft een opvolger gekregen. Ik zat al langer aan iets lagers met een "vriendelijkere" draaicirkel te denken, omdat ik de Condor zeker in groepen wat minder handig vond. Een paar weken geleden heb ik een leuke tweedehandje gevonden: een Rainbow Lyra. Nadat ik hem op mij had aangepast (XL ztije van de Condor overgezet, andere kettingbladen) ben ik eerst proefsgewijs een paar dagen naar werk gereden en  met hemelvaart heb ik hem dan ook "echt" in gebruik genomen - ik had eindelijk weer eens tijd voor een langere tocht.

[Afbeelding: Rainbow_Lyra-1.jpg]

Deze is in de trein naar Emmen...

[Afbeelding: Rainbow_Lyra-2.jpg]

...en deze op weg van Emmen over de grens naar Oldenburg. Uiteindelijk 110km (en in de ochtend al 20km naar Den Haag CS). Helaas +/-40km regen, dus weinig foto's... Sad

Vanaf Oldenburg ben ik trouwens nog twee leuke dagen touren geweest met de ligfietsgroup Oldenburg (die ken ik al een paar jaar en rij af en toe hun meitocht mee).

Alles bij elkaar zitten de eerste 400km er op en tot nu toe houdt de Lyra wel wat ik me ervan gehoopt had.  thumb
Prachtige fiets in een bekende configuratie  20/26 met onderstuur. Die hebben mijn beide Sinners ook. De Record heeft idd een bredere draaicirkel, maar die van de Demon valt mij steeds weer erg mee en dat is idd een groot voordeel. De Lyra lijkt mij idd een toerfiets, geen racer. Met de ligfiets in de trein van Den Haag naar Emmen lijkt mij geen sinecure. De tocht naar Oldenburg is ongeveer 110 km zag ik op Google maps. Ben je ook door de Hümmling gefietst en ook door het Naturpark Wildeshauster Geest? Hoe zijn de fietsvoorzieningen daar? Zijn er mooie fietspaden?

Ik ben zelf een aantal jaren geleden van Loppersum naar Oldenburg gefietst. Ik nam het veer tussen Delfzijl en Knock en van Knock ben ik via Emden naar Moormerland (wat een immense rust!) en Ammerland (door Bad Zwischenahn) naar Oldenburg. Ik ken daar helemaal niemand en zeker geen ligfietsers helaas. Ik heb toen de trein genomen naar huis. Ik was nog net op tijd om een internationale treinticket te kopen (het loket sloot bijna) en reisde via de na die tijd geramponeerde Friesenbrücke naar huis. Dat was een leuke tocht en Oldenburg was een leuke bestemming.
Kijk ik nou zo scheef naar de foto's of is dat toch echt wel een 26"/26" fiets?

Omdat hierboven 20"/26" staat.
Hele mooie fiets in een prachtige kleur! Heel veel plezier ermee!
(22-May-2018, 06:47 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Kijk ik nou zo scheef naar de foto's of is dat toch echt wel een 26"/26" fiets?
Ja hoor, de Lyra is een 26/26 - 20/26 ben ik wel een hele tijd gereen (de Lynx), maar 26/26 is toch meer mijn ding. Heel grappig trouwens, de Lyra had ik helemaal niet op het scherm, maar vorig jaar waren we op zoek naar een grotere ligger voor onze zoon en dat is dus ook een Lyra geworden (maar dan bovenstuur). Die beviel me wel, dus nu is het "zo zoon, zo vader"... Wink

(22-May-2018, 07:17 PM)ErikvanD schreef: [ -> ]Hele mooie fiets in een prachtige kleur! Heel veel plezier ermee!
Ja, dat was nog even lachen - mijn vrouw vindt oranje niks, maar ik vind het juist leuk... ...en toen besefde ik dat ik al jaar en dag met een rode, een witte en een blauwe tas rondrijd... Ik had er op Koningsdag mee moeten rijden! Big Grin

Er is wel nog wat werk aan de winkel - door de XL-zit is er maar heel weinig baggagedrager achter over - daarom hangt ook de ligfietsrugzak zo ver over. Op de Condor had ik dat probleem ook al, maar een tik minder. Nog even piekeren...

(22-May-2018, 08:11 AM)Roepers schreef: [ -> ]De tocht naar Oldenburg is ongeveer 110 km zag ik op Google maps. Ben je ook door  de Hümmling gefietst en ook door het Naturpark Wildeshauster Geest? Hoe zijn de fietsvoorzieningen daar? Zijn er mooie fietspaden?

Ik moet eens een keer de tijd nemen om daar meer over te schrijven (maar dan in een andere thread), dus hier alleen kort. Dit zijn de routes die ik tot nu toe van Emmen naar Oldenburg gefietst ben:
[Afbeelding: Emmen-Oldenburg-tracks.png] - dit jaar de iets noordelijkere route, die bevalt me vooral op het eerste stuk na Emmen beter. Fietspaden heb ik trouwens vaak genegeerd - tweerichtingsfietspaden van 1,5m breed zijn bijzonder onaangenaam op dagen als vaderdag/Hemelvaart... In Sögel is trouwens het casteel Clemenswerth een stop waard - en het Café "Zum Amtsbrunnen" heeft heel erg lekkere taart... Wink

Twee jaren geleden ben ik trouwens vanaf Nieuweschans via Papenburg gefietst - dat was ook leuk. In Papenburg heb ik heel wat tijd verbracht - onder meer in de "Van Velen Anlage" (een openluchtmuseum over de ontwikkeling van Papenburg als "Veenkolonie" is best interessant - ze hebben toendertijd spionnen naar Nederland gestuurd om te leren hoe je turf moet steken... Wink )
Pagina's: 1 2