ligfietsers.nl

Volledige versie: Ongeluk (Jan Geel?)
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Dat is inderdaad de Quest van Jan Geel. Ik had er verder nog niets over gehoord. Hij is dus gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Misschien even terughoudend zijn met de berichten, totdat we weten hoe het met hem gaat.
Het is inderdaad handig om terughoudend te zijn; wel een advies die alle ligfietsers aangaat:

Als fietser ben je wettelijk een kwetsbare verkeersdeelnemer.
Omdat motorvoertuigen verplicht verzekerd zijn en fietsers niet, is de schade bij ongelukken bijna altijd te verhalen op het gemotoriseerde voertuig. Ook als wettelijk de fietser de veroorzaker is. (Tenzij opzet aangetoond kan worden; maar er geldt dus omgekeerde bewijslast)
Het verhaal is minimaal 50% van de schade aan de fiets, maar bij persoonlijke schade is er ook smartengeld en gederfde inkomsten te verhalen. Een letselschade-advocaat is dan handig, omdat  je anders jezelf (uit schuldgevoel?) te kort doet.

Ik heb dit een paar jaar geleden bij de hand gehad en had een goede advocaat. De schade was groot (total-loss van een net nieuwe velomobiel), smartegeld en de kosten van vervangend vervoer. Een groot bedrag dus en ook in de ogen van velomobiel was het tot hun verbazing zeer snel afgerond.

Sterkte Jan,

Niels van der Wal
Ben afgelopen weekend wezen fietsen met de Grensland rijders
Jan was daar ook en was zondagavond op weg naar huis. Info over het ongeval zie www.grensrijder.com
Pff, pittig hoor! Hopelijk knapt hij snel op!
(14-May-2018, 12:23 PM)Marnix schreef: [ -> ]Ben afgelopen weekend wezen fietsen met de Grensland rijders
Jan was daar ook en was zondagavond op weg naar huis. Info over het ongeval zie www.grensrijder.com

Gezien de ernst van dit ongeval noem ik het advocatenkantoor wat mij geadviseerd was door het revalidatie-centrum; bij een ernstig fietsongeval. Ze zijn o.a. hierin gespecialiseerd.

https://www.vandortletselschade.nl/

Het kantoor zit in Maastricht, maar ze werken landelijk.

Succes met herstel,

Niels van der Wal
Wat ik dan wel weer bijzonder vind is het volgende:

"De ligfietser werd aangereden door een taxibusje."

Er staat dus dat een mens op een fiets is aangereden door een busje.
Het valt mij op dat er bijna nooit staat dat iemand is aangereden door de bestuurder (van het busje).

Wat zou nou de reden zijn om het zo te noteren?
Is namelijk niet de eerste keer dat mij dit opvalt.
Zie ook het blog van Wim Schermer; http://wimschermer.blogspot.nl/2018/05/o...-geel.html
Die is op bezoek geweest bij Jan Geel. Er staat daar ook een postadres bij.

@Wim; Ja... het moet wel een beetje in het heersende verhaal passen natuurlijk. Datzelfde zie je bij bijna alles. Migranten worden opeens vluchtelingen, het handhaven van bestaande afspraken wordt opeens 'rebels', feiten zijn opeens beledigend, messen lijken zelfstandig mensen neer te steken en als de cijfers van het CBS niet welgevallig zijn wordt er bericht over de afgeleide of zelfs tweede afgeleide daarvan.

In dit specifieke geval is er nog iets voor te zeggen, omdat als je 'auto' , 'taxibus' of 'vrachtwagen' zou vervangen door 'bestuurder' je netto informatie verloren hebt.
Dan wordt het wat mij betreft dus:

"De ligfietser werd aangereden door de bestuurder van een taxibusje."


Ik weet niet of de info van WimS kloppend is. Ik vind het sowieso niet correct dat hij dit op zijn blog vermeld. Het is in dit soort situaties gebruikelijk om te wachten totdat het duidelijk is dat de persoon in kwestie weer de oude zal worden.

George Krüg heeft op FB (waar ook al werd geschreven wat WimS verteld had) duidelijk aangegeven dat er bij hem naar de gezondheid van Jan geïnformeerd kan worden en dat daarover niet online allerlei informatie vermeld moet worden.
George was één van de rijders waarmee Jan op pad was. Het ongeluk is gebeurd net nadat ze afscheid van elkaar hadden genomen. George was wel heel snel na het ongeluk ter plaatse.
Ik zou niet weten waarom de info van Wim Schermer niet zou kloppen. Het adres heeft hij er ondertussen niet meer bijstaan. Hoe dan ook lijkt zo'n foto me meer een dingetje dan een ziekenhuisadres, maar dat terzijde.

Hoe dan ook wens ik Jan Geel van harte beterschap. De gerenoveerde Quest is zo te zien wel total loss. Hopelijk voor Jan gaat in de afwikkeling daarvan ook geen jaren zitten.
George gaf op FB duidelijk aan dat we moeten oppassen met informatie die we hebben 'van horen zeggen', omdat die niet correct zou zijn en dat ging over de info die ik hierboven noemde.

Jouw laatste opmerking onderschrijf ik uiteraard voor de volle 100%.
Jan zijn Quest was namelijk een hele bijzondere. Volledig door hemzelf aangepast en verbeterd. Ik hoop dat hij weer in staat zal zijn om dit kunststukje nogmaals uit te voeren.