ligfietsers.nl

Volledige versie: Babbelhoek
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6
Tks!

Ik ga binnenkort op het bedrijventerrein hier om de hoek op een verlaten zondag eens kijken of het mij ook lukt. Je valt daar weliswaar niet zachter, maar de imagoschade is wat minder dan wanneer je bij het stoplicht onderuit gaat  Cool
Sta met enige regelmaat voor het stoplicht, maar ik zou niet weten waarom ik ingeklikt zou willen blijven met beide voeten. Ik heb mn klikpedalen bewust heel licht afgesteld zodat ik dr en heel makkelijk inklik en heel makkelijk uit kan klikken. En bovendien heb ik pedalen erop die en normaal en spd zijn. Dus ik rijd altijd weg met 1 voet ingeklikt.

Ben met de roeifiets een stuk voorzichtiger in bochten. Durf daar nog steeds niet echt hard de bocht mee om te gaan soms.
De reden is simpel: je bent sneller weg.
Nou, voor die twee seconden ga ik niet moeilijk doen. Als dat verschil al 2 seconden is. Denk nog geen seconde eigenlijk. Gewoon terugschakelen naar de juiste versnelling, een voet ingeklikt houden en je kan gelijk wegrijden. Bovendien heb je gelijk al 2 handen aan je stuur, belangrijker voor het wegrijden dan 2 voeten ingeklikt.
(07-Sep-2018, 12:04 AM)ZoefZoef schreef: [ -> ]Ben met de roeifiets een stuk voorzichtiger in bochten. Durf daar nog steeds niet echt hard de bocht mee om te gaan soms.

Is ook verstandiger in het begin.

Na verloop van tijd gaat het vanzelf sneller en gemakkelijker.
(06-Sep-2018, 09:29 PM)Johan. schreef: [ -> ]Tks!

Ik ga binnenkort op het bedrijventerrein hier om de hoek op een verlaten zondag eens kijken of het mij ook lukt. Je valt daar weliswaar niet zachter, maar de imagoschade is wat minder dan wanneer je bij het stoplicht onderuit gaat  Cool

Nou dat gaat eigenlijk best makkelijk. Reed gelijk bij de eerste keer proberen zonder problemen volledig ingeklikt weg.
Ik had dus precies dezelfde ervaring.

Als je maar niet probeert met 1 hand te roeien, dan gaat het wel goed.
Sommigen weten misschien (Facebook, blog, dit forum) dat ik begin september een achillespeesruptuur heb mogen meemaken. Volledig afgescheurd. Een week later geopereerd. 1 week een spalk, daarna 1 week gips en toen 6 weken een achillotrain (strak zittende elastieken kous met gelkussentjes). Ondertussen staat de rolstoel in de verkoop, zijn de krukken teruggebracht naar het ziekenhuis en probeer ik er m.b.v de fysiotherapeut weer bovenop te komen.

Ik verplaats mij sindsdien met een Schmicking Kneesit Handbike. De 209 staat te verstoffen. Vorige week 200m geroetst. Wil nog niet echt. Langzaamaan ga ik het gewoon weer proberen.

Afgelopen 2 dagen voor het eerst weer met de DF woon-werk-verkeer gereden.
Ging wel, maar gisteren kwam ik echt kapot thuis. Afstand:16km enkele reis.

Kleine stapjes Wim, kleine stapjes..........
Ondanks dat je met een handbike aan je conditie hebt gewerkt, moet je je fietsconditie toch helemaal vanaf de grond opbouwen. Ik kan mij voorstellen dat je dat echt tegenvalt, ook al had je er rekening mee gehouden. Het winterseizoen is niet de aangenaamste periode om je conditie fietsend op te bouwen. Dat je een DF hebt, is dan weer een voordeel. Al hoewel... Een velomobiel werkt pas echt vanaf bepaalde snelheden 20 km/h en hoger, schat ik zo.
Ik kan met de het frustrerende gevoel voorstellen als je wil maar (nog) niet kan. Het komt goed....
Beter kleine stapjes dan geen stapjes Wim! Weet zeker dat je volgend jaar iedereen weer het snot voor de ogen roeit/fietst Wink
(28-Nov-2018, 08:15 AM)Roepers schreef: [ -> ].........Het winterseizoen is niet de aangenaamste periode om je conditie fietsend op te bouwen. Dat je een DF hebt, is dan weer een voordeel. Al hoewel... Een velomobiel  werkt pas echt vanaf bepaalde snelheden 20 km/h en hoger, schat ik zo.

Klopt, koud en donker. Bah.

Snelheid is het probleem niet. Ik fiets nog steeds net zo makkelijk 35km/u met de DF.

Het volhouden is het probleem  Cry  en de afstand  Confused
De kleine stapjes zijn ondertussen iets groter geworden.

Ik rijd nu weer, zoals vroeger, vier dagen woon-werk-verkeer met de DF.

Snelheid zit nu tussen de 30 en de 38km/u. We gaan dus de goed kant op. Moet straks wel weer tussen de 35 en de 45km/u worden.

Kuitspier is zich weer een beetje aan het herstellen. De kuit heeft nu ongeveer de helft van de omvang. Gaat volgens anderen nog wel meer dan een jaar duren. Bij sommigen blijft het geblesseerde been altijd dunner. Eigenlijk moet je heel gericht alleen dat been trainen. Wel lastig met een fiets ;-)
Gewoon één voet inklikken en de andere op de brug zetten of zo Wink Maar goed om te horen dat je vooruit gaat!
Mooi dat je zo goed vooruitgaat. Het klinkt bemoedigend. Laat je niet door de verhalen van anderen ontmoedigen. Ieder gaat zijn eigen weg en dat geldt zeker voor jou. Nog niet eerder gehoord dat iemand ging handbiken bij een beenblessure,
Goed te lezen dat je vorderingen maakt. Kan inderdaad best lang duren voordat je spieren weer helemaal weer op het oude niveau zijn.
Zelf heb ik een kleine 20 jaar geleden mijn rechterknie gebroken. Het gekke is dat ik met fietsen zelden tot nooit last heb van mijn rechterknie, maar wel van mijn linker. Wellicht laat ik onderbewust altijd mijn linkerbeen wat harder werken om mijn rechter te ontzien.
Oh en indertijd heb ik om mijn linkerbeen weer op niveau te krijgen iets van een jaar medische fitness in een sportschool gedaan. Op die apparaten is het vaak wel makkelijk om een specifiek lichaamsdeel te trainen.
Afgelopen zondag een rondje van 6km geroeid.

Het ging goed. Voelde wel heel onwennig.

Ik ga dus weer beginnen.

Het wordt dus weer echt Wim -de roetsende
Goed om te horen Wim! De aanhouder wint zie je wel! En met het seizoen in aantocht ook de perfecte timing Smile
Dat is heel mooi, Wim. Knap hoe je het hebt aangepakt. En de voorspellingen zijn voor weekend gunstig. Echt fietsweer als ik mij niet vergis.
Ik was (ook) van plan om komend weekend mijn eerste (twee) tochten van het nieuwe fietsseizoen weer te fietsen. Zo vroeg in het jaar ben ik nog niet eerder begonnen...
Ik rij vrijdag naar Nijmegen en dan zaterdag de tocht van de NIJL en terug. Zulk mooi weer kan ik niet laten schieten! Dit weer vind ik echt heerlijk. Niet te koud en glasheldere uitzichten Smile
Goed te horen Wim! Je bent in ieder geval verder gekomen dan ik vandaag: na 500m ben ik maar omgedraaid. Roetsen met een gekneusde rib was een iets te grote uitdaging.
(12-Feb-2019, 11:10 PM)Johan. schreef: [ -> ]Goed te horen Wim! Je bent in ieder geval verder gekomen dan ik vandaag: na 500m ben ik maar omgedraaid. Roetsen met een gekneusde rib was een iets te grote uitdaging.

Ja, daar heb ik ook een keer last van gehad. Zeer pijnlijk.

Ik heb ook een keer overbelaste tussenribspieren gehad, dan is roetsen juist wel heel fijn.
Die zijn blijkbaar niet zo goed doorbloed en door activiteit gaan ze minder pijn doen. Dan is er dus sprake van meer doorbloeding.Andere mannen, bedankt voor het meeleven.
En afgelopen zondag heb ik zelfs 16km geroeid.

Geen pijn, nog steeds een beetje onwennig in de rechtervoet. Niet bij de achillespees, maar juist aan de voorkant van de voet.

Buikspieren moeten wel weer even wennen. Constant volledige slagen maken was nog iets te gek.
Nog niet regelmatig, maar afstanden tot 30km lukt op dit moment goed.

Vanaf nu ga ik weer proberen om iedere vrijdag en zondag een tocht(je) te roetsen.

Ik ben benieuwd of dit gaat lukken en hoe de voet/het been dit gaat vinden.
Tja, dat was een mooi voornemen. Lukt nog niet echt.

Alweer vier weken niet geroeid.

Te moe en vaak pijn aan de pees die aan de voorkant richting de grote teen loopt.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6