ligfietsers.nl

Volledige versie: Afsluitdijk
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3
Ik heb reactie van het loket Afsluitdijk. Nog net binnen de 10 werkdagen  Big Grin

Uw melding
In juni heb ik een rondje Nederland op de fiets gepland. Nu kreeg ik vandaag het verontrustende nieuws binnen dat in die periode zowel de Afsluitdijk als de Houtribdijk zijn afgesloten voor fietsers! Mijn route loopt over de Afsluitdijk en aangezien ik fiets in een velomobiel vraag ik me af of deze in de pendelbus gaat passen. Ik hoor heel graag van u wat er mogelijk is zodat ik weet of ik maatregelen moet gaan nemen.
 
Onze reactie
Rijkswaterstaat wil ook speciale voertuigen die gebruik maken van het fietspad faciliteren. Wij vragen om u uiterlijk 2 dagen van te voren te melden bij Loket Afsluitdijk. Met u wordt dan een tijdstip en locatie afgesproken waar u met uw velomobiel wordt opgehaald.
(22-Mar-2019, 10:01 AM)ErikvanD schreef: [ -> ] 
Onze reactie
Rijkswaterstaat wil ook speciale voertuigen die gebruik maken van het fietspad faciliteren. Wij vragen om u uiterlijk 2 dagen van te voren te melden bij Loket Afsluitdijk. Met u wordt dan een tijdstip en locatie afgesproken waar u met uw velomobiel wordt opgehaald.

Netjes!
Ik zou een half uur voor tijd opgeven, dan hoef je niet op hun te wachten Big Grin
Mooi.
Ik ga in juni weer naar Texel toe. Vorige jaren ging ik met de trein naar Harlingen(-Haven) en fietste vandaar over de Afsluitdijk en Wieringen naar de boot naar Texel. Dat de Afsluitdijk nu is afgesloten en ik en mijn ligfiets over die dijk rijdt met een bus geeft ook weer mogelijkheden. Ik zou van huis naar Kornwerderzand kunnen fietsen en dan met de bus naar Den Oever. Vervolgens fiets ik naar de boot in Den Helder.
(06-Mar-2019, 09:21 AM)Roepers schreef: [ -> ]De Afsluitdijk wordt per 1 april 2019 afgesloten voor fietsers. Zie dit bericht

Ik kreeg net, eindelijk, een antwoord op mijn vraag of mijn Flevotrike mee zou kunnen op de fietsbus

De Afsluitdijk fietsbus rijdt dagelijks elk uur tussen 08:00 en 19:00 uur (zie www.deafsluitdijk.nl voor de vertrektijden bij de verschillende halten). Er is plaats voor 15 fietsen met een maximale afmeting van 0,8x1,9meter.  Het lijkt er dus op dat uw ligfiets erin past.
Die van mij is 70x260, dat past dus niet :-(
(22-Mar-2019, 02:18 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Die van mij is 70x260, dat past dus niet :-(

(22-Mar-2019, 10:01 AM)ErikvanD schreef: [ -> ]Onze reactie
Rijkswaterstaat wil ook speciale voertuigen die gebruik maken van het fietspad faciliteren. Wij vragen om u uiterlijk 2 dagen van te voren te melden bij Loket Afsluitdijk. Met u wordt dan een tijdstip en locatie afgesproken waar u met uw velomobiel wordt opgehaald.

Maar dat zou dus hiermee opgelost moeten worden. Die 80x190 is voor de gewone fietsbus
Nog meer goed nieuws: De Afsluitdijk gaat af en toe open voor fietsers.

Groet,

Marco
Het is nog maar een voornemen om de Afsluitdijk af en toe toegankelijk te maken voor fietsers. Wanneer er niet wordt gewerkt en dan vaak nog over bepaalde wegvakken. De rest zal zo iets zijn als "fietsers afstappen", en soort van "klunen" met je fiets, of een kort stuk met de bus.

De werkzaamheden zijn erg groot van omvang. Een beschermende toplaag tegen overslaand water, versterken van de sluizen, aanleg van een nieuwe stormvloedkeringen en de inbouw van grote pompen bij Den Oever. Enerzijds als bescherming tegen de stijging van het zeeniveau i.c.m. stormen. Anderzijds om het stijgende waterpeil van het IJsselmeer i.c.m. een stijgende zeespiegel snel af te kunnen voeren.

https://www.rijkswaterstaat.nl/water/pro...index.aspx

Als beloning krijgen we er een mooi (snel)fietspad voor terug.
In een ander draadje had ik al het een en ander geschreven over mijn belevenissen aangaande de Afsluitdijk. Die quote ik hier maar even en ik zet er een paar foto's bij van mijn zwart-wit-fotorolletje dat ik vandaag ontwikkeld heb.

(25-Jun-2019, 10:34 AM)Roepers schreef: [ -> ]We hadden al voor dat bekend werd dat de Afsluitdijk dicht zou gaan een afspraak staan op Texel. Toen ik van de fietsbus hoorde besloot ik het hele eind naar Konwerderzand vanaf Loppersum te fietsen, de fietsbus te nemen en dan vanaf  Den Oever verder te fietsen naar de veerhaven van Den Helder. Vrijdag heb ik inderdaad naar Kop Afsluitdijk gefietst, ik volgde de fietsomleidingsbordjes maar kwam terecht voor een hek waarmee men de weg afsluit met een rond wit bord met rode rand. Die bleek ik te moeten negeren en kwam via de zuidelijke parallelweg terecht in Konwerderzand. Ik volgde de omleidingbordjes voor fietsers en werd door een vriendelijke verkeersregelaar erop gewezen de middelste weg te kiezen.... en toen fietste ik Konwerderzand uit richting Breezanddijk.  Was de Afsluitdijk toch al op vrijdag open. Daar had ik niet op gerekend. Ook te weinig water bij mij. In breezanddijk water gekocht op tankstation (flesjes konden niet worden bijgevuld want het station is op de waterleiding aangesloten). Bij Monument was het fietspad dicht. En ik stond net de situatie aan een Duitse toerist uit te leggen toen de fietsbus eraan kwam. De Chauffeur had mij al zien fietsen en ruimte voor mij vrijgehouden. Voor zes fietsers die er toen aankwamen was geen ruimte meer, maar met goede wil, en woekeren met de ruimte konden die er ook bij.

Terug op zondag was de Afsluitdijk idd open. Het was echt drukker dan normaal en al die  vrolijk toezwaaiende verkeerscontroleurs gaven het het karakter van een evenement. Op de lange Afsluitdijk valt de drukte echt weer helemaal weg.  Het ging super alleen had ik eenmaal in de trein weer een fors vochttekort opgelopen.

Deze foto is vrijdag genomen in Breezanddijk. De wegwijzer geeft aan dat de afstand naar Groningen 102 km is. Mijn startpunt lag nog achter Groningen en De N Helder is 41 km. Texel ligt ook nog achter Den Helder.
[Afbeelding: 20190626181153-c1dfd5e4-me.jpg]
Breezanddijk

De volgende foto is zondag genomen door een vriendelijke verkeersregelaar (dat waren ze eigenlijk allemaal en hun enthousiasme maakte van de oversteek van de Afsluitdijk een soort evenement). De rijbaan van Zurich naar Den Oever is  bij de Stevinsluizen afgesloten voor het autoverkeer en opengesteld voor fietsers. Voor de tweede keer in een jaar tijd fiets ik legaal over een autosnelweg.  Overigens zag ik ook nog een fietsbus rijden.
[Afbeelding: 20190626181151-494ee438-me.jpg]
 Stevinsluizen

Ik heb ook nog een foto genomen van de ligger in de fietsbus, maar die zit op mijn kleurenfotorolletje en die is nog niet vol. Even geduld dus
Groet,

Marco
[Afbeelding: 20190626181153-c1dfd5e4-me.jpg]
Breezanddijk
[url=http://www.roepers.net/picture.php?/919/category/ligfiets-recumbent][/url]
Dat zijn zo'n beetje de grootste afstanden die ik op een fietswewijzer heb gezien.
Dat is waarschijnlijk om de dijk psychologisch nog zwaarder te maken. Wink
Als het blijft aangegeven worden wel ja. Ooit eens vanaf omgeving Wolvega bordjes gevolgd naar Leeuwarden. Bij de Blesse stond er bordje nog 46 km. Elke kruising kijken hoeveel je was opgeschoten. Ook nog weer terug natuurlijk.

Ik meende dat je zo dol op paadjes was, en dan fiets je op de snelweg...
Dat stukje snelweg was afgesloten voor auto's en daarmee defacto een fietspad, een heel breed fietspad met heel mooi asfalt, dat dan wel. Toch is de Afsluitdijk niet mijn favoriete fietsroute. Er zijn veel mooiere fietspaden in het land wat betreft schilderachtigheid en dergelijke. Er is niet echt een alternatief en bovendien heeft op de fiets de Afsluitdijk oversteken ook iets van een prestatie. 

Na de Afsluitdijk is het gedeelte over Wieringen (ik ga buitenom) veel leuker. Daarna volgt nog de Amsteldiepdijk (officieel een onderdeel van de Afsluitdijk: wil je de hele Afsluitdijk affietsen dan moet je ook hier langs) en vervolgens het gedeelte  over de Balgweg (niet heel mooi, maar ook niet heel verschrikkelijk) en over  het fietspad langs de N9 naar Den Helder. Voor dat laatste deel is er helaas ook geen aantrekkelijk alternatief.
Afgelopen weekend hebben we gekampeerd op Texel en ben ik weer heen en weer over de Afsluitdijk gegaan. Vrijdag 2 augustus heen met de trein naar Harlingen-Haven en vandaar met de fiets naar de Afsluitdijk. In Kornwerderzand wilde ik doorfietsen naar Breezanddijk en Monument zoals de vorige keer  maar ik werd tegengehouden door een verkeersregelaar. De hele Afsluitdijk vanaf Kornwerderzand tot Den Oever was afgesloten. Ik heb dus maar gewacht op de fietsbus bij de halte die gelukkig niet ver is van het tunneltje bij het Waddencentrum want het begon me toch te plenzen! En midden in die wolkbreuk stopte er bij de halte een bus, een stadsbus dus ik verkeerde in de veronderstelling dat dit niet de fietsbus was. Edoch ontwaarde ik toch een paar fietsen in de bus en toen informeerde bij de chauffeuse ( na een ren door de regen) of dit de fietsbus was, bevestigde zij dit.  Er zijn op dit moment twee fietsbussen en het exemplaar dat zij had opgehaald was kapot en daarom had zij maar deze stadsbus opgehaald.

We wachten het einde van de bui af. De fietsers die meegekomen waren vertrokken en de chauffeuse en ik vertrokken naar Den Oever. Ze wees mij erop dat een groot deel van het fietspad tussen Kornwerderzand en Breezanddijk was weggefreesd. Dus fietsen ging daar in ieder geval niet meer.  Verder stond er in de andere richting een file van 16 km. waar de andere fietsbus in vast kwam te zitten. Dan is de dienstregeling niet veel meer waard. 

Zondag was een van de dagen dat de Afsluitdijk open was gesteld voor fietsers. Het fietspad bij de Stevinsluizen was inmiddels weer open zodat wij (= alle fietsers die dag, geen pluralis majestatis) daar over het fietspad konden fietsen.  Na Breezanddijk fietsten wij over  over de rijbaan voor autoś richting Den Oever). Daar wilde ik een foto van maken en toen raakte ik in gesprek met een collega-fietser in tegenovergestelde richting. Hij had duidelijk interesse in mijn ligfiets en ook in fotografie. Hij heeft uiteindelijk de foto genomen (en dus niet via de Ultrapod-timer variant). Het liep verder als een zonnetje. Ik fietste over de Waddendijk naar Harlingen. Wat een heerlijke rust, nadat verkeerslawaai van de Afsluitdijk.

Groet,

Marco
Hier een foto van mijn ligfiets in de Fietsbus van de Afsluitdijk:
[Afbeelding: 20191202104636-2a732b5d-me.jpg]
In de fietsbus op de Afsluitdijk
Let ook op ing. Cornelis Lely op de achtergrond


De laatste dag voorlopig dat er over de Afsluitdijk gefietst kon worden was 4 augustus. Ook dat weekend was ik op Texel en fietste terug over de afsluitdijk:
[Afbeelding: 20191202090429-006d2bf7-me.jpg]
Ligfietsend over de Afsluitdijk

Groet,

Marco
Ik denk met dat geklungel met die bus net zo snel bent als zelf fietsen of niet? Leuke foto van over de snelweg. Dit keer legaal neem ik aan? Ik heb ooit eens een stukje van A27 gesmokkeld, maar dan zonder afzetting, eens maar nooit weer....
Het hangt er vanaf hoe snel je fietst. Voor mij is met de bus wat sneller. De Afsluitdijk is toch 30 km. (Officieel 32 km, maar daar valt de Amsteldiepdijk ook onder). Het was legaal over de  snelweg fietsen, net zoals op 23 juni. Ik dacht op 14 juni vorig jaar bij de Elfstedenparade dat het wel de laatste keer zou zijn dat ik op een snelweg fietste. Niet dus, Ik heb dat dit jaar twee keer herhaald. Alles legaal.
Foutje, bedankt. RWS heeft een foutje gemaakt en de Afsluitdijk gaat nog 3 jaar langer dicht. Kost miljoenen, maar dan heb je voorlopig nog niets.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek...ger-beslag
Het zou ook mogelijk kunnen zijn dat fietsers niet perse veel langer hoeven te wachten, er kan alsnog over een noodoplossing voor fietsers nagedacht worden als het zo lang gaat duren maar dit kan lastig zijn gezien het gebrek aan ruimte rondom de bouwput van de sluizen. Een oplossing zou een veerpontje zijn om fietsers voorbij het (spui)sluizencomplex te brengen, hierbij is er een tijdelijke aanlegsteiger nodig wat veel minder complex is dan een noodbrug.
Heb je ergens gelezen dat dat overwogen wordt?
Zes jaar niet fietsen over de Afsluitdijk is te lang!.

Inmiddels is er een dus actie ondernomen tegen deze termijn. Fietsersbond, NTFU, de wandelbond en het Fietsplatform roepen de Tweede Kamer op om hiertegen in actie te komen. Ik ben benieuwd. Misschien kan NPHPV zich hierbij aansluiten (als dat zin heeft).

Groet,

Marco
Ergens wel grappig dat de afsluitdijk is afgesloten.
(26-Nov-2020, 09:29 PM)Fietsbennie schreef: [ -> ]Ergens wel grappig dat de afsluitdijk is afgesloten.

Big Grin
Ook fijn dat het ministerie van Infrastructuur en Milieu vanaf 2010 stevig in handen is van de VVD. Die partij heeft de fietser en de natuurgebieden hoog in het vaandel staan. Vol verwachting klopt mijn hart. Wink 

De oplossing voor die afsluiting voor fietsers zal in ieder geval korter duren dan toeslagen affaire. Korter dan 10 jaar.
(27-Nov-2020, 09:50 AM)PietV* schreef: [ -> ]Ook fijn dat het ministerie van Infrastructuur en Milieu vanaf 2010 stevig in handen is van de VVD. Die partij heeft de fietser en de natuurgebieden hoog in het vaandel staan. Vol verwachting klopt mijn hart. Wink 

De oplossing voor die afsluiting voor fietsers zal in ieder geval korter duren dan toeslagen affaire. Korter dan 10 jaar.

Ik weet niet of wij een match zijn qua politieke voorkeur, maar we zitten in ieder geval op één lijn v.w.b. partijen die we niet zien zitten  Big Grin
Pagina's: 1 2 3