ligfietsers.nl

Volledige versie: Fietsrondje plannen met een fietsrouteplanner.
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Hoi,

Het handige van de fietsrouteplanner van de website van de fietsersbond vind ik de mogelijkheid om een rondje te plannen. Zo van: ik wil 50 km fietsen en dit is mijn startpunt en doe me een suggestie. 

Wat ook handig is aan de site is dat vervolgens de route kan downloaden in een GPX formaat. Ik gebruik mijn Android telefoon om te navigeren en de Locus App importeert deze GPX file moeiteloos.

Op zich prima dus:

https://routeplanner.fietsersbond.nl/

Nadeel is alleen dat als je een route hebt die net niet helemaal naar je zin is, je dus eigenlijk de route wilt kunnen aanpassen. Gedeeltelijk.
Mooi zou zijn als je een route dan kunt verslepen, zoals in Google Maps. Google Maps zelf is niet echt heel goed met fietsroutes. Dus dat is geen alternatief.

Laatst kwam ik deze site tegen:

https://cycle.travel/map

Hier kun je wel rondjes plannen, een klein beetje aanpassen door te verslepen en exporteren naar GPX.

De site heeft wat moeite met het herkennen van adressen, maar is behoorlijk op de hoogte van onze fietspaden.

Voor mij een mooie aanvulling. Hoewel nog niet echt heel gebruikersvriendelijk.

Ben benieuwd of iemand nog een website of app weet die rondjes voor je plant.
Wat ik gebruik is:
Je kunt het programma Basecamp van Garmin downloaden (gratis) en OSM fietsmap downloaden (ook gratis) en die in Basecamp installeren. Je kan dan de gpx file van de fietsersbond inladen in Basecamp en vervolgens de track aanpassen. Uiteraard kun je de aangepaste track weer als gpx exporteren en in je Locus app zetten.

Maar er zijn nog vele andere mogelijkheden. Wat me zo te binnen schiet is www.gpsies.com. Als je naar 'Maken' gaat en dan 'Tracks tekenen', dan kun je je eigen track maken in een online kaart. Wel even 'Volg wegen' aanvinken.
(12-Jun-2019, 03:25 PM)tegenligger schreef: [ -> ]Hoi,

Laatst kwam ik deze site tegen:

https://cycle.travel/map

Bedankt voor de aanvulling. Hier is onlangs nog een topic over geweest.

Voordat ik de Mio had (en lui was) schreef ik de route voor de tijd uit op papier met bolletje pijltje systeem en straatnamen.
Zelden hoefde ik dan het papiertje te pakken omdat ik de route uit mijn hoofd wist onderweg.


Sinds ik een Mio heb gebruik ik MioShare en of route.nl, daar staan de fietspaadjes mooi duidelijk op. Hier staan ook er paar foto's van mij tussen die hier op forum zijn verschenen.
Ook maak ik gebruik van Duitse kaarten voor Niedersachsen en Nordrhein Westfalen.
(12-Jun-2019, 03:25 PM)tegenligger schreef: [ -> ]Op zich prima dus:

https://routeplanner.fietsersbond.nl/

[...]

Laatst kwam ik deze site tegen:

https://cycle.travel/map

Hier kun je wel rondjes plannen, een klein beetje aanpassen door te verslepen en exporteren naar GPX.


Oh, die laatste is veel handiger dan die van de fietsersbond. Daar loop ik te rommelen om de route aan te passen naar mijn eigen smaak. Bij die van cylce Travel gaat het in seconden.

Ik gebruik zo'n site als dit om de route die ik fiets na te maken. Het gebeurt nog wel eens dat ik vergeet mijn eigen GPS aan te zetten. Die neemt voor mij de route altijd op, zodat ik aan het eind van het jaar kan zien waar ik precies geweest ben. Maar het gebeurt wel eens dat ik een stukje mis, en dat ik die handmatig even moet toevoegen. En dan is het dus wel handig dat ik een route even kan 'pakken' en kan slepen naar hoe ik daadwerkelijk ben wezen fietsen. Bij die van de Fietsersbond loop ik enorm te hannesen met die vlaggetjes. En bij elke actie zoomt de kaart weer uit ook nog eens...
Ik gebruikte op mijn Mio weleens de surprise me functie. Dan gaf je een lengte in en bedacht de Mio ter plekke drie rondritjes. Werkte zeker bij wat langere ritten best aardig.
Leuke fietsrondjes plannen kan ook met de outdoor app van Falk Outdoor Navigator (Android) maar ik heb slechte ervaringen met de stabiliteit. En ook komt het met afwijkende vreemde routes, die vaak niet logisch zijn als je de omgeving kent. Ook kun je routes niet exporteren.

(12-Jun-2019, 03:49 PM)Johan. schreef: [ -> ]Wat ik gebruik is:
Je kunt het programma Basecamp van Garmin downloaden (gratis) en OSM fietsmap downloaden (ook gratis) en die in Basecamp installeren.
Maar er zijn nog vele andere mogelijkheden. Wat me zo te binnen schiet is www.gpsies.com.
Vooral gpsies.com is handig voor het plotten van routes! Dank voor de tip. Basecamp heb ik ook ooit geprobeerd, maar ik geef de voorkeur aan websites of apps.

Dat gehannes met vlaggetje in de Fietsrouteplanner en het in en uitzoomen is erg onhandig inderdaad. De mobiele website en ook de app hebben helaas heel minder mogelijkheden.