ligfietsers.nl

Volledige versie: De wind en de fiets
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Uit nieuwsgierigheid en belangstelling naar de ervaringen: zijn er nog lezers die de afgelopen 3 dagen buiten op of in de fiets hebben gelegen?
Ik heb mijn ligger laten staan, dan gaat hij niet kapot. Met de gazelle wat eerder van huis weg. Verstand op 0 en trappen maar. Gelukkig hoef ik niet verder dan 10 km...
Nope, ik was te zeer een watje en ben tot dusver met de auto gegaan...
Zondagnacht op de Willem Alexanderbrug (over de Waal) van mijn fiets (MTB) afgeblazen. Gelukkig op mijn pootjes terecht gekomen en naar het einde van de brug gelopen.
Teveel zijwind voor mijn velomobiel; ik zou de snelweg opgeblazen zijn.

De dijk verder naar huis was hard fietsen zonder te trappen.

Niels, puf, van der Wal
(11-Feb-2020, 04:28 PM)ErikvanD schreef: [ -> ]Nope, ik was te zeer een watje en ben tot dusver met de auto gegaan...

Je was geen watje. Je woont ook niet ver van open gebieden/water vandaan.
Ook met een gewone fiets was het niet slim/leuk in open gebieden.
Het fietshok van het werk (ligt in open gebied) was de afgelopen 2 dagen dan ook leeg.

Ik ben ook naar mijn werk gegaan met de auto. Gewoon geen risico lopen. Niet voor mezelf als ook niet voor de fiets.
Voor het eerst 2 dagen achtereen geen woon/werk..afkick verschijnselen..
Morgen moet weer kunnen hier in het zuidwesten, zoals het er nu naar uitziet (Windfinder).
Zondagmorgen met de roeifiets weggeweest, maar toen moest de storm nog beginnen.
Op de rechtopfiets naar het werk. Heen gaat lekker. Terug is hard werken. Vanavond haché gegeten. Voorlopig wel weer genoeg winderigheid.
Ik ook niet gefietst vanwege griepklachten, maar toen ik vrijwel alle fietsen in de fietsenstalling vandaag en gisteren bij het werk ondersteboven zag liggen was ik stiekem ook een beetje blij dat de fiets rechtop en binnen staat.
Ik ga altijd met de DF.

Dus ook de afgelopen twee dagen. Zondag heb ik niet geroeid. Vrijdag en zaterdag wel.
Hoe ging het over de spoorbrug Deventer dan, Wim, ik neem aan dat je daar de wind vol op hebt staan?
(11-Feb-2020, 11:25 PM)Fietsbennie schreef: [ -> ]Hoe ging het over de spoorbrug Deventer dan, Wim, ik neem aan dat je daar de wind vol op hebt staan?

Ik kom nu vanaf de andere kant  Big Grin 

Het waait hier in het oosten sowieso vaak een stuk minder hard dan in het westen.
Ik hoor en lees vaak van die horrorverhalen van vm-rijders in Noord-Holland, dat is wel even anders dan hier.

Met de XS had ik trouwens helemaal geen last van harde wind. Die vm is wel zo ongelooflijk zijwind-ongevoelig.

Ik zit in de DF heel laag; dus een laag zwaartepunt. Ik rijd hier ook veel tussen de bossen, dat scheelt natuurlijk ook enorm.
De afgelopen 2 dagen gefietst, waar het fietsenhok op het werk voor de rest van de fietsers - de hele week - leeg bleef.
Het is weer heerlijk om te fietsen en als de verwachting klopt, heb ik vandaag 2 maal de wind schuin achter!
Inderdaad. Het was heerlijk fietsen tot Dennis er aan komt. En terug wind mee over het pretpark fietspad van Ovezande naar 's Gravenpolder  thumb
Zo lekker, het zou eigenlijk verboden moeten worden  Big Grin
Zojuist een rondje met de roeifiets weggeweest. Op zich wel te doen, maar windvlagen van opzij tijdens de recovery maken het wel spannend. Lastig om dan koers te houden.
Heb ook zo ongeveer het hele bereik van de snek nodig gehad.
Was leuk.
Dapper hoor. Waren er nog open vlaktes of bruggen bij?
Ja, van alles wat. Ik vond de 2 tunnels eigenlijk erger dan de bruggen. Staan rare winden bij tunnels, of in ieder geval bij die 2.
Eergisteren tijdens Dennis nog naar Westeremden heen en weer (liggend) gefietst voor een preekbeurt. Er stond een stevige wind, maar het ging eigenlijk nog prima. Eenmaal thuis begon het hard te regenen. Gisteren mijn dagelijkse rondje naar Ten Boer gedaan. Ook weer stevige wind, maar eenmaal onderweg valt op hoe gemakkelijk het eigenlijk nog gaat. Het motto is deze weken des te meer: Als de wind niet gaat liggen, ga ik wel liggen. Niet dat de wind dat ook eens zou mogen doen, graag zelfs
Zondagochtend met Dennis wezen fietsen met de Quest XS. Eerste stuk wind mee, daarna wind op de zijkant, ging 50 km/h zonder trappen en voelde ook niet super veilig. Dus maar besloten om 's avonds pas weer terug te fietsen. Toen was het windkracht 4 tegenwind met regen en donker. Weet eerlijk gezegd niet wat ik nou fijner vond. Denk toch wel de heenweg. Tegen de wind in op de terugweg ging overigens nog gemiddeld 23 km/h. Dus viel eigenlijk wel heel erg mee, maar ik heb toch liever wind dan regen/donker combinatie.
Ik wou dat die Amerikanen hun stormen een beetje bij zich hielden.
Van die Amerikaanse tornado's hebben wij geen last. Dat ontstaat boven land en razen daar uit. Het zijn de restanten van diverse tropische cyclonen. Die ontstaan boven het warme Atlantische Oceaan water en schuiven groeiend op via de Caraïbische Eilanden naar de oostkust van Noord Amerika. Die gebieden verlossen ons daar van het meeste water en wind. Als die cyclonen voldoende noordelijk zijn opgeschoven, komen ze met de westelijk straalstromen richting Europa. Dus wees blij met Amerika.

Aangezien de Atlantische Oceaan jaarlijks wat warmer wordt, het Noordpool ijs geeft minder verkoeling, kunnen we steeds warmere en vochtige winters verwachten. Het tij keert zich ten gunste van het velomobiel.