ligfietsers.nl

Volledige versie: Filmpje
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Geen vraag, gewoon iets leuks om te posten.

Een filmpje van een mooi slingerfietspad hier in de buurt. Het geeft best een kick om daar op hoge snelheid (in mijn geval rond de 30 k/mh) door de bochten te scheuren. Dat moet ik eens vangen op film, dacht ik. Nou, dat is een deceptie. Het snelheidsgevoel komt totaal niet terug uit de beelden. Ik heb het maar 8 keer versneld om nog een beetje spectaculair te laten lijken.

Dit is met m'n telefoon gefilmd, ik heb in elk geval geleerd dat het niet de moeite is om een gopro te kopen..

Ziet er leuk uit. Kan je aangeven waar dit is? Kan ik het eventueel op mijn 'nog te befietsen'-lijstje zetten.
Natuurgebied de Maashorst, tussen Oss en Uden. Er zijn een aantal van dit soort slingerfietspaden, heel mooi. Ik heb het geluk dat het op mijn woonwerkroute is.
Op zonnige dagen zou ik het overdag vermijden, dan is het bijna filerijden. Een dag als vandaag, met dreigende bewolking, is het nagenoeg stil.
(01-May-2020, 10:30 PM)Jurrien schreef: [ -> ]Natuurgebied de Maashorst, tussen Oss en Uden. Er zijn een aantal van dit soort slingerfietspaden, heel mooi. Ik heb het geluk dat het op mijn woonwerkroute is.

Dat valt precies nog binnen mijn fietsbereik (in een rit heen en terug)!
Vorig jaar ben ik vanuit de Achterhoek al eens op en neer naar Oss èn in een rit naar Uden gefietst.

Op welke plek precies begint / eindigt het?
Leuk filmpje! Recreatieve fietspaden door natuurgebieden en over het platteland hebben mijn grote voorkeur. Bicycledutch heeft onlangs ook een blog met filmpjes over de fietspaden in de Maashorst gemaakt. Zo te zien heeft hij niet jouw fietspad genomen.
Groet,

Marco -fietspadenligfietser- Roepers
Door de snelheid van het afspelen lijkt het af en toe of je op een roeifiets bezig bent: beide voeten naast elkaar op de trappers.....
Ha, leuke reacties. Grappig van dat blog ook. Dat gaat wel vooral over het noorden en het fietspad wat ik op het filmpje heb gefietst ligt in het zuiden van de Maashorst.

@Lopopodium, ik heb even een kaartje gepakt (klikken voor groter)

Het fietspad op het filmpje begint bij 55 en gaat via 54 naar 53.
Het slingerpad tussen 45 en 65 kan ik ook erg aanbevelen.
Verder heb ik zelf nog een rode streep gezet, dit kan ik ook aanbevelen. Het is geen spannend fietspad, kaarsrecht rechtuit.. Maar wel midden over de hei, met weids uitzicht. Nergens een auto te bekennen ook daar, maar dat geldt eigenlijk voor de hele Maashorst.

[Afbeelding: cCgluEv.png]
Leuk kaartje, die knooppunten staan er ook wel duidelijk op. Welk programma / site is dat? Het is wat ver uit de buurt, maar ik heb meerdere van dit soort bossen met paadjes dichter bij huis, maar ilk zal het onthouden. Je brengt me op het idee om eens de hele Veluwe eens door te gaan van Hattem tot Arnhem, daar stikt het van die paadjes. Ik vind het grote verschil ook grappig tussen het filmpje van jouwsnelheid en de rust van bicycledutch.
Om eerlijk te zijn was het gewoon het eerstebeste wat ik vond na googlen op 'fiets kaart'.
http://www.openfietskaart.nl/
(02-May-2020, 02:36 PM)Jurrien schreef: [ -> ]Om eerlijk te zijn was het gewoon het eerstebeste wat ik vond na googlen op 'fiets kaart'.
http://www.openfietskaart.nl/

Als ik naar Zeeland kijk, lijkt dat dat meer op een wandel dan fietskaart.