ligfietsers.nl

Volledige versie: 320 berichten in 9 jaar geschreven
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Oftewel, precies vandaag 9 jaar geleden startte ik met mijn blog.

De reden: 
Onze oudste dochter wilde met een blog gaan beginnen en aangezien ik geen idee had wat zoiets allemaal zou inhouden, ben ik zelf met een blog gestart. Wat je niet kent moet je 'omarmen', zeg ik altijd.

Toen moest ik natuurlijk ook nog een onderwerp kiezen. Dat werd mijn nieuwste en grootste passie van dat moment (en nu nog steeds): Roeifietsen

De naam was nog niet 'weg' en dus kon het feest beginnen.
Eigenlijk was ik gewoon van plan om het bij het eerste bericht te laten.
Ik had toen nooit kunnen bedenken dat het beschrijven van mijn ervaringen ook een hobby zou worden.

Nu ben ik dus 321 berichten verder.

Zie hier: https://roeifietsen.blogspot.com/2020/07...t-321.html


Oh ja, het blog van onze oudste heeft volgens mij ongeveer een jaar bestaan.
Herkenbaar, ik had zo'n 15 jaar geleden nog MSN spaces. Dit kun je alleen nog maar in digitale musea vinden. Er waren maar enkelen die deze media snapten en leuk vonden om verhalen te schrijven. Het was een pagina bij je MSN account de je ook openbaar kon maken zodat iedereen het op internet kon vinden. Daarin schreef ik verhalen van de fietstochten die ik ondernam met een gewone stadfiets in de schoolvakanties, en er een foto bij te zetten. Dat was toen nog uitzonderlijk, een enkele reactie van een klasgenoot maar toch. Maar daarna kwam de echte opmars aan sociale media in Hyves (met krabbels, jongens wat voel ik me oud om dat uit te leggen). Daarin ging iedereen ineens verhalen ging schrijven tot en met wat nu uitgegroeid is tot de nu massale sociale media met name op een site wat ik niet eens leuk vind, dat nu terabytes aan data vreet. Ik vond het geen lol meer aan. Om tussen het niveau van massale douches met ijswater en planking gewone verhalen over fietsen te schrijven, tja wie wil dat nog lezen... Totdat ik weer iets had gevonden, een site waar ik mensen die hetzelfde leuk vinden als ik om te doen, schrijven over ligfietsen! Ik heb alle verhalen nog steeds bewaard in een wordbestand. Leuk om nog eens terug te lezen. Ik vul dit bestand nog steeds aan met de verslagen die ik op deze site, en sinds vorige maand eigen site schrijf. Het zal nog wel even duren voordat ik het stadium nader dat ik met een telefoon voor mijn snufferd de ganse wereld laat zien hoe ik mijn tanden poets...
Negen jaar en 320 berichten: dat is serieus. Knap om het zolang vol te houden. Ik houd na een paar jaar voor gezien.
Ik begin er niet eens aan...
Ik zit op ErikFietst.com intussen op 227 berichten sinds 2017. Schrijf er niet meer zoveel op als twee jaar terug maar beleef er nog steeds veel plezier aan!

Ook mijn andere blogs worden nog steeds gelezen, vooral op mijn blog over het modificeren van mijn elektrische contrabas blijf ik regelmatig reacties krijgen en wordt op basforums nog steeds regelmatig naar verwezen Smile

Ook daarvoor heb ik meerdere websites gehad.
(25-Jul-2020, 07:43 AM)ErikvanD schreef: [ -> ]Ik zit op ErikFietst.com intussen op 227 berichten sinds 2017.

1 september 2016 was je eerste bericht zag ik net.
27 maart 2017 de tweede.

Je had even wat opstarttijd nodig  Big Grin  
Een maand later blog nummer drie.

Je bent dus zeg maar 3,5 jaar bezig en dan al 227 berichten.
Ongeveer 65 per jaar. Is 5 of 6 berichten per maand. 
Als je ze door gaat, dan zit je straks rond de 600 berichten in 9 jaar.
De posts uit 2016 en 2017 zijn geantidateerd... Ik heb mijn eerste post daadwerkelijk geschreven op 1 maart 2018...
(25-Jul-2020, 02:20 PM)ErikvanD schreef: [ -> ]De posts uit 2016 en 2017 zijn geantidateerd... Ik heb mijn eerste post daadwerkelijk geschreven op 1 maart 2018...

Daar wordt het niet 'beter' van Erik   Rolleyes 

Dan heb je al die berichten dus in minder dan 2,5 jaar geschreven  Cool 

Dan kom ik op bijna 90 per jaar. Is dus ruim 7 berichten per maand.

Bijna 2 per week. Wow.
In het begin zette ik ook erg veel ritten erop maar tegenwoordig zet ik mijn korte verslagjes en foto's op Strava. De mooiste foto's komen wel op mijn blog (in de maandelijkse foto post) en ook verhalen over aparte/lange ritten, nieuwe fietsen, gesleutel etc. Maar dat zijn er dus niet zoveel meer. Maar goed, zolang we het maar leuk blijven vinden toch!
Vroeger heb ik een site gebouwd met mn motortrips erop. Vooral om te leren hoe het werkte. Wat wim al zei "wat je niet kent moet je omarmen."Nu alleen nog te vinden via digitale musea. Veel veranderd sinds toen. Ben zelf geen fan van de meeste sociale media waarop alleen positieve verhalen komen. Dit forum vind ik wel interessant maar ben zelf meer een lezer dan een schrijver. Ik fiets ook meestal alleen woon/werk en daar is niet zo veel over te zeggen.

Wel respect voor degene die een blog netjes bijhouden!
In eerste instantie was het echt de bedoeling dat het alleen over Roeifietsen zou gaan, maar na verloop van tijd ging ik ook over bijvoorbeeld de LOL-tochten schrijven en over nieuwe aanwinsten.

Op CycleVision en online merkte ik dat mensen mij soms kenden van het blog, daar was ik eigenlijk best verbaasd over. Ik weet natuurlijk dat anderen het kunnen lezen, maar dat het ook echt gebeurt verbaast mij nog steeds.

In de ligfietswereld stel ik mij dan ook meestal voor als Wim -de roetsende  Cool 
Dat komt ook omdat er erg veel Wimmen rondlopen. Theo's trouwens ook  Big Grin
Ik ben wel een echte veelschrijver.
In 2005 begonnen met een schaakblog. Daar staan inmiddels 1099 berichten op.
Heel veel geschreven over geocaching.
Sinds kort schrijf ik ook over vogelen.

Het schrijven op dit blog komt niet erg uit de verf.
Verslag doen is een vorm van journalistiek, en schrijven over de dingen die mis gaan is veel eenvoudiger dan schrijven over de dingen die van een leien dakje gaan. Als ik fiets gaat er nu eenmaal niet zoveel mis. Ik heb daarom grote bewondering voor de verslagen van Fietsbennie.