ligfietsers.nl

Volledige versie: handige plaats voor gps
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Tja, wat is een handige plaats voor een gps op een fiets met bovenstuur?
De oregon paste met een beetje goede wil wel overdwars op het stuur van de fujin, maar nu heb ik een Garmin gpsmap 66. Rechtop zit hij me te veel in de weg en ik kan het beeld niet kantelen bij dit model.
Ik heb een paar andere plaatsen geprobeerd: op de framebuis bij het balhoofd, aan een band om mijn schouder, maar dat was het niet.
Wie heeft een handige oplossing?
Een houder zoals deze is geen optie?

[Afbeelding: Garmin-GPSmap-66st-Richter-Fahrradhalterung.webp]

[Afbeelding: Garmin-GPSmap-66st-Praxistest-Titel-1536x614.webp]
(24-Sep-2020, 10:28 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]Een houder zoals deze is geen optie?Zo een gebruik ik op de racefiets.Op de ligfiets is niet zo veel plaats, merk ik. Dan is de 66 opeens een heel groot apparaat omdat het boven of onder het stuur uitsteekt. Het is wel een fijne gps (en ook mijn enige) daarom zoek ik naar een handige plaats.Intussen vond ik plaatjes van lang geleden, ik ga eens kijken hoe dat ook alweer bevalt. Misschien is het goed, misschien kom ik er weer achter waarom ik het niet meer zo heb.[Afbeelding: stuurmetalles.JPG][Afbeelding: vanopzij.JPG]
Ik had mijn Oregon midden op mijn stuur. Hiervoor gebruikte ik de clip die oorspronkelijk was om de navigatie aan je riem te hangen. Met 2 tie wraps aan weerszijde van stuurden/voorbouw bleef hij keurig op zijn plek. 

 [Afbeelding: 40-D49-CF3-F967-41-AE-8050-41694-AD815-FE.jpg]

Moet met een GPSMAP66 vast ook lukken...
Citaat:Intussen vond ik plaatjes van lang geleden, ik ga eens kijken hoe dat ook alweer bevalt. Misschien is het goed, misschien kom ik er weer achter waarom ik het niet meer zo heb.

Kom je daar niet met je been tegen dan?
(25-Sep-2020, 10:30 AM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Kom je daar niet met je been tegen dan?


Nee, dat ging goed. Ik heb een tijdje zo rondgereden.

Om het ding midden op het stuur te plaatsen is een hulpmiddel nodig want zoals je op een van de foto's kunt zien zit de bout van de stuurklem niet gunstig. Onderop zou beter zijn maar ik kan de buis niet omdraaien omdat de helmstok gebogen is, mooi maar lastig.
Kan je met zoiets als dit: https://nl.aliexpress.com/item/4000299468653.html (Alleen als grof voorbeeld) wat meer ruimte maken?
Bij Waypoint (en wellicht ook bij Bever) zijn fietssteunen en steunhouders te koop: https://www.gps.nl/wandelnavigatie/garmi...p_66s.html

Ik heb mijn Oregon ook midden op mijn stuur gemonteerd zoals GertBr. Bij een klapstuur is het handig om de hoek en afstand te kunnen varieëren, o.a. om geen last te hebben reflecties van de zon.
(25-Sep-2020, 02:42 PM)Theo Mol schreef: [ -> ]Om het ding midden op het stuur te plaatsen is een hulpmiddel nodig want zoals je op een van de foto's kunt zien zit de bout van de stuurklem niet gunstig.

Ik zou juist iets aan die bout bovenop het stuur maken, zodat je daar de gps op/aan kunt bevestigen.
Ram Mount maakt mooie kogel en gewricht gpshouderoplossingen.
Al mijn motoren hebben die oplossing, op de fiets heb ik het nog niet geprobeerd.
Topeak bar xtender. Kan je alle kanten opdraaien en klemmen op je stuurbuis.

Ik gebruik hem zelf niet maar zou wel een optie zijn.
Mijn cockpit van de m-racer ziet er zo uit:
https://photos.app.goo.gl/gSQPFQyWrCHmnmNS8

Hoop dat de link werkt. Ik heb een klein buisje onder het stuur gemonteerd zodat de Garmin oregon wat lager zit. Ik wil ook vrij zicht vooruit hebben. Daaronder dan ook de bel nog gemonteerd zodat het er aardig "clean" uitziet. De gewone kilometerteller maar laten vervallen, aangezien ik altijd met de garmin fiets.

Groet Dirk
Hoi Dirk,

Hele mooie fiets die M-Racer van M5.

Ik zie dat dit jouw eerste bericht is.
Welkom op dit forum. Veel lees- en vooral veel schrijfplezier gewenst.

Misschien is het wel leuk als je je ook nog even wilt voorstellen bij 'Nieuw hier?'.
Mijn M5 m-racer cockpit ziet er zo uit:

[Afbeelding: YJI2Qts.jpg]

Dus met de wahoo fietscomputer onder het balhoofd gemonteerd. Ik vind het veel prettiger dan op het stuur, dan zit het zo in je blikveld.
Heeft iemand ook een leuk idee voor onderstuur?
Ik heb een tijdje een Mio200 gebruikt. Dit apparaat had ik op de voorderailleur gezet, ik kon de helft niet lezen vanwege de afstand, maar het werkte prima. In het donker was het ook lastig omdat dat ding alle zicht ontnam. Hieronder de foto gemaakt met een winters ritje naar Telgte DLD.

Totdat de batterij de geest gaf. Sindsdien rij ik weer met een vol geschreven vel papier, dat gaat nooit leeg. Deze bewaar ik in een heuptasje naast mijn telefoon.

[Afbeelding: Naamloos2.jpg]
(05-Oct-2020, 08:19 AM)Jurrien schreef: [ -> ]Mijn M5 m-racer cockpit ziet er zo uit:

[Afbeelding: YJI2Qts.jpg]

Dus met de wahoo fietscomputer onder het balhoofd gemonteerd. Ik vind het veel prettiger dan op het stuur, dan zit het zo in je blikveld.

Ook erg netjes zo. Bij het balhoofd heb ik ook geprobeerd met de Garmin, alleen bij navigeren vond ik het net wat te verweg. 

Groet Dirk
(07-Oct-2020, 02:45 PM)Fietsbennie schreef: [ -> ]Ik heb een tijdje een Mio200 gebruikt. Dit apparaat had ik op de voorderailleur gezet, ik kon de helft niet lezen vanwege de afstand, maar het werkte prima. In het donker was het ook lastig omdat dat ding alle zicht ontnam. Hieronder de foto gemaakt met een winters ritje naar Telgte DLD.

Totdat de batterij de geest gaf. Sindsdien rij ik weer met een vol geschreven vel papier, dat gaat nooit leeg. Deze bewaar ik in een heuptasje naast mijn telefoon.

[Afbeelding: Naamloos2.jpg]

Ah, dat herken ik, ik had de GPS (Garmin Oregon) op de kilometerhoudernokje, maar vond ik ook te ver weg. Ook als je hem op de energiezuinige stand aan heb en elke keer wakker moet klikken. Ik heb nu zelf wat in elkaar gefreubeld met een klickhouder van een slot en een PVC buisje. Het is iets lastiger met (amazone)-afstappen en niet geheel estetisch verantwoord voor een M5, Smile maar ik gebruik het alleen met vakanties en het voldoet.

[Afbeelding: IMG-20201007.jpg]
[Afbeelding: IMG-20201007-2.jpg]

Groeten,
Sjoerd
Dit lijkt me een heel goede oplossing voor onderstuur.
Ik heb die plaats ook geprobeerd voor mijn gps, maar met een bovenstuur zit er van alles in de weg. Mijn km-teller zit overigens wel op de hoofdbuis ergens in de buurt van het tandwiel, daar hoef ik bijna nooit iets aan te verstellen en eh, toen ik een leesbril begon nodig te krijgen was het ook een goede manier om de cijfers te blijven zien Smile.

Over de handige plaats, dit is mijn stuur op dit moment.
[Afbeelding: stuurnu.JPG]

Toen ik de M5-remhendels monteerde was de plaats voor de gps vergaan en de gps begon aan zijn zwerftocht.
De remhendels wil ik blijven gebruiken. Nu heb ik de helmstok korter gemaakt, de M5-hendels verplaatst en hoera! de gps is weer terug op zijn oude plaats. Wel zo fijn.

Dit is de oude situatie, zoek de verschillen
[Afbeelding: vanopzij.JPG]
Ik heb de volgende oplossing bedacht voor op de furai, gefabriceerd van een stukje PVC buis:

[Afbeelding: Telefoonhouder.jpg]

Naast een van de handvatten of tussen de handvatten zat hij te dichtbij (om scherp te stellen met mijn 50+ ogen) en nam de telefoon teveel zicht weg.

En voor de Flevobike heb ik een houder gemaakt van wat stukjes resthout:

[Afbeelding: Navigatiehouder_fb.jpg]
(10-Oct-2020, 03:02 PM)Atrike schreef: [ -> ]Ik heb de volgende oplossing bedacht voor op de furai, gefabriceerd van een stukje PVC buis:

[Afbeelding: Telefoonhouder.jpg]

Naast een van de handvatten of tussen de handvatten zat hij te dichtbij (om scherp te stellen met mijnm 50+ ogen) en nam de telefoon teveel zicht weg.

En voor de Flevobike heb ik een houder gemaakt van wat stukjes resthout:

[Afbeelding: Navigatiehouder_fb.jpg]

Ik kan de afbeeldingen niet zien in het bericht, maar wel als ik de url kopieer.
Wat gaat er mis?
Ik zie wel gewoon foto's.