ligfietsers.nl

Volledige versie: PTSS
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(25-Sep-2020, 11:46 AM)PietV* schreef: [ -> ]Ik hou van humor en ga vrolijk door het leven. In mijn werkzame leven, ben bijna 15 jaar met (pre)pensioen, heb ik ook veel ellende gezien. Van verkeersdoden, blijvende invaliditeit tot en met zelfdodingen, maar ken het gevoel PTSS niet. Ook veel mensen gesproken die hun hobby fietsen moesten opgeven. Dat vind ik jammer.


Ik vermoed dat je specifiek op mij doelt aangezien hier verder niemand PTSS heeft, ik hoop dat je het nooit krijgt of zelf het gevoel van PTSS leert kennen.
Ik heb door de medicatie die ik slik een levensduur die met ongeveer 20 verkort word, ik word nooit meer "beter", het is als een soort ziekte die je niet ziet aan iemand, je verliest een hoop mensen om je heen omdat iedereen er vanuit gaat dat je na verloop van tijd weer terug de oude bent en beter word. 
Je voelt je nutteloos in de maatschappij omdat je niet meer het werk kan doen wat je gedaan hebt, ( in mijn geval 20 jaar als technicus en inbedrijfsteller E/I in de voedingsindustrie en petrochemische industrie). Dit de angsten die ik heb en voel wil ik het liefst ook hele dagen alleen zijn , echter kan dat ook niet. Je moet blijven oefenen om er mee leren om te gaan. 
Je elke dag vragen krijgt wat je nu een hele dag doet. Mensen begrijpen niet dat ik dat van te voren niet kan plannen omdat ik nooit weet hoe ik mij voel. 
Fietsen mijn enige uitlaatklep is en het liefst op rustige tijden (s'nachts) zodat je niemand tegen komt en de door de medicatie wel moet fietsen omdat ik anders in 2 weken niet fietsen 8 kilo aankom. De lange afstanden die ik fiets van tussen de 200-470 km zijn een ontlading dat ik toch nog iets kan in dit leven.
Een blessure waardoor ik niet kan fietsen geven mij zoveel stress dat ik vaak denk dat leven geen zin meer heeft en ook niet meer wil leven. 
Ook de mogelijkheid om een gezin te stichten is mij ontnomen omdat je kinderen en een vrouw te kort doet in de geestelijke toestand waar ik zit.
Heel simpel je leeft alleen op de wereld.
Een heel heftig en persoonlijk verhaal. Dankjewel voor het delen. Sterkte.Iets heel anders:
Je schreef in je eerste bericht: "Af en toe actief op ligfiets.net en vroeger hier ook op het forum."

Er was al eerder iemand met 1979 in zijn gebruikersnaam en die is toen 'gebanned' vanwege uitspraken en taalgebruik.

Aangezien iedereen een tweede, derde of vierde kans verdient en mocht jij toevallig dezelfde persoon zijn, dan ben je wat mij betreft hier toch welkom. Mits je je aan de regels houdt van dit forum.

Tot nu toe zijn jouw bijdragen zinvol en informatief. Op die manier zul je dan ook zeker waardering krijgen van de andere leden. Ga gewoon op deze goede manier door.

Ben je toevallig niet diegene die 'gebanned' is, dan mag je bovenstaand verhaal als niet geschreven beschouwen  Big Grin   Behalve de eerste regel uiteraard.
Ik ben diep onder de indruk van jouw verhaal. Ik ken mensen met PTSS en ook iemand die mensen met PTSS bijstaan. In nood 24 uur per dag beschikbaar. Een ex beroepsmilitair die vroeger zelf gegijzeld is geweest in de Libanon.

Ik heb met mijn verhaal gereageerd op de reactie van Voodoo. "Dat ik het leven in het algemeen en fietsen in het bijzonder erg serieus neemt." En dat is maar ten dele waar. Ben humanist en een positieve realist. Als minimalist en veganist ben ik gauw tevreden. 

Ik noem vaak bewust niemand bij naam in mijn reacties. Tenzij een Quote. Ik heb jou niet bedoeld, maar schreef over mezelf. Ik ben met schrijven vaak een te rationeel denker en dat kan overkomen als te serieus. Als voormalig technisch specialist heb ik duizenden processen-verbaal opgemaakt. Dan schrijf je alleen over feiten en omstandigheden en nooit over leed.
Erg dapper om zo op te schrijven. Veel sterkte en succes. Blessures gaan weer voorbij en dan kun je weer genieten van de heerlijke nachten.

De gemeenste dingen zijn degene die je niet ziet. Weinig begrip van sommige mensen. Ook vervelend dat je het altijd eerst moet vertellen voordat er begrip kan zijn. Mijn 2 kinderen, normaal (net niet hoog) begaafd, hebben allebei autisme. Je moet het altijd eerst vertellen voordat er begrip kan ziin. En dan vergeten mensen het nog. Dat je er open over bent is in elk geval een positief iets. Dan kunnen mensen begrip hebben en meer helpend zijn. En degene die dat niet kunnen wil je die zelf wel kennen?
De toekomst kent niemand, dus daar proberen positief over te blijven zal m zeker niet slechter maken. Bij de pakken neer gaan zitten kan altijd nog, das zo gedaan.
(26-Sep-2020, 07:35 AM)Burley1979 schreef: [ -> ]PTSS

Heeft u wel eens een (kwalitatief goed) slaaponderzoek gehad? PTSS en slaap-ademstoornissen gaan vaak samen, waarom precies wordt nog niet begrepen. Het is wel zo dat het behandelen van een slaap-ademstoornis de kwaliteit van leven aanmerkelijk kan verbeteren. Zie https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25644985/
(27-Sep-2020, 04:30 PM)kuŝbiciklo schreef: [ -> ]
(26-Sep-2020, 07:35 AM)Burley1979 schreef: [ -> ]PTSS

Heeft u wel eens een (kwalitatief goed) slaaponderzoek gehad? PTSS en slaap-ademstoornissen  gaan vaak samen, waarom precies wordt nog niet begrepen. Het is wel zo dat het behandelen van een slaap-ademstoornis de kwaliteit van leven aanmerkelijk kan verbeteren. Zie https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25644985/


Elke PTSS is anders. Mijn slaap mankeerd niks aan. 
Mijn kwaliteit van leven gaat van meer of beter slapen niet beter worden in mijn geval.
Aangezien dit een cranklengte topic is ga ik hier ook verder niet meer op in.

(26-Sep-2020, 09:47 AM)PietV* schreef: [ -> ]Ik ben diep onder de indruk van jouw verhaal. Ik ken mensen met PTSS en ook iemand die mensen met PTSS bijstaan. In nood 24 uur per dag beschikbaar. Een ex beroepsmilitair die vroeger zelf gegijzeld is geweest in de Libanon.

Ik heb met mijn verhaal gereageerd op de reactie van Voodoo. "Dat ik het leven in het algemeen en fietsen in het bijzonder erg serieus neemt." En dat is maar ten dele waar. Ben humanist en een positieve realist. Als minimalist en veganist ben ik gauw tevreden. 

Ik noem vaak bewust niemand bij naam in mijn reacties. Tenzij een Quote. Ik heb jou niet bedoeld, maar schreef over mezelf. Ik ben met schrijven vaak een te rationeel denker en dat kan overkomen als te serieus. Als voormalig technisch specialist heb ik duizenden processen-verbaal opgemaakt. Dan schrijf je alleen over feiten en omstandigheden en nooit over leed.

Beste,

Wij waren in een discussie die ik afgekapt hebt omdat de starheid om iemand te overtuigen van jouw gelijk boven alles staat.

Dan zie ik een post verschijnen waar je specifiek benadrukt dat je geen ervaring hebt met PTSS. 
Van alle aandoeningen, ziektes etc kies je net die uit? Aangezien ik in mijn openingspost vermeld heb dat ik hieraan lijd. Roept dat inderdaad bij mij vragen op. Zeker omdat we vlak ervoor een discussie hadden.

Dat je een aantal posts verder je eigen weer tegenspreekt, want je had geen ervaring ermee, maar je kent wel iemand die het heeft en ook iemand die mensen bijstaat.
Of je bent iemand die zoals de meesten niet willen begrijpen wat PTSS is of het was wel naar mij bedoeld maar trek je terug.

Ik heb bewust niet gelijk gereageerd omdat ik op dat moment niet in staat was om daar rustig op te reageren.ik heb daar ook extra medicatie voor genomen omdat ik eigenlijk wel zeker van was dat het tegen mij gericht was. Ik was eigenlijk niet van plan om hier nog op te reageren, maar heb voor mijzelf besloten jouw commentaar en posts te negeren.


Wim, ja ik ben verbannen door Frank, ja ik heb een IP van op diverse adressen, daarom ook mijn tekst dat er nu een frisse wind waait doordat Frank niet meer hier actief is als beheerder. Dat Frank en ik niet door één deur kunnen had met wat anders te maken en wil dat best privé uitleggen in een privé bericht maar vind niet dat het hier openbaar verteld hoeft te worden.
Dit topic is aangemaakt  om het gesprek hierover in Cranklengte naar toe te kunnen verplaatsen.
(27-Sep-2020, 10:33 PM)Burley1979 schreef: [ -> ]Mijn slaap mankeerd niks aan.

Hoe weet u dat zeker?
Zal ik een slotje op het draadje gooien?
(28-Sep-2020, 12:00 PM)Roepers schreef: [ -> ]Zal ik een slotje op het draadje gooien?

Lijkt me wel zinnig. Het heeft in de verste verte niets met ligfietsen te maken, en ik denk niet dat er nuttige discussies uit gaan voortvloeien
Dat het niets met ligfietsen te maken heeft klopt, daarom is hij nu ook in "Hangplek" weggezet. Daar mag het juist over van alles en nog wat gaan Wink
Ik heb dit alles met verbijstering gelezen. Heel openhartig verhaal, daarom ook een bedankt van mijn kant. Zeker met heel veel onbegrip waar je steeds weer tegenaan loopt. Ook steeds weer uitleggen wat er precies mis is, en onbegrip, woorden nadien waar je dan ook niet veel mee opschiet... Ik weet niet wat je hebt meegemaakt, maar het lijkt erg genoeg om hiervan last te hebben. Veel sterkte.

Ik las ook dat je af en toe ook verre ritten maakt. Heb je daar toevallig ook foto's site van? Ik ben wel benieuwd...
(28-Sep-2020, 11:55 AM)kuŝbiciklo schreef: [ -> ]
(27-Sep-2020, 10:33 PM)Burley1979 schreef: [ -> ]Mijn slaap mankeerd niks aan.

Hoe weet u dat zeker?

Ik ben in het bezit van een Garmin forerunner 735 xt die mijn slaap en soort slaap kan meten.

Het feit dat je dat in twijfel trekt bevestigd ook dat je wel ergens een stukje gelezen hebt over PTSS in het algemeen maar niet weet wat het is en hoe het in elkaar steekt.
Zoals eerder gezegd word mijn levenskwaliteit niet beter door slaap.
Ondanks dat ik een uitkering heb heb ik nog steeds iets meer dan een modaal inkomen. Dus ook daar geen problemen mee.
Het is alleen dat ik er heel weinig mee kan dan alleen fietsen kopen, omdat alle andere dingen een grote drempel voor mij zijn.
Ik slik zoals eerder gezegd een hele reeks medicijnen waaronder anti depressive en anti psychotica en als het helemaal niet meer gaat heb ik nog alprazolam dat zorgt dat ik 3 dagen van de wereld ben en dus ook niet mag auto rijden.
Ik heb 3 jaar lang 2 x per week therapie gevolgd en 1 jaar trauma therapie.

Het verwijzen naar artikelen zonder echt te weten waar je over praat is niet heel handig. Het is geen ziekte zoals een gebroken been.

(28-Sep-2020, 03:42 PM)Fietsbennie schreef: [ -> ]Ik heb dit alles met verbijstering gelezen. Heel openhartig verhaal, daarom ook een bedankt van mijn kant. Zeker met heel veel onbegrip waar je steeds weer tegenaan loopt. Ook steeds weer uitleggen wat er precies mis is, en onbegrip, woorden nadien waar je dan ook niet veel mee opschiet... Ik weet niet wat je hebt meegemaakt, maar het lijkt erg genoeg om hiervan last te hebben. Veel sterkte.

Ik las ook dat je af en toe ook verre ritten maakt. Heb je daar toevallig ook foto's site van? Ik ben wel benieuwd...

Ik heb niet echt een fotosite. Ik heb wel Strava waar je kan kijken die staat ook openbaar. 
Ik heb van mijn laatste rit over de Zeeuwse eilanden een film gemaakt van 20 minuten die hier op het forum staat bij mijn openingspost.
Verre ritten zijn altijd leuk en een uitdaging. Volgend jaar wil ik weer op mijn raptobike naar Boulogne terug en dan nog verder als de laatste keer (470 km).

https://www.strava.com/athletes/14908462
(28-Sep-2020, 06:16 PM)Burley1979 schreef: [ -> ]Ik ben in het bezit van een Garmin forerunner 735 xt die mijn slaap en soort slaap kan meten.

Daarover kan ik kort zijn: dat is speelgoed.

(28-Sep-2020, 06:16 PM)Burley1979 schreef: [ -> ]Het feit dat je dat in twijfel trekt bevestigd ook dat je wel ergens een stukje gelezen hebt over PTSS in het algemeen maar niet weet wat het is en hoe het in elkaar steekt.

U heeft geen idee hoe ik de afgelopen 15 jaar heb geleefd, en wat voor permanente lichamelijke schade ik heb opgelopen. Wellicht deel ik dat nog wel een keer, maar ik vind het belangrijker om gewoon wetenschappelijke literatuur aan te halen zoals in mijn eerdere post.
Iedereen heeft een geschiedenis achter de rug en velen van ons helaas ook een ziektegeschiedenis.
Geldt ook voor ondergetekende.


Moraal van dit verhaal.

Niet oordelen en voor anderen denken.

Op school leer ik mijn kinderen al dat ze vragen moeten stellen als ze iets willen weten.
Laten wij dat dus ook vooral doen.
(28-Sep-2020, 08:27 PM)kuŝbiciklo schreef: [ -> ]
(28-Sep-2020, 06:16 PM)Burley1979 schreef: [ -> ]Ik ben in het bezit van een Garmin forerunner 735 xt die mijn slaap en soort slaap kan meten.

Daarover kan ik kort zijn: dat is speelgoed.

(28-Sep-2020, 06:16 PM)Burley1979 schreef: [ -> ]Het feit dat je dat in twijfel trekt bevestigd ook dat je wel ergens een stukje gelezen hebt over PTSS in het algemeen maar niet weet wat het is en hoe het in elkaar steekt.

U heeft geen idee hoe ik de afgelopen 15 jaar heb geleefd, en wat voor permanente lichamelijke schade ik heb opgelopen. Wellicht deel ik dat nog wel een keer, maar ik vind het belangrijker om gewoon wetenschappelijke literatuur aan te halen zoals in mijn eerdere post.


U mag dat speelgoed vinden. Dat is uw persoonlijke mening. Ik ben er heel erg blij mee en voor mij helpt het ook om mijn toestand te bekijken.

Ik zou het fijn vinden om uw persoonlijke situatie niet te reflecteren op wat ik heb.
Elke situatie is anders zoals ik al diverse malen heb proberen aan te geven.
U probeert toch met de links die u deelt het PTSS te generaliseren. Wat in die situatie heeft geholpen betekend niet dat dit bij andere situaties helpt.
Het zal allemaal goed bedoeld zijn, maar het komt niet prettig over. 
Wat ik vooral zie is onbegrip en onwetendheid. 

Ik heb genoeg jaren therapie gevolgd en nog steeds de nodige medicatie. 
Ik heb het leven zoals ik dat nu leid geaccepteerd. Dat ik niet alles meer kan doen wat ik vroeger deed dat weet ik en word ik heel vaak aan herinnerd. 
Maar kwaliteit van leven is voor iedereen anders.

Ondanks dat ik een heel beperkt en in een kleine wereld leef ben ik daar tevreden mee. Ik hoef dan niet door iemand die mijn hele situatie niet weet er op gewezen te worden dat ik miss wel slecht slaap en mijn slaap monitor via "speelgoed".
Het is een hulpmiddel geen heilig iets. 

Kijk ik ben hier in het verleden ook niet altijd even netjes uit de hoek gekomen en probeer nu heel rustig te reageren op aannames door derden die eigenlijk heel weinig weten. Ik zou het dan ook fijn vinden als anderen dan ook met respect antwoorden.  De meeste doen dat wel, er zijn er alleen een paar waaronder jou die dat niet doen. 

Ik beëindig daarom hier de discussie met jou, want ik heb geen trek om mezelf te blijven verdedigen omdat jij mijn slaap in twijfel.trekt.
(28-Sep-2020, 09:19 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Op school leer ik mijn kinderen al dat ze vragen moeten stellen als ze iets willen weten.
Laten wij dat dus ook vooral doen.

Of wat wij, binnen bereik van de ZDF en ARD, vroeger bij de Duitse Sesemstrasse al geleerd kunnen hebben:

"Der, Die, Das
Wer, Wie, Was
Wieso, weshalb, warum,
Wer nicht fragt bleibt dumm"
(28-Sep-2020, 09:20 PM)Burley1979 schreef: [ -> ]U mag dat speelgoed vinden.

Tja, wie ben ik. Ik ben gewoon iemand die iets weet van slaapgeneeskunde en die een studie van de relevante wetenschappelijke literatuur heeft gemaakt

Als van niemand iets wilt aannemen, of als u er van overtuigd bent dat uw situatie zo uniek is dat u geen tips nodig heeft, dan is dat natuurlijk uw goed recht.

Voor de rest is het gewoon logisch, dat als u geen slaaponderzoek heeft gedaan dat u ook geen stellige uitspraken kunt doen over dat aspect van uw gezondheid. Dat geldt overigens voor iedereen, dus beschuldig me er niet weer van dat ik uw PTSS negeer, trivialiseer, generaliseer of bagatelliseer of wat dan ook.
(28-Sep-2020, 12:00 PM)Roepers schreef: [ -> ]Zal ik een slotje op het draadje gooien?

Ik denk dat het moment nu wel daar is.
(28-Sep-2020, 10:02 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Ik denk dat het moment nu wel daar is.

Oh gut, heb ik iets fout gedaan? :'(
(28-Sep-2020, 10:03 PM)kuŝbiciklo schreef: [ -> ]
(28-Sep-2020, 10:02 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Ik denk dat het moment nu wel daar is.

Oh gut, heb ik iets fout gedaan? :'(

Nee hoor. Ik reageerde op Roepers.

Mijn bescheiden mening is dat nader komen tot elkaar misschien niet meer gaat lukken in dit draadje.

Mocht ik het mis hebben, dan zal de toekomst dit uitwijzen.

Ik ga weer lezen en schrijven over fietsen, banden, kleding, enz.
(28-Sep-2020, 10:06 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Mijn bescheiden mening is dat nader komen tot elkaar misschien niet meer gaat lukken in dit draadje.

Ik heb niets meer toe te voegen, wellicht vindt iemand anders woorden die in betere aarde vallen.
Ik denk dat alles hier wel gezegd is. Dank Burley1979 voor je openheid en de rest voor hun reacties. Het lijkt ons beter dit topic nu te sluiten.