ligfietsers.nl

Volledige versie: Fietsplannen 2021
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Het is nog wat vroeg, maar aangezien Corona 2020 door elkaar geschud heeft ben ik benieuwd of er al plannen zijn gemaakt voor 2021.

- ligfietstocht zoals eerder gemeld wil ik deze in januari of februari rijden. Ik ben nu druk bezig met zoeken naar spullen voor onderweg. Word een 1100 km vanaf mij thuis en probeer het op 5 dagen te rijden. Hopelijk 4. Incl stealth camping.

- sluis Boulogne sluis nog eens. Schitterende tocht  maar wil de terug weg langs de kust rijden dat zal vanaf mij thuis op een 500 km uitkomen. Deze wil ik in één ruk rijden. Het is 30 km meer dan afgelopen keer dus dat moet lukken. Ga wel een ander verzet monteren.

- 800 km op mij racefiets met bikepacking. Een spinsel wat me geraakt heeft en weer een uitdaging wou.

- Trainen op de racefiets om mijn conditie te verbeteren en mijn snelheid op langere afstanden te verhogen. Va de winter maar eens kijken voor een indoor trainer met zwift.

- 15.000 km komend jaar rijden op diverse soorten fietsen. Ik heb buiten mijn diverse ligfietsen ook nog een mtb derailleur trekkingfiets en racefiets en wil totaal 15.000 km maken.

Ben benieuwd wie er nog meer plannen heeft.
De Große Weserrunde staat volgend jaar (weer) op het programma. Toen de ronde dit jaar werd afgelast vanwege de Coronaperikelen kon ik kiezen voor geld terug of omzetten naar een inschrijving volgend jaar. Ik heb voor dat laatste gekozen. Verder heb ik nog geen plannen. De plannen voor dit jaar ontstonden toen de Coronamaatregelen werden afgeschaald en er veel meer mogelijk bleek. Ik ga daarover nog posten in mijn fotodraadje. Op dit moment zitten we in  een tegengestelde fase.

Groet,

Marco
@Burley1979: mooie en stevige plannen!!

Ik hoop dat de Corona wat luwt en dat ik komend jaar weer wat meer kan fietsen. Door Corona en een aantal persoonlijke omstandigheden heb ik dit jaar helaas weinig gelegenheid gehad voor tochten langer dan ca. 100 km. En is mijn jaarkilometrage dan ook best laag... 

Volgend jaar hoop ik:
  • toch weer wat meer langere tochten te kunnen rijden
  • zowel Limburg als Zeeland (Walcheren) aan te sluiten qua vakjes
  • mijn Mango weer in orde te hebben (daar moet ik echt eens aan beginnen... maar zolang ik hem niet echt mis, krijgen andere fietsen steeds voorrang...)
  • minimaal 1 keer met de handbike een 100 km tocht te rijden
  • mijn al lang geplande rondje Nederland te kunnen fietsen
  • de grenspalenklassieker te kunnen rijden (ook uitgesteld en mijn inschrijving doorgeschoven naar volgend jaar)
  • weer wat meer met mijn dochter te kunnen fietsen Smile
Maar als ik eerlijk ben, ben ik op dit moment blij met iedere kilometer die ik kan maken! Van dat constante thuis zitten/werken wordt je op een gegeven moment knettergek en even eruit is dan superfijn, al is het maar voor een (Corona) rondje rond de kerk Smile
(13-Oct-2020, 08:44 AM)ErikvanD schreef: [ -> ]Maar als ik eerlijk ben, ben ik op dit moment blij met iedere kilometer die ik kan maken! Van dat constante thuis zitten/werken wordt je op een gegeven moment knettergek en even eruit is dan superfijn, al is het maar voor een (Corona) rondje rond de kerk Smile

@ErikvanD je hebt gelijk, ook al ben ik nieuw in de ligfiets wereld ben ik wel blij dat ik met enige regelmaat kan fiets, om de sleur te doorbreken. Op dit moment 3 keer in de week een rondje in de buurt en in het weekend een langere rit, om de conditie op te krikken. Alleen heb ik al gemerkt dat jullie bij een langere rit praten over een rit van boven de 75 KM.

Op dit moment ben ik aan het kijken naar mooie lange ritten voor volgend jaar op de Trike en als het goed gaat heb ik vanaf vandaag ook een Challenge Hurricane. Zodat ik ook de tweewieler ligfiets kan ervaren.
Ik maak nooit fietsplannen voor de lange termijn. Binnenkort vier ik mijn derde pensioen lustrum. Naast fietsen ben ik een enthousiast wandelaar en winterzwemmer. Lekker zwemmen in het buitenwater, wanneer de R in de maand is en baden in een wak. Fietsen doe ik bijna elke dag, het hele jaar door. Lange tochten beginnen bij mij boven de 150 km. Die ontstaan spontaan.
Afgelopen voorjaar zou ik 10 dagen door Denemarken gaan fietsen, maar toen gingen de grenzen dicht. Hopelijk kan het komend voorjaar wel.

Verder gewoon veel fietstochten maken, korte, lange, eigenlijk gewoon zoveel mogelijk op de fiets zitten.
(13-Oct-2020, 09:14 AM)Cyberjakkes schreef: [ -> ]Alleen heb ik al gemerkt dat jullie bij een langere rit praten over een rit van boven de 75 KM. 

Op dit moment ben ik aan het kijken naar mooie lange ritten voor volgend jaar op de Trike en als het goed gaat heb ik vanaf vandaag ook een Challenge Hurricane. Zodat ik ook de tweewieler ligfiets kan ervaren.

Lange ritten zijn relatief. Nooit gaan vergelijken met anderen dan kom je altijd bescheten uit. 
Het gaat erom dat jij vind dat je een lange rit hebt gemaakt. 
Ik heb dit jaar een Morton neuroom en ontstoken peesplaat gehad dan was voor mij 50 km al lang terwijl ik normaal afstanden van 200 en meer niet schuw om even te rijden.

(13-Oct-2020, 10:16 AM)Atrike schreef: [ -> ]Afgelopen voorjaar zou ik 10 dagen door Denemarken gaan fietsen, maar toen gingen de grenzen dicht. Hopelijk kan het komend voorjaar wel.

Verder gewoon veel fietstochten maken, korte, lange, eigenlijk gewoon zoveel mogelijk op de fiets zitten.

Ik heb Scandinavië ook op de verlanglijst aangezien je daar vrij mag wildkamperen met naleving van de regels die gelden.
Al moet ik eerst nog wel een paar jaar opbouwen om te klimmen.
Ik ben het helemaal met Burley eens. Voor mij zijn ritten boven de 50 doorgaans een lange rit. En dat is een mooi rond getal dus ritten beneden dat ronde getal kunnen ook wel eens als lange rit gelden. Het is niet alleen persoonlijk, het hangt ook nog van andere dingen af. (weer, ongebruikelijke bestemming, enz)
Wat een lange rit is, is inderdaad van veel factoren afhankelijk.

Met de 209 Roeifiets reed ik tochten tussen de 40 en de 120km.

Na mijn achillespeesruptuur van twee jaar geleden ben ik tegenwoordig al blij met rondjes van 30km.
Lang is inderdaad een persoonlijk iets. Ik druk een lange rit overigens eigenlijk meer uit in tijd dan in afstand. En daar zit vaak de uitdaging. Een afstand van 150 km rijden is op zich niet het probleem maar dat kost mij toch al snel een uur of 8 met pauzes en (talrijke) foto stops. En daar zit het thuisfront niet altijd op te wachten... en geef ze eens ongelijk!

Denemarken en Engeland (end to end) heb ik ook op mijn lijstje staan maar dat zal waarschijnlijk moeten wachten totdat de kinderen een paar jaar ouder zijn. En ik wat fitter ben Wink
(13-Oct-2020, 11:48 AM)ErikvanD schreef: [ -> ] Engeland (end to end) heb ik ook op mijn lijstje staan maar dat zal waarschijnlijk moeten wachten totdat de kinderen een paar jaar ouder zijn. En ik wat fitter ben Wink

Van Dunnet head tot Land's end? Dat is inderdaad behoorlijk.
Ik heb dat jaren geleden gedaan samen met mijn vrouw in 4 dagen op een klassieke scooter uit 1957. Dat was best een avontuur! Op de fiets is het nog wel even zwaarder denk ik...
We hebben in Twente een uitspraak: "Kiek'n wat't wut." Vaak afgekort naar KWW. Ik heb wel wat plannen voor Cloppenburg/Leer/Neuenkirchen , Ruhr, Afferden, Veluwe, Vennbahn, meer België van Rotte naar de Amstel en nog wat meer ritjes, maar niet alleen voor 2021. Al hoe meer plannen je maakt, des te meer teleurstellingen als het niet door kan gaan.
(13-Oct-2020, 07:08 AM)Roepers schreef: [ -> ]De Große Weserrunde staat volgend jaar (weer) op het programma. Toen de ronde dit jaar werd afgelast vanwege de Coronaperikelen kon ik kiezen voor geld terug of omzetten naar een inschrijving volgend jaar. Ik heb voor dat laatste gekozen.

Loppersum - Rinteln is maar 248 km volgens Brouter.de. Als ik er een vakantie van een week van maak, kan ik het fietsen. Dat zou ook erg leuk zijn. En dan Vrienden-op-de-fiets-adressen. Hmmm.
(13-Oct-2020, 02:44 PM)Fietsbennie schreef: [ -> ]Al hoe meer plannen je maakt, des te meer teleurstellingen als het niet door kan gaan.


Dat hoeft niet perse, ik had vorig jaar het plan eens van Groningen naar Terhole te fietsen waar ik woon. Ik had dit bij en velombilist gezien. Ik dacht doe dat ook wel even. Helaas te weinig voorbereid en een verkeerde route gemaakt. Ik werd door de nacht door de Drentse Aa gestuurd en nog wat van die natuurgebieden. Uiteindelijk ben ik gestrand om 3uur snachts in Zwolle. Heb nog een paar uur buiten geslapen en uiteindelijk maar op het perron gewacht tot de spits voorbij was en naar huis gegaan.
Sindsdien plan ik vooraf veel ritten. Dan is alles voorbereid en als het zover is dan trek ik hem uit mijn laptop en zet hem op mijn navigatie systeem. Mijn routes maak ik met komoot dan zie je wat je te wachten staat en kom je niet veel gekkigheid tegen.

Zie het als een doel, je plant iets en als het zover is, ook al zou dat door corona niet in 2021 worden dan is het een opleving als het wel zover is. Dromen is ook mooi.  Ik kijk op YouTube ook wat extreme tochten van Mensen die alleen de wereld overgaan op een eenwieler en anderen die met niks heel de wereld overgaan en alles op zich af laten komen. Dat geeft ook weer motivatie om te rijden en ook te dromen.
(13-Oct-2020, 09:14 AM)Cyberjakkes schreef: [ -> ]@ErikvanD je hebt gelijk, ook al ben ik nieuw in de ligfiets wereld ben ik wel blij dat ik met enige regelmaat kan fiets, om de sleur te doorbreken. Op dit moment 3 keer in de week een rondje in de buurt en in het weekend een langere rit, om de conditie op te krikken. Alleen heb ik al gemerkt dat jullie bij een langere rit praten over een rit van boven de 75 KM.

Nou, zo veel fiets ik nou ook absoluut niet. 30 km en dan houdt het op. Ik zoek het niet om de hele dag op die fiets te liggen. Het is hartstikke leuk maar ik heb gelukkig nog een heleboel andere interesses.