ligfietsers.nl

Volledige versie: Willeke is nieuw hier.
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Hi, 
Ik was binnen gestormd omdat ik een foto van mijn trike op internet vond. In de reacties daarop heb ik mijzelf voorgesteld, hieronder gequote.

(30-Dec-2020, 11:14 PM)Willeke_IGKT schreef: [ -> ]Ik ben Willeke, ik rijd verschillende ligfietsen, waaronder de 'lelijke' Flevo trike en een Flevo bike, die eerlijk gezegd ook niet mooi is. Heerlijke fietsen om te rijden, uiterlijk niet belangrijk voor mij.

De trike is van 1999, als ik de vorige eigenaar mag geloven, de bike lijkt een datum van 1993 in het serienummer te hebben, wat de fietsenmaker niet onwaarschijnlijk acht, gezien de onderdelen die gebruikt zijn.

De foto was niet bedoelt om aan een foto competitie mee te doen, zelfs niet om aan een fietsenshow online mee te doen maar om mijn vrienden te laten zien hoe mijn (toen) nieuwe speeltje eruit zag. En bij plaatsing op internet was het weer een 'dit is zo'n fiets' plaatje, daarom niet nodig om een fotocompetitie waardige foto te gebruiken.

Wat ik degene die de foto gebruikt heeft het meest kwalijk neem is dat de foto zonder enige tekst/verklaring gebruikt is, niet eens een 'zie, ik vond deze foto op internet, dit is zo'n fiets.' 

Ik ben Nederlands maar ik schrijf voornamelijk op Engelstalige sites en ben waarschijnlijk vergeten 'terug te schakelen'.
En ja, je kunt me een echte ligfietser noemen, dagelijks naar het werk op een Flevo, soms een langere rit. Nog een trike (merkloos maar gekocht bij de bekende firma in Medemblik,) en een Batavus Relaxx maar die laatste staat te wachten op iemand die ligfietsen wil uitproberen en niet bang is voor wat reparaties. En een rechtopzitter voor naar het station en een vouwfiets voor met de trein (hoewel de Flevo bike tegenwoordig ook mee gaat.)
welkom hier op het forum Smile
Nogmaals Willeke, Van harte welkom!.

Groet,

Marco
Welkom, Willeke. Maarre... Flevotrike lelijk? Die van mij is een schoonheid, hoor.  Wink
(04-Jan-2021, 03:49 PM)Atrike schreef: [ -> ]Welkom, Willeke. Maarre... Flevotrike lelijk? Die van mij is een schoonheid, hoor.  Wink

Dat 'lelijk' was in een reactie op de 'lelijke foto' van andere mensen hier maar ik moet zeggen dat mijn Flevos hun leeftijd laten zien en niet zo mooi zijn als zou kunnen. En hun stevige vierkante buizen zijn ook niet de meest elegante.

Maar ik hoor vaak dat het een mooie fiets is onderweg, dus misschien ben ik wat negatief.

Wat het voor mij een 'mooie' fiets maakt is dat is er heel relaxed op kan rijden, met de armen naar beneden of samen in mijn nek om de houding even te veranderen.

Heb jij een grote foto van je fiets online?
Dat robuuste is juist de charme van een Flevofiets, als je het mij vraagt. Een beetje zoals de grote Audi's uit de vroege jaren '80 (auto-ontwerp op een fietsforum - ik hoop dat hier geen ban op volgt :-D ).

Nogmaals welkom!
(04-Jan-2021, 05:17 PM)Willeke_IGKT schreef: [ -> ]Heb jij een grote foto van je fiets online?

Ja hoor. HIER en HIER.
Welcome Willeke, 

Bedankt voor de foto's! (en leesvoer)
Beetje late reactie maar ik las het nu pas. Welkom hier Willeke. Leuk om een dame in ons midden te hebben. Mag ik je vragen waar in de buurt je fietst?
(17-Apr-2021, 11:08 PM)Fietsbennie schreef: [ -> ]Leuk om een dame in ons midden te hebben. Mag ik je vragen waar in de buurt je fietst?

Ik denk (nog steeds) dat ik niet de enige vrouw op dit forum ben, maar ik zie de andere vrouwen maar weinig.
Zie dit topic: https://ligfietsers.nl/thread-977.html

En zoals je kunt zien in Medeliggers onderweg, de dagelijkse tocht is tussen het Noordzee kanaal, (zeg pont bij Velsen) en Heemskerk. Langere tochtjes gaan richting Haarlem, Alkmaar of de Zaanstreek, met een enkele langere tocht toen er geen covid was. 
In het verleden been ik echter ook twee keer naar/in Engeland geweest op mijn eerste trike, thuis naar Europoort, Hull naar Nothingham, (en min of meer dezelfde route terug) en huis naar Hoek van Holland, Harwich naar de west kant van London, bij de Theems.
Ik sluit langere tochten dus niet uit. (Zeker niet als ik wel een VM koop, nu nog heel onzeker.)
Mijn eerste voorstellen is ondertussen iets verouderd.
De Flevo's staan nu te wachten tot het tijd is om hen te verkopen, ik rij in de Quest 34, een vroege dus 3 keer 20" glasfiber gele velomobiel, met blauwe reflectie op de zijkant.
Mijn tweede fiets is een Whike, die ik tot nu toe nog niet echt onder zeil gebruikt heb.

Daarnaast staan er nog een vouwfiets, een rechtopzitter voor naar het station en een 'loopfiets' (een step met zadel op fiets hoogte.) Leuk voor korte stukjes maar niet zadelpijn vrij.

Met de VM is mijn actie radius 120 km op een dag, wordt nog steeds groter.

[Afbeelding: quest-in-Beverwijk-4.jpg]
(25-Sep-2022, 01:24 PM)Willeke_IGKT schreef: [ -> ]Mijn eerste voorstellen is ondertussen iets verouderd.

En ik was blijkbaar niet volledig, de volgende quote is uit een e-mail die ik kreeg:
Citaat:Hoi Willeke,

Ik zie je meerdere keren in berichten voorbij komen op het velomobiel forem.
Ik ben benieuwd wie jij bent en wat jouw rol is bij de NVHPV.
Kun je eens wat meer over jezelf vertellen?

Ik ben een lid van de vereniging en heb er eigenlijk geen rol, al probeer ik wel wat vrijwillegers werk te doen als ik toch naar een bijeenkomst kom, zoals helpen op de baan bij CV.

Toen de vorige moderatoren aangaven de taak neer te willen leggen heb ik de overgebleven moderator een berichtje gestuurd dat ik na mijn (toen aanstaande) reis beschikbaar zou zijn om naast hem en eventueel naast andere moderatoren actief te worden als moderator. Er waren geen andere aanmeldingen, dus zijn er nu twee actieve moderatoren.
Het is geen officiele positie in de vereniging maar als moderatoren overleggen we wel met het bestuur, meestal in mail contact met Roel van Dijk, de voorzitter, en het bestuur was het eens met de aanstelling (door het forum zelf) van de moderatoren, de vorige zowel als de huidige.

Ik heb een aantal (engelstalige) fora gemodereerd, ieder zo'n jaar of vijf, maar meerdere tegelijk.
Ook ben ik nu actief als moderator op twee, gerelateerde, vraag en antwoord sites, ook in het engels.

Nu is iedere site en ieder forum anders en ik hoop dat mijn moderatie hier voor jullie werkt.
Ik lees ieder bericht, ik probeer om een aantal keer per dag de nieuwe berichtjes te zien zodat er niets blijft liggen waar ingegrepen had moeten worden. En ik laat er veel bedankjes achter. Niet altijd dingen waar ik het mee eens ben maar berichtjes waar ik kan zien dat iemand zijn of haar mening, ervaring of vraag geplaatst heeft en niet op iemand anders hart trapt.

Dat betekent niet dat berichtjes zonder bedankje van mij niet goed zijn, ik vergeet er wel eens een te geven en soms laat ik mijn eigen mening wel mee tellen.

Op de vraag en antwoord sites is het heel gewoon om posts van anderen aan te passen, vooral spellings fouten maar ook dingen die tegen de (strenge) regels van de site zijn. 
Hier hebben we de gewoonte om dat niet te doen, maar soms jeuken mijn vingers en kan ik het niet laten om problemen op te lossen, vooral quotes gaan nog wel eens fout.

Als ik iets doe waar je het niet mee eens ben, laat het me weten (en als het iets is wat je zelf geschreven hebt, verander het terug als je denkt dat dat beter is.) 
Ook als je denkt dat ik, of Hoekie, meer zou moeten doen, vertel het. Je kunt berichten raporteren, je kunt ons een e-mail sturen of een PB. (Waarschijnlijk werkt een PB het snelst daar ik de site op mijn telefoon kan zien maar mijn mail alleen op de computer thuis.)

Oh ja, persoonlijk?
Ik had een lange afstands relatie maar mijn vriend is recentelijk overleden. Dus nu ben ik weer gewoon alleen staand.
Geen huisdieren en wel een volle werkweek.
En een vol leven met hobbies waaronder ligfietsen.
Zoals je aan mijn naam kunt zien, ik ben een Nederlandse vrouw.
Willeke is dus helemaal niet meer nieuw hier... Smile
Je werk wordt evenals dat van Hoekie gewaardeerd hier. Goed bezig!