ligfietsers.nl

Volledige versie: Willeke is nieuw hier.
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Hi, 
Ik was binnen gestormd omdat ik een foto van mijn trike op internet vond. In de reacties daarop heb ik mijzelf voorgesteld, hieronder gequote.

(30-Dec-2020, 11:14 PM)Willeke_IGKT schreef: [ -> ]Ik ben Willeke, ik rijd verschillende ligfietsen, waaronder de 'lelijke' Flevo trike en een Flevo bike, die eerlijk gezegd ook niet mooi is. Heerlijke fietsen om te rijden, uiterlijk niet belangrijk voor mij.

De trike is van 1999, als ik de vorige eigenaar mag geloven, de bike lijkt een datum van 1993 in het serienummer te hebben, wat de fietsenmaker niet onwaarschijnlijk acht, gezien de onderdelen die gebruikt zijn.

De foto was niet bedoelt om aan een foto competitie mee te doen, zelfs niet om aan een fietsenshow online mee te doen maar om mijn vrienden te laten zien hoe mijn (toen) nieuwe speeltje eruit zag. En bij plaatsing op internet was het weer een 'dit is zo'n fiets' plaatje, daarom niet nodig om een fotocompetitie waardige foto te gebruiken.

Wat ik degene die de foto gebruikt heeft het meest kwalijk neem is dat de foto zonder enige tekst/verklaring gebruikt is, niet eens een 'zie, ik vond deze foto op internet, dit is zo'n fiets.' 

Ik ben Nederlands maar ik schrijf voornamelijk op Engelstalige sites en ben waarschijnlijk vergeten 'terug te schakelen'.
En ja, je kunt me een echte ligfietser noemen, dagelijks naar het werk op een Flevo, soms een langere rit. Nog een trike (merkloos maar gekocht bij de bekende firma in Medemblik,) en een Batavus Relaxx maar die laatste staat te wachten op iemand die ligfietsen wil uitproberen en niet bang is voor wat reparaties. En een rechtopzitter voor naar het station en een vouwfiets voor met de trein (hoewel de Flevo bike tegenwoordig ook mee gaat.)
welkom hier op het forum Smile
Nogmaals Willeke, Van harte welkom!.

Groet,

Marco
Welkom, Willeke. Maarre... Flevotrike lelijk? Die van mij is een schoonheid, hoor.  Wink
(04-Jan-2021, 03:49 PM)Atrike schreef: [ -> ]Welkom, Willeke. Maarre... Flevotrike lelijk? Die van mij is een schoonheid, hoor.  Wink

Dat 'lelijk' was in een reactie op de 'lelijke foto' van andere mensen hier maar ik moet zeggen dat mijn Flevos hun leeftijd laten zien en niet zo mooi zijn als zou kunnen. En hun stevige vierkante buizen zijn ook niet de meest elegante.

Maar ik hoor vaak dat het een mooie fiets is onderweg, dus misschien ben ik wat negatief.

Wat het voor mij een 'mooie' fiets maakt is dat is er heel relaxed op kan rijden, met de armen naar beneden of samen in mijn nek om de houding even te veranderen.

Heb jij een grote foto van je fiets online?
Dat robuuste is juist de charme van een Flevofiets, als je het mij vraagt. Een beetje zoals de grote Audi's uit de vroege jaren '80 (auto-ontwerp op een fietsforum - ik hoop dat hier geen ban op volgt :-D ).

Nogmaals welkom!
(04-Jan-2021, 05:17 PM)Willeke_IGKT schreef: [ -> ]Heb jij een grote foto van je fiets online?

Ja hoor. HIER en HIER.
Welcome Willeke, 

Bedankt voor de foto's! (en leesvoer)
Beetje late reactie maar ik las het nu pas. Welkom hier Willeke. Leuk om een dame in ons midden te hebben. Mag ik je vragen waar in de buurt je fietst?
(17-Apr-2021, 11:08 PM)Fietsbennie schreef: [ -> ]Leuk om een dame in ons midden te hebben. Mag ik je vragen waar in de buurt je fietst?

Ik denk (nog steeds) dat ik niet de enige vrouw op dit forum ben, maar ik zie de andere vrouwen maar weinig.
Zie dit topic: https://ligfietsers.nl/thread-977.html

En zoals je kunt zien in Medeliggers onderweg, de dagelijkse tocht is tussen het Noordzee kanaal, (zeg pont bij Velsen) en Heemskerk. Langere tochtjes gaan richting Haarlem, Alkmaar of de Zaanstreek, met een enkele langere tocht toen er geen covid was. 
In het verleden been ik echter ook twee keer naar/in Engeland geweest op mijn eerste trike, thuis naar Europoort, Hull naar Nothingham, (en min of meer dezelfde route terug) en huis naar Hoek van Holland, Harwich naar de west kant van London, bij de Theems.
Ik sluit langere tochten dus niet uit. (Zeker niet als ik wel een VM koop, nu nog heel onzeker.)