Forum regels
De forum regels voor ligfietsers.nl

1. Behandel elk lid met respect. Als je klachten hebt over een bepaald lid of over de website zelf, stuur dan een bericht naar een moderator of de beheerder. Deze zal de klacht in acht nemen en oordelen wat de juiste vervolg stappen zijn. Ga geen conflict op zoeken met het leden zelf.

2. Het gebruik van scheldwoorden is niet toegestaan.

3. Spam in wat voor vorm dan ook is niet toegestaan.

4. Obsceniteit in wat voor vorm dan ook is niet toegestaan.

5. De officiële taal van het forum is Nederlands. Maar we snappen dat niet iedereen de Nederlandse taal even goed machtig is, daarom zijn incidentele berichten in b.v. Engels of Duits toegestaan.

6. Berichten moeten worden geplaatst in normaal lettertype in de zwarte kleur. Het typen in CAPS-LOCK is niet toegestaan, omdat dit als schreeuwerig ervaren kan worden. Voor titels of kopjes mogen wel grotere lettertypen gebruikt. Kleur mag alleen gebruikt worden wanneer het echt iets nuttigs toevoegt aan het bericht.

7. Topics moeten geopend worden in de juiste categorie. Als dit niet gebeurt, zal de moderator of beheerder het topic verplaatsen naar de juiste categorie.

8. Je mag geen links met illegaal materiaal plaatsen die in tegenstrijd zijn met de Nederlandse en/of internationale wetgeving. Het plaatsen van download links naar torrents, piraterij websites of auteursrechtelijk beschermd materiaal is niet toegestaan.

9. Gelieve geen gevoelige persoonlijke gegevens openbaar vrijgegeven. Dit is voor je eigen bescherming. Als je persoonlijke gegevens met iemand wilt delen, doe dit dan via een persoonlijk bericht naar de betrekkende persoon, maar wees wel bewust dat ook dit op eigen risico gebeurt.

10. We werken hier (voorlopig?) met een beperkte server ruimte, vandaar dat foto's niet direct in berichten geplaatst kunnen worden. Maak voor het plaatsen van foto's gebruik van de diverse opslag diensten (zoals b.v. postimage.org) en gebruik de link van de foto om in je bericht te plaatsen.

11. Gelieve niet solliciteren naar moderator of beheerdersfuncties. Als er personeel nodig is zal de beheerder dit in het forum mededelen.

12. Plaats geen affiliate links zonder toestemming van een moderator of beheerder. Links naar reclame of advertenties voor niet ligfiets-gerelateerde producten zijn niet toegestaan.

13. Als je problemen ondervindt met het gebruik van het forum, stel dan je vraag in het forum hier. Of stuur een PB.

14. In het onderschrift mogen maximaal 3 verwijzingslinks staan, mits deze niet commercieel georiënteerd zijn.

Wat gebeurt er als je een regel overtreedt?

Dan zal je een persoonlijk bericht ontvangen waarin staat welke regel je gebroken hebt en zal je verwezen worden naar de lijst met regels. Als de overtreding met opzet is, dan volgt er een waarschuwing of ban. Natuurlijk worden af en toe regels per ongeluk gebroken en daar wordt ook rekening mee gehouden. Maar wanneer regels meerdere keren gebroken worden tegen de waarschuwingen van de moderator of beheerder in, kan een verbanning volgen. Deze ban kan van 30 minuten tot oneindig duren. De beheerder of moderator zal dan beslissen wat de juiste lengte van de ban is.

Deze regellijst kan met verloop van tijd worden aangepast. Dit zal dan medegedeeld worden op het forum.

05-04-2017
De beheerder