ligfietsers.nl
Ligfietsfilmpjes van de tovenaar - Afdrukversie

+- ligfietsers.nl (https://ligfietsers.nl)
+-- Forum: Toeren, tochten en agenda (https://ligfietsers.nl/forum-15.html)
+--- Forum: Ligfiets video's (https://ligfietsers.nl/forum-16.html)
+--- Topic: Ligfietsfilmpjes van de tovenaar (/thread-1063.html)

Pagina's: 1 2 3


Ligfietsfilmpjes van de tovenaar - De tovenaar - 29-Apr-2021

Tochtje op Koningsdag met de Optima Baron en de Speedliner M5 door Utrecht en over de Lekdijk:
Op de Lekdijk kwamen we nog twee andere ligfietsers tegen.Zie ook mijn andere filmpjes met de ligfiets: https://www.youtube.com/playlist?list=PL395A8DB4CB646E1C


RE: Ligfietsen langs de Lek - gideon - 29-Apr-2021

Leuke film en mooi daar. Op dezelfde dag reed ik met mijn M5 ook door Utrecht en over de Lekdijk tussen IJsselstein en Krimpen.


RE: Ligfietsen langs de Lek - Wim -de roetsende - 30-Apr-2021

(29-Apr-2021, 12:18 PM)De tovenaar schreef: Tochtje op Koningsdag met de Optima Baron en de Speedliner M5 door Utrecht en over de Lekdijk:

Welkom op dit forum. Veel lees- en nog veel meer schrijfplezier gewenst.

Mooi filmpje  Cool 

De Baron was mijn eerste ligfiets. Ruim 10 jaar geleden alweer.


RE: Ligfietsen langs de Lek - Sarangel Gevel - 03-Sep-2021

(29-Apr-2021, 12:18 PM)De tovenaar schreef: Tochtje op Koningsdag met de Optima Baron en de Speedliner M5 door Utrecht en over de Lekdijk:
Op de Lekdijk kwamen we nog twee andere ligfietsers tegen.Zie ook mijn andere filmpjes met de ligfiets: https://www.youtube.com/playlist?list=PL395A8DB4CB646E1C

Wow ,very nice, heel mooi hoor. Can you post a picture of the camera set up, as I saw you doing something with the camera pole thing. I ask as I am trying to make films of my own adventures on my trike.


RE: Ligfietsen langs de Lek - De tovenaar - 18-Sep-2021

(03-Sep-2021, 11:39 AM)Sarangel Gevel schreef: Wow ,very nice, heel mooi hoor. Can you post a picture of the camera set up, as I saw you doing something with the camera pole thing. I ask as I am trying to make films of my own adventures on my trike.

Thanks!

Well, my setup varies from day to day Rolleyes  and I carry three cameras (Canon G7x, Insta360 One, GoPro Hero 8).

Behind the seat I've mounted a monopod or a selfmade stick made from an old tripod. Inside I put an USB cable to charge the camera.

[Afbeelding: IMG-20210408-162148.jpg]

That stick vibrated too much, so I removed it and now use the Insta360 selfie stick screwed on top of the luggage rack.On top of this pole I sometimes mount my Insta360 One (360 degrees camera) which films in every direction and makes the pole invisible.

I often mount it on a selfiestick and hold it in my hand. Or I mount my GoPro Hero 8 on this stick, quality and audio is a bit better.


RE: Ligfietsen langs de Lek - De tovenaar - 09-Dec-2021

Terugkomend op mijn camera set up, ik heb een filmpje gemaakt hoe ik eea op video vastleg:
RE: Ligfietstochtjes van de tovenaar - De tovenaar - 05-Jan-2022

Op nieuwjaarsdag even een blokje om door het "buutnland"RE: Ligfietstochtjes van de tovenaar - Fietsbennie - 05-Jan-2022

Dat paadje langs de Schoonebeekerdiep is wel mooi ja langs die jaknikkers. Is dat jouw regio? Dat is bij mij om de hoek... Ik woon in Vroomshoop. Mocht je eens in de buurt zijn altijd welkom.
Als je het leuk vindt dan kom ik wel een keer weer die kant op. Waar is die olieraffinaderij precies op 11.20 ook bij Emlichheim in de buurt? Nog een tip, je kunt er ook stukken langs de Vecht fietsen.


RE: Ligfietstochtjes van de tovenaar - De tovenaar - 05-Jan-2022

(05-Jan-2022, 08:33 PM)Fietsbennie schreef: Dat paadje langs de Schoonebeekerdiep is wel mooi ja langs die jaknikkers. Is dat jouw regio? Dat is bij mij om de hoek... Ik woon in Vroomshoop. Mocht je eens in de buurt zijn altijd welkom.
Als je het leuk vindt dan kom ik wel een keer weer die kant op. Waar is die olieraffinaderij precies op 11.20 ook bij Emlichheim in de buurt? Nog een tip, je kunt er ook stukken langs de Vecht fietsen.

Nee, ik woon daar niet zelf maar mijn moeder woont in die buurt. Langs de Vecht is het ook mooi fietsen ja.
Die olieraffinaderij is aan de noordkant van Emlichheim, Hinter dem Kanal https://osm.org/go/0GT5FkhAk-?m=


RE: Ligfietstochtjes van de tovenaar - De tovenaar - 12-Mar-2022

Fietstochtje van Amersfoort naar Soest. Ik ben aan het experimenteren met het geluid, was helemaal klaar met de matige kwaliteit van de microfoons van met name de Insta360, de GoPro is nog acceptabel als er weinig wind staat. Adapters voor een externe microfoon waren ook niet de oplossing. Nu neem ik het geluid maar apart op met een externe recorder (Zoom H1) en Roland stereo oordopjes/microfoons  (zgn binaural audio). Vind het niet prettig om mee te fietsen als ze in mijn oor zitten, daarom heb ik ze aan mijn hoofdsteun gehangen. Angel
RE: Ligfietstochtjes van de tovenaar - GertBr - 12-Mar-2022

De klikjes van het schakelen  Smile


RE: Ligfietstochtjes van de tovenaar - Victor - 12-Mar-2022

Ha! Bekend terrein, leuk om te zien (ik kom uit Soest). En moedig dat je ook over zandpaden rijdt, die vermijd ik op mijn ligger als de pest  Smile


RE: Ligfietstochtjes van de tovenaar - 365cycle - 12-Mar-2022

Ik zat het te kijken en viel in slaap. Zo rustgevend, haha Big Grin


RE: Ligfietstochtjes van de tovenaar - Fietsbennie - 12-Mar-2022

Wat grappig om op de landingsbaan van het vliegveld te fietsen. Hoef je op Schiphol niet te proberen.. Is dat Soesterberg? Op vliegbasis Twente kom je er aardig dichtbij en zie je wel wat vliegtuigen staan.

Zandwegen gaat best als het maar hard is, geen mulle boel of modder is, of van die grote gaten in zitten, daar heb ik ook de schurft aan...


RE: Ligfietstochtjes van de tovenaar - De tovenaar - 12-Mar-2022

Ja, Soesterberg. De landingsbaan gaat over een paar dagen dicht tot medio Augustus, dus wees er snel bij ;-)
[Afbeelding: ul+%2B+park+vliegbasis+soesterberg_2020....height=930]
https://utrechtslandschap.nl/natuurgebieden/park-vliegbasis-soesterberg/park-vliegbasis-soesterberg


RE: Ligfietstochtjes van de tovenaar - Fietsbennie - 12-Mar-2022

Ik zal het onthouden. De f16 langs de n237 vond ik al indrukwekkend. Of zit ik met Zwolle in de war? Of staan er meerdere langs de weg...


RE: Ligfietstochtjes van de tovenaar - Martin van Mourik - 13-Mar-2022

Geinig, ik ben wel vaker langs landgoed De Paltz gereden, op weg naar Soest, of zo maar een rondje langs de Soestduinen e.d., maar dat het landgoed zelf ook een mooi gebied is om doorheen te fietsen had ik tot nu toe compleet gemist.

Dat fietspad langs de Eem is mooi, jammer dat het maar een beperkt stuk is. Hoe mooi zou het zijn als je de Eem helemaal kon volgen tot aan het Eemmeer.

Mooi gefilmd en nabewerkt weer.
Fietsvideos zonder achtergrondmuziekje zoals deze bevallen mij meestal het beste.

Rond de landingsbaan van voormalig vliegveld Soestduinen ligt bijzonder schraal grasland, broedgebied voor zeldzame vogels, vandaar de sluiting van half maart tot half augustus. De oversteek ten Noorden van Soesterberg is wel het hele jaar open, en is op zich ook al mooi.


RE: Ligfietstochtjes van de tovenaar - De tovenaar - 13-Mar-2022

Ten noorden van Eembrugge kan je ook een heel stuk langs de Eem fietsen tot Eemdijk
Veldendijkpad, https://osm.org/go/0E6weOxx?m=

Het stukje door de Paltz is afgesloten met een hek,
je kan er (tussen 8 en 18u meen ik) als wandelaar of fietser wel gewoon langs.


RE: Ligfietstochtjes van de tovenaar - Bacchus - 13-Mar-2022

(12-Mar-2022, 11:35 AM)De tovenaar schreef: Ik ben aan het experimenteren met het geluid, was helemaal klaar met de matige kwaliteit van de microfoons van met name de Insta360, de GoPro is nog acceptabel als er weinig wind staat. Adapters voor een externe microfoon waren ook niet de oplossing. Nu neem ik het geluid maar apart op met een externe recorder (Zoom H1) en Roland stereo oordopjes/microfoons  (zgn binaural audio).
Zo gek is het niet geluid apart op te nemen. Professioneel doen ze niet anders.
Ik heb ook al gemerkt dat mijn actiecamera extreem nadruk legt op aandrijfgeluiden die door het frame worden geleid. Daardoor raken omgevingsgeluiden ondergesneeuwd.


RE: Ligfietstochtjes van de tovenaar - Martin van Mourik - 13-Mar-2022

Vandaag op en neer naar Artishock in Soest geweest. Ik ben van mijn standaardroute via Austerlitz en Soesterberg afgeweken, en heb een paar stukjes van je laatste video gereden. Heen langs de Eem. Terug over de Soester Eng en langs de Lange Duinen.
Ik stond om 18:30 bij het hek van landgoed De Paltz aan de Paltzerweg. Ik was dus niet meer welkom. Dat hek had ik al wel eens eerder gezien, ik dacht dat dat gewoon iemands oprit was, maar er staat dus inderdaad een bordje dat je tussen 8:00 en 18:00 welkom bent.

(12-Mar-2022, 11:35 AM)De tovenaar schreef: ... was helemaal klaar met de matige kwaliteit van de microfoons ... wind ...

Ik denk dat je eens met windsokken zou moeten experimenteren.
Mijn ervaring is dat harig spul (kunstbont) beter werkt dan de standaard schuimrubber plopkappen die vaak wel bij microfoons meegeleverd zijn. TV-geluidstechnici gebruiken ook van die harige windsokken, soms zie je ze bij een of andere reportage wel eens even in beeld.

Ik heb vele jaren geleden een lap grijze kunstbont gehaald op de lapjesmarkt in Utrecht. Ik heb er nog flink wat van liggen, je kunt zo een stuk van me krijgen. Verder is het dan een kwestie van creatief zijn met naald & draad of elastiek of tape of lijm enz.

Op de compacte digitale fotocamera die ik gebruikte om videos te schieten op bergtochten werkte het best goed. Ik had daarop met dubbelzijdig plakkende tape een stukje van 1 vierkante centimeter bevestigd, met een klein gat in de tape op de plek waar het gaatje van de ingebouwde microfoon van de camera zat. Hiermee kon ik boven op een winderige bergkam verstaanbaar mijn verhaal doen. De wind was dan wel nog hoorbaar, maar ik was goed verstaanbaar. Bij minder wind was het windgeluid in de audio min of meer weg, terwijl dat zonder windsok al snel geraas en gekraak in de opname gaf.

Op mijn zoom H1 heb ik het ook wel eens gebruikt, maar dat was even snel gevouwen met wat elastieken, dat hielp ook.


RE: Ligfietstochtjes van de tovenaar - De tovenaar - 14-Mar-2022

Leuk te horen dat mijn tochtjes worden nagefietst. Die weg door de Paltz is ook privé domein, van Herman van Veen, maar bezoekers zijn welkom in zijn villa. Daar is ook een café en kunstgallerie.
Van die harige windkapjes en plakkers gebruik ik ook, zijn echter niet zo effectief op de GoPro en werkt al helemaal niet op de Insta360, maar voor de externe microfoon werkt dat prima.


RE: Ligfietstochtjes van de tovenaar - Bacchus - 14-Mar-2022

@De Tovenaar: ik graag me ook weleens af wat het effect zou zijn als je thuis een voice-over inspreekt in plaats van live.


RE: Ligfietstochtjes van de tovenaar - De tovenaar - 14-Mar-2022

@Bacchus, heb ik ook af en toe gedaan in mijn filmpjes van de tocht door Oostenrijk Tsjechië, vind ik lastig en kost nog meer tijd. Gaat me ook meer om de omgevingsgeluiden, vogeltjes, honden paarden, geluid van de fiets etc. Sommige microfoons filteren die helemaal weg (noise cancelling) en dat vind ik weer jammer.


RE: Ligfietstochtjes van de tovenaar - De tovenaar - 18-Mar-2022

Op ligfietse naar de KrimRE: Ligfietstochtjes van de tovenaar - De tovenaar - 21-May-2022

Geïnspireerd door de TV serie "Dwars door de Lage Landen" van Arnout Hauben verkende ik per ligfiets delen van het Pieterpad in Zuidoost Drenthe.
In aflevering 8 (wordt a.s. dinsdag uitgezonden op NPO1) komen ze langs diverse punten die ik ook heb bezocht met de M5.
RE: Ligfietstochtjes van de tovenaar - Fietsbennie - 21-May-2022

Hoeveel kilometer heb je gehad?