ligfietsers.nl
Gebroken frame velomobiel - Afdrukversie

+- ligfietsers.nl (https://ligfietsers.nl)
+-- Forum: Ligfietsers (https://ligfietsers.nl/forum-3.html)
+--- Forum: Velomobielen (https://ligfietsers.nl/forum-8.html)
+--- Topic: Gebroken frame velomobiel (/thread-1121.html)Gebroken frame velomobiel - roelofdevries - 30-Jun-2021

Het is niet echt mijn week. Op de terugweg van mijn werk liep de ketting van mijn bijna 12 jaar oude Mango er af toen ik met hoge snelheid over de overweg in Borne reed. Deze was er snel weer opgelegd waardoor ik mijn weg kon vervolgen. Toen ik op 500 meter van huis was moest ik vol in de remmen voor een auto die geen voorrang verleende en toen ik weer aan wilde zetten op op te trekken hoorde ik een doffe knal.  Ik nam me voor om in de avond eens te kijken wat hiervan de oorzaak kon zijn. In eerste instantie kon ik niet echt iets vreemds ontdekken maar ik zag toen dat er beweging zat in de trapas. Ik heb de fiets op z'n kant gelegd en tot mijn verbazing zag ik dat het frame in de neus van de velomobiel gebroken was! de breuk zit niet op de las maar het is gewoon het aluminium profiel dat is gebroken.

Heeft iemand ooit eerder dit probleem gehad?

Een foto is hier te vinden:

Foto gebroken frame Mango


RE: Gebroken frame velomobiel - PietV* - 30-Jun-2021

Breuken beginnen naast de las. De breuk is boven naast de las begonnen.


RE: Gebroken frame velomobiel - Geboelders - 30-Jun-2021

(30-Jun-2021, 10:51 AM)roelofdevries schreef: Het is gewoon het aluminium profiel dat is gebroken.

Heeft iemand ooit eerder dit probleem gehad?

Een foto is hier te vinden:

Foto gebroken frame Mango

Mijn velomobiel.nl mango heeft twee keer een framebreuk gehad. Was nog niet helemaal door, er was een scheur zichtbaar driekwart rondom de vierkante buis. Is vakkundig door vm.nl gelast, en ik hoefde me geen zorgen te maken dat het frame hierdoor verzwakt werd; hij zou in ieder geval niet meer op die plek scheuren. Ik zou de foto delen met velomobiel /sinner , zij zullen hem waarschijnlijk wel weer kunnen lassen.
RE: Gebroken frame velomobiel - Wim -de roetsende - 01-Jul-2021

Komt inderdaad regelmatig voor, niet vaak.

Aluminium kan gewoon stuk.

Ze maken de velomobielen zo licht mogelijk en dat blijft spannend  Wink


RE: Gebroken frame velomobiel - Peter de Rond - 01-Jul-2021

Hallo Roelof, lassen is geen probleem, bereikbaarheid is wat minder, vooral omdat hij helemaal door is. ik heb wel een leenfiets (Quest) staan die je kunt gebruiken, tijdens de periode die nodig is voor reparatie. Borne is niet zover weg van hier, (neem aan dat je daar woont of in de buurt) Gr. Peter de Rond


RE: Gebroken frame velomobiel - roelofdevries - 06-Jul-2021

(01-Jul-2021, 07:58 AM)Peter de Rond schreef: Hallo Roelof, lassen is geen probleem, bereikbaarheid is wat minder, vooral omdat hij helemaal door is. ik heb wel een leenfiets (Quest) staan die je kunt gebruiken, tijdens de periode die nodig is voor reparatie. Borne is niet zover weg van hier, (neem aan dat je daar woont of in de buurt) Gr. Peter de Rond

Hoi Peter,

Dank voor het aanbod! Ik heb inmiddels wel iemand gevonden via mijn werk die het kan en wil lassen. Hij moet het nog even verder bekijken maar aangezien ik momenteel vrij heb en druk in huis aan het klussen ben (en even niet naar mijn werk hoef te fietsen) is er geen haast bij.

Ik zag onlangs al ergens dat je inderdaad in de buurt woont (ik woon zelf in Hengelo) en dat je velomobielen repareert. Sat maakt het een stuk gemakkelijker en ik kom zeker langs wanneer er weer eens (groot) onderhoud nodig is.


RE: Gebroken frame velomobiel - roelofdevries - 21-Jul-2021

Hij is weer gemaakt! Er is een extra stukje versteviging aangebracht waardoor ik hoop dat ie weer 12 jaar (de huidige leeftijd van de Mango) meekan! De trappers kunnen nog steeds op de oorspronkelijke positie worden teruggezet. Voor wie geinteresseerd is hierbij wat foto's:

Foto 1 las
Foto 2 las
Foto 3 las
Foto 4 las
Foto 5 las
Foto 6 las
Foto 7 las
Foto 8 las


RE: Gebroken frame velomobiel - GertBr - 21-Jul-2021

Als leek zeg ik dat het er netjes uitziet. Nog belangrijker is dat de stijfheid terug is!