ligfietsers.nl
Cassette vervangen - Afdrukversie

+- ligfietsers.nl (https://ligfietsers.nl)
+-- Forum: Ligfietsers (https://ligfietsers.nl/forum-3.html)
+--- Forum: Velomobielen (https://ligfietsers.nl/forum-8.html)
+--- Topic: Cassette vervangen (/thread-1205.html)Cassette vervangen - roelofdevries - 02-Oct-2021

Een meting liet zien dat mij ketting aan vervanging toe is (Mango+). Die heeft er inmiddels 38000 kilometer op zitten dus dat is op zich vrij netjes. Omdat de tandwielen er ook al tijd al op zitten wil ik deze ook vervangen. De cassette is van Shimano met tandwielen in de range van 11-28 tanden (9 speed). Op de sluitring staat het type: CB (of C8, dat is niet zo goed meer te lezen) en dan HG 61-9.

Nou kan ik dit type nergens meer vinden. De HG 400 serie lijkt wel goed verkrijgbaar maar gaat dit passen? Weet iemand welke onderdelen compatible zijn met het type dat ik heb?


RE: Cassette vervangen - 365cycle - 03-Oct-2021

Voor zover ik weet is Shimano 9-speed altijd uitwisselbaar, maar als iemand het beter weet hoor ik het graag...


RE: Cassette vervangen - gideon - 03-Oct-2021

Alle cassettes van Shimano hebben dezelfde passing en sluitring, en ook die van Sram, Sunrace en Microshift passen (als je bij 9-speed blijft)


RE: Cassette vervangen - de Boer - 03-Oct-2021

Klopt idd. Past prima, die HG. Er moet trouwens CS staan..staat voor..cassette.;-)

Groeten Henk


RE: Cassette vervangen - gideon - 03-Oct-2021

(HG staat voor Hyperglide cassettes en kettingen (vanaf 1989) de opvolger van Uniglide (jaren 80). De tandwieltjes van Hg cassettes hebben schakelhulpen, de tandwieltjes zijn op elkaar afgestemd en zijn gemaakt van zachter ijzer. Ug tandwieltjes zijn harder, gaan langer mee en kan je omdraaien als ze ingesleten waren, en Ug tandwieltjes kon je ook los kopen)


RE: Cassette vervangen - roelofdevries - 03-Oct-2021

Allemaal bedankt voor de reacties! Het is me duidelijk waar ik naar moet zoeken. Hopelijk kan ik weer fietsen vanaf volgende week.