ligfietsers.nl
Duo velomobiel - Afdrukversie

+- ligfietsers.nl (https://ligfietsers.nl)
+-- Forum: Ligfietsers (https://ligfietsers.nl/forum-3.html)
+--- Forum: Velomobielen (https://ligfietsers.nl/forum-8.html)
+--- Topic: Duo velomobiel (/thread-1230.html)Duo velomobiel - 365cycle - 20-Oct-2021

(20-Oct-2021, 10:11 AM)ThijsR schreef: Dat vind ik wel het grootste manco aan een VM: het blijft een éénpersoons voertuig (op een kinderzitje met beperkte ruimte in de QV na dus).

Rolleyes

https://www.miwik.de/?p=5953

enDe DuoQuest is overigens het best te krijgen momenteel.

@Roepers bedankt voor het splitsen


Duo velomobiel - Roepers - 21-Oct-2021

De site van de Kinner is hier

Er is geen website over de DuoQuest. Ik vind alleen dit bericht op ligfiets.net.Ik dacht de nieuwe Duoquest standaard elektrisch ondersteund werd. Geen idee waar ik dat gelezen heb (Ligfiets&?).

Nadeel is natuurlijk dat als je alleen op pad wil gaan een Duofiets een beetje oversized is. Het is dus alleen een fiets voor naast een éénpersoonsfiets

Dan kun je goedkoper een andere éénpersoonfiets kopen, bijvoorbeeld een Quattrovelo om de kinderen mee te kunnen nemen in de fiets.Groet,Marco


RE: Duo velomobiel - 365cycle - 21-Oct-2021

(21-Oct-2021, 11:53 AM)Roepers schreef: Er is geen website over de DuoQuest. Ik vind alleen dit bericht op ligfiets.net.
Jawel hoor >> https://www.velomobiel.nl/duoquest/

(21-Oct-2021, 11:53 AM)Roepers schreef: Ik dacht de nieuwe Duoquest standaard elektrisch ondersteund werd. Geen idee waar ik dat gelezen heb (Ligfiets&?).
De eerste heeft voor zover ik weet geen E-assist. Denez bouwt ze in basis wel zo, maar denk dat dat een kwestie is van "ik wil geen E-assist" doorgeven.

(21-Oct-2021, 11:53 AM)Roepers schreef: Nadeel is natuurlijk dat als je alleen op pad wil gaan een Duofiets een beetje oversized is. Het is dus alleen een fiets voor naast een éénpersoonsfiets

Dan kun je goedkoper een andere éénpersoonfiets kopen, bijvoorbeeld een Quattrovelo om de kinderen mee te kunnen nemen in de fiets.
Dat geldt eigenlijk voor alle fietsen die geschikt zijn voor meer dan één persoon. Een tandem is ook niet per se prettig als je alleen bent, te lang en log. De Milan 4.2 kan je best redelijk alleen rijden, maar een GT of SL is door het veel kleinere frontaal oppervlak vermoedelijk sneller (ondanks dat de stroomlijn van de 4.2 het best is van alle Milans). 

Je moet dat eigenlijk omdraaien: Met een fiets kost het direct wat om meer mee te nemen dan strict noodzakelijk. Drie fietsen hebben is echter nog altijd efficiënter dan één auto  Big Grin


RE: Duo velomobiel - Roepers - 21-Oct-2021

(21-Oct-2021, 02:52 PM)365cycle schreef: Jawel hoor >> https://www.velomobiel.nl/duoquest/

De eerste heeft voor zover ik weet geen E-assist. Denez bouwt ze in basis wel zo, maar denk dat dat een kwestie is van "ik wil geen E-assist" doorgeven.


Ik was op zoek naar de site van Denez Bodennec die op aanvraag DuoQuests bouwt. Die is er dus niet. De pagina waarnaar je verwijst is die over het prototype. Geen woord over de e-assist, leverbare kleuren en wachttijd.  Ik concludeer hier eigenlijk dat je voor de bestelling van de DuoQuest bij Velomobiel.nl moet zijn en dat zij dan dan weer overleggen met Bodennec. Vermoedelijk duurt het ook wel even voor er weer 1 gefabriceerd is.

Groet,

Marco


RE: Duo velomobiel - 365cycle - 21-Oct-2021

(21-Oct-2021, 03:20 PM)Roepers schreef: Ik was op zoek naar de site van Denez Bodennec die op aanvraag DuoQuests bouwt. Die is er dus niet. De pagina waarnaar je verwijst is die over het prototype. Geen woord over de e-assist, leverbare kleuren en wachttijd. 
Te snel gelezen Marco Wink

velomobiel.nl schreef:Nu is er een kleine assemblage gestart in Frankrijk. max. 2 per jaar. Voor 2021 zijn er al 2 besteld.

Levertijd is dus heel lang. Voor interesse, stuur ons een email. Basisprijs is 12900,-RE: Duo velomobiel - Roepers - 21-Oct-2021

Inderdaad, te snel gelezen. Het staat helemaal bovenaan, terwijl ik dat onder een eigen kopje verwachtte. De specs over die kleine assemblage zijn wel ietwat spaarzaam.


RE: Duo velomobiel - 365cycle - 21-Oct-2021

(21-Oct-2021, 03:25 PM)Roepers schreef: Inderdaad, te snel gelezen. Het staat helemaal bovenaan, terwijl ik dat onder een eigen kopje verwachtte. De specs over die kleine assemblage zijn wel ietwat spaarzaam.
Klopt. Sales is een vak, de meeste ligfietsbedrijven hebben die niet heel erg goed onder de knie (of kiezen er bewust voor er geen gas op te geven)  Big Grin
De OBT shirtsponsor is daarop overigens een zeer prettige uitzondering; prima, eerlijke verkoper.


RE: Duo velomobiel - PietV* - 21-Oct-2021

Er is al veel gebouwd aan velomobielen voor meerdere personen. Maar weinig succes in de markt. Zelfs een vijf persoons Sprocket Rocket. Te laag en te lang voor op de weg. Kan absoluut niet uit de voeten in het centrum van Amsterdam. Blijft op de eerste de beste brug hangen. Wink
Vanaf 50 sec: https://www.youtube.com/watch?v=W6K18bgxn78

Kwam tijdens Battle Mountain met moeite aan de 56 mph of 90 km/h. Leuk maar geen succes.
https://nevadagram.com/a-day-at-the-races-the-2019-world-ihpv-speed-challenge-at-battle-mountain/

Wat je ook gaat bouwen. Naast elkaar of achter elkaar. Voor een velomobiel zitten daar vaak meer nadelen dan voordelen aan.

Hier in het dorp rijden veel 2 persoons trikes. Naast elkaar. De Fun2Go. Zie die dagelijks rijden.
https://www.vanraam.com/en-gb/our-bikes/side-by-side-tandems/fun2go

Rij liever solo.


RE: Duo velomobiel - 365cycle - 21-Oct-2021

Ieder z'n ding Piet. Het probleem met de Milan 4.2 is niet zozeer de vraag, maar wat ik hierboven noemde over velomobielvolk en verkoop/bedrijfsvoering.
Even goed, ik zou er graag één hebben. Kost een beetje zweet, maar dan gaat het ook hard zat met m'n zoon achterin.