ligfietsers.nl
Ook weer terug - Afdrukversie

+- ligfietsers.nl (https://ligfietsers.nl)
+-- Forum: Algemeen (https://ligfietsers.nl/forum-1.html)
+--- Forum: Nieuw hier? (https://ligfietsers.nl/forum-2.html)
+--- Topic: Ook weer terug (/thread-1631.html)Ook weer terug - Luapretep - 14-Dec-2022

Hallo allemaal,
Sinds vandaag ook weer terug op t forum na ongeveer 3 jaar afwezigheid. Mijn Quest heb ik in 2019 verkocht en eigenlijk bleef t al die tijd wel rommelen. Iedere keer weer kijken op marktplaats of eBay Kleinanzeigen voor een mooie gebruikte velomobil. Maar t was niet naar m’n zin of te ver weg. 
Totdat ik vorige week bij mij in de buurt een mooie DF tegen kwam met een lage km stand. Ik ben gaan kijken en was om. Vandaag heb ik hem opgehaald en terug naar huis gefietst. Wel even wat anders dan een glasvezel quest zeg. Moet nog een beetje finetunen qua zitpositie, ben 1.83 en schoenmaat 44 maar daar ga ik uitkomen. 
Nog even wat over mezelf, ik heet Peter-Paul, ben 46 jaar en woonachtig in Borculo. Ik heb een dochter van 15, die woont bij haar moeder in Keulen. Ik heb een labrador die mij in het dagelijks leven vergezeld als hulphond. Ik ben zelf afgekeurd, na 20 jaar politiewerk heb ik ptss gekregen. De velomobil moet mij ook een beetje helpen de donkere dagen beter door te komen. Dat hielp vorige keer ook erg goed. 
Mocht je vragen hebben dan stel ze gerust en ik zal eens kijken hoe ik een foto van mijn aanwinst hier kan plaatsen.


RE: Ook weer terug - de Boer - 14-Dec-2022

Welkom PP.!

Veel plezier op het forum!

Groeten Henk


RE: Ook weer terug - Roepers - 14-Dec-2022

Welkom terug!

Veel rijplezier met de Df


RE: Ook weer terug - Bacchus - 14-Dec-2022

Welkom Peter-Paul!


RE: Ook weer terug - Wim -de roetsende - 14-Dec-2022

Welkom Peter-Paul,

Ik wens je veel lees- en nog veel meer schrijfplezier.Mocht je het leuk vinden om een keer kennis te maken met andere liggers/vm-rijders, dan zou je mee kunnen rijden met LOL of MooiTwente.

LOL start in Zutphen en Mooi Twente heeft meerdere startplekken. Zie hun website.

Aanmelden kan via ligfiets.net. We rijden dit jaar ook weer een LOLiebollentocht voor iedereen uit het oosten die Utrecht te ver weg vindt. Halverwege ontmoeten we dan Mooi Twente en rijden we samen nog een stukje.


RE: Ook weer terug - Hoekie - 14-Dec-2022

Welkom terug Peter-Paul

GertBr heeft al eens een instructie gepost met hoe foto's te plaatsen met postimages. Zie hier: https://ligfietsers.nl/thread-1400-post-22501.html#pid22501


RE: Ook weer terug - melle z - 14-Dec-2022

Wat een verrassing je hier tegen te komen PP, een velomobiel is nog eens wat anders dan een stinkende tweetakt!  Wink Groet, Melle met de Saab V4's.


RE: Ook weer terug - Jan van Ochten - 14-Dec-2022

Welkom Peter Paul. Heerlijk om met deze donkere dagen achter je eigen licht aan te fietsen....


RE: Ook weer terug - Fietsbennie - 14-Dec-2022

Welkom, Borculo en omgeving kun je mooi fietsen. Veel plezier hier. En wie weet komen we elkaar tegen.


RE: Ook weer terug - 365cycle - 15-Dec-2022

Welkom PP!

Leuke fiets heb je gekocht, mag ik gokken dat het een DF met onder crèmekleur en boven kaal carbon is? Big Grin
Altijd heel mooi om te zien, ziet er heel "diep" uit ofzo, dat donkere weefwerk.

PTSS heb ik geen ervaring mee, maar na zakelijk een heel erg stressvolle tijd die deels de oorzaak werd van een scheiding heb ik de fiets ook heel regelmatig gebruikt om m'n gedachten te ordenen. Die repititieve beweging op een lange route maakte bij mij de weg vrij voor tranen, en de velomobiel was dan ook gewoon een hele veilige plek om die de vrije loop te laten. Tenminste, zolang je nog een beetje voor je kan kijken Big Grin Als de eerste stoom dan van de ketel was kon ik weer een beetje helder nadenken en de volgende stappen voor mezelf bepalen. Voor mij was het dus ook regelmatig een reden om er juist in het donker op uit te gaan, en hoewel ik nu grotendeels stevig in m'n schoenen sta en lekker in m'n vel zit is dat gebleven; ik rijd nog steeds graag door de nacht.

PS: Geen idee of je er iets aan hebt, maar als er bij jou ook mensen om je heen zijn die zich zorgen over je gaan maken als je er (al dan niet op een donker moment) op uit gaat met de fiets: Zowel Wahoo als Garmin hebben een volgfunctie. Het thuisfront (of een willekeurig ander persoon) krijgt dan een seintje als je gaat rijden, kan op ieder willekeurig moment zien waar je bent (en bij mij dan ook m'n actuele hartslag etc.). Je hebt dan wel een GSM met internet en bluetooth nodig; de navigatie houdt zelf de data bij, maar stuurt die gegevens via de telefoon door naar een link die jij dan weer kan delen met personen naar keuze. Bij Garmin is er daarnaast functionaliteit die plotselinge vertragingen, stress en schokken kan detecteren, zo dus kan bepalen dat jij misschien een ongeluk gehad hebt en (als je niet snel genoeg op de navi aangeeft dat er niets aan de hand is) een noodsignaal verstuurt met je laatste locatie etc.


RE: Ook weer terug - vdbeemd - 15-Dec-2022

Hoi Peter Paul,
Helaas heb ik wel ervaring met ptss en dat kan soms met vlagen het leven behoorlijk pittig maken. Voor mij betekende dat ik niet graag ver van huis ben, hoewel ik vroeger mijn ov kaart het liefst gebruikte om niet thuis te zijn.
Dus verre kilometers en grote afstanden word ik niet blij van, maar de ligger helpt me enorm om naar mijn lichaam te luisteren. Juist door het liggen veranderd je inspanning van je lijf en moet je anders leren fietsen. Je torso in ruststand en je benen aan het werk in een mooie rustige cadans, het werkt voor mij ontspannend. Ik merk dat ik veel meer kan zien en dus meer kan genieten van het mooie waar ik eerder voor bij schoot.
Ik wens je mooie momenten in deze donkere dagen, momenten die je hart weer lichter maken...


RE: Ook weer terug - Lig-hen - 15-Dec-2022

Wow ... Wat zitten er prachtige én ontzettend waardevolle mensen op dit forum!  Heart


RE: Ook weer terug - Luapretep - 15-Dec-2022

(14-Dec-2022, 10:14 PM)melle z schreef: Wat een verrassing je hier tegen te komen PP, een velomobiel is nog eens wat anders dan een stinkende tweetakt!  Wink Groet, Melle met de Saab V4's.

Hej Melle,
Wat onwijs leuk dat jij hier ook te vinden bent. Ja helaas, een 2 Takt heb ik al lang niet meer en die gaat er ook niet meer komen. Ben al een aantal jaren saabloos. Mis t wereldje wel hoor. Maar t is beter zo en keuzes moeten gemaakt worden. Nu weer lekker genieten van de velomobiel.

Bedankt voor de mooie reacties allemaal. Ik merk dat ik vreselijk geraakt ben door bovenstaande, echt heel mooi om te lezen en hartverwarmend. Fijn om zo weer ontvangen te worden. Dank!!

Ik zal eens gaan puzzelen met het linkje van postimages, kijken of t lukt.
@365cycle, ja inderdaad. Het is de Df met witte onderkant en Carbon bovenkant. Die stond op marktplaats te koop.


RE: Ook weer terug - Wim -de roetsende - 17-Dec-2022

Heb je deze DF bij Peter de Rond gekocht?

Ik ken de vorige eigenaar. Hij kocht mijn racekap en die heb jij nu waarschijnlijk.

Er zitten reflectiestroken op.


RE: Ook weer terug - Luapretep - 19-Dec-2022

Bij deze de foto’s van mijn nieuwe aanwinst. Hoop dat ze te zien zijn

[Afbeelding: 439-B09-ED-9-BBA-4-CA9-A22-F-894-C8-E4-AB90-E.jpg]

[Afbeelding: C3-C26-BB5-CD4-F-4-F34-AD52-3-D65306-C52-B7.jpg]

[Afbeelding: D242-A287-E91-B-46-FF-B4-BE-2-FF33-F21130-B.jpg]

(17-Dec-2022, 10:57 PM)Wim -de roetsende schreef: Heb je deze DF bij Peter de Rond gekocht?

Ik ken de vorige eigenaar. Hij kocht mijn racekap en die heb jij nu waarschijnlijk.

Er zitten reflectiestroken op.

Ja klopt, ik heb hem bij Peter gekocht en op de racekap zitten inderdaad reflectiestroken dus dat is jouw kap geweest. Klein wereldje


RE: Ook weer terug - melle z - 19-Dec-2022

Tof apparaat PP!


RE: Ook weer terug - ZoefZoef - 19-Dec-2022

Blijft toch wel een heel fraaie velomobiel zo'n DF. Bij elke kleurstelling heeft ie dezelfde mooie lijnen.

Veel plezier toegewenst ermee!


RE: Ook weer terug - 365cycle - 19-Dec-2022

Echt een fraai ding!


RE: Ook weer terug - JanBurp - 19-Dec-2022

Welkom! En hopelijk dat het fietsen je hoofd lekker leeg kan waaien. Ook al heb ik geen ptss of andere klachten, ik ervaar fietsen en wandelen als perfecte bezigheden om je hoofd op orde te houden.