ligfietsers.nl
Wat eten we vandaag - Afdrukversie

+- ligfietsers.nl (https://ligfietsers.nl)
+-- Forum: Algemeen (https://ligfietsers.nl/forum-1.html)
+--- Forum: Hangplek (https://ligfietsers.nl/forum-13.html)
+--- Topic: Wat eten we vandaag (/thread-1922.html)



Wat eten we vandaag - Hardloper - 19-Aug-2023

Het inspiratie topic voor de energie van de motor van onze ligfietsen.

Dat mijn noedelsoepje van vandaag, wat best wel redelijk is gelukt:
[Afbeelding: IMG-2783.jpg]


RE: Wat eten we vandaag - Wim -de roetsende - 20-Aug-2023

Ik eet look-vrij en eet dus nooit iets uit potjes of zakjes.

Ik ben namelijk extreem allergisch voor look (knoflook, bieslook, ui, prei, enz) en wordt na het eten of alleen al het ruiken ervan ziek, krijg heel erg buikpijn en zit daarna urenlang op het toilet met hele pijnlijke en heftige buikkrampen.

Het is dus voor mij een hele nare voedselintolerantie.

Wij maken dus het meeste zelf. Behalve mayonaise   Big Grin


RE: Wat eten we vandaag - Hardloper - 20-Aug-2023

Wim ik had laatst zelf mayonaise gemaakt. Met een fijne staafmixer zo gedaan. Maar lastige allergie. Buiten de miso pasta , vissaus en de noedels kwam er zover ik weet kwam voor de rest niks uit pakjes. Maar gebruik jij andere kruiden om bepaalde smaken aan je gerecht te geven? Knoflook / ui enzo zijn namelijk de basis ingrediënten die ik normaal gebruik als basis.


RE: Wat eten we vandaag - Wim -de roetsende - 20-Aug-2023

Ik gebruik uiteraard peper en zout en vaak verse kruiden. 

Voor de rest smaakt eten vaak van zichzelf al heel goed. 

Veel mensen ‘verpesten’ eigenlijk de eigen smaak van een product door er altijd/vaak maar ui of knoflook over te gooien/in te doen.


RE: Wat eten we vandaag - Willeke_IGKT - 20-Aug-2023

Ik heb een tijdje een heel beperkend dieet gevolgd, waarbij veel gewone smaakmakers niet gebruikt mochten worden.
Sindsdien kook ik de groenten vaak kaal, alleen bloemkool in het water en zo. Dan merk je weer hoeveel smaak groente eigenlijk heeft.

Aan de andere kant, ik kan ook genieten van gemengde groenten met knoflook en ui, gebakken in olie met kruiden.
Afwisseling maakt voor smakelijk eten.


RE: Wat eten we vandaag - Tom Fekkes - 20-Aug-2023

(20-Aug-2023, 05:32 PM)Wim -de roetsende schreef: Ik gebruik uiteraard peper en zout en vaak verse kruiden. 

Voor de rest smaakt eten vaak van zichzelf al heel goed. 

Veel mensen ‘verpesten’ eigenlijk de eigen smaak van een product door er altijd/vaak maar ui of knoflook over te gooien/in te doen.

Indonesisch en Surinaams eten, wat ik zelf vaak klaarmaak, bestaat niet zonder ui en knoflook. Het hangt dus van je smaak af.

Maar in mijn boerenkool komen geen ui en knoflook.


RE: Wat eten we vandaag - Wim -de roetsende - 20-Aug-2023

Citaat:Het hangt dus van je smaak af.

Bij mij niet. Ik vind knoflook en ui namelijk heel erg lekker.
Na erg lange tijd heb ik uiteindelijk ontdekt dat ik daar dus extreem allergisch voor ben. 

Zelfs als ik het ruik. Dit is vergelijkbaar met mensen die hooikoorts hebben. Die krijgen ook een allergische reactie enkel en alleen door de pollen die op/bij je slijmvliezen komen. Zo werkt het bij mij dus ook, maar dan met de geur/moleculen van look.


RE: Wat eten we vandaag - Tom Fekkes - 20-Aug-2023

(20-Aug-2023, 06:50 PM)Wim -de roetsende schreef:
Citaat:Het hangt dus van je smaak af.

Bij mij niet. Ik vind knoflook en ui namelijk heel erg lekker.
Na erg lange tijd heb ik uiteindelijk ontdekt dat ik daar dus extreem allergisch voor ben. 

Zelfs als ik het ruik. Dit is vergelijkbaar met mensen die hooikoorts hebben. Die krijgen ook een allergische reactie enkel en alleen door de pollen die op/bij je slijmvliezen komen. Zo werkt het bij mij dus ook, maar dan met de geur/moleculen van look.

Dat is heel naar Wim. Omdat je weet dat het lekker kan zijn. Maar net wat ik zeg, boerenkool etc. is ook erg lekker en jaagt jou allergie niet aan.