ligfietsers.nl
CVT voor fietsen - Afdrukversie

+- ligfietsers.nl (https://ligfietsers.nl)
+-- Forum: Algemeen (https://ligfietsers.nl/forum-1.html)
+--- Forum: Hangplek (https://ligfietsers.nl/forum-13.html)
+--- Topic: CVT voor fietsen (/thread-2036.html)CVT voor fietsen - Frutsel - 01-Dec-2023

Het idee staat me we aan voor het voorblad van een VM. Aan de andere kant denk ik dat niet alleen 365Cycle dit helemaal aan gort kan trappen...

https://arstechnica.com/cars/2023/11/automatic-bike-transmission-concept-is-wild-and-spiky-and-could-be-a-big-shift


RE: CVT voor fietsen - datakneder - 01-Dec-2023

(01-Dec-2023, 02:12 PM)Frutsel schreef: Het idee staat me we aan voor het voorblad van een VM. Aan de andere kant denk ik dat niet alleen 365Cycle dit helemaal aan gort kan trappen...

Ziet er cool uit. Maar voor zover ik zie is het altijd met één achterblad, dus niet te gebruiken met een cassette achter. Verder ben ik wel benieuwd wat er gebeurd als je dit op een rechtopfiets hebt en je gaat op je pedalen staan. Ik denk dat je dan op je muil ligt als je het niet gewend bent.

Ik denk dat in wedstrijden je dit inderdaad snel aan gort zou kunnen rijden. Maar voor een dagtocht lijkt het me wel wat.


RE: CVT voor fietsen - kuŝbiciklo - 01-Dec-2023

(01-Dec-2023, 02:32 PM)datakneder schreef: Maar voor zover ik zie is het altijd met één achterblad

Er is geen achterblad, maar een tweede kleinere uitvoering van de "werpster" die aan de cranks zit. Dus het aangedreven deel op het achterwiel kan ook uitzetten en krimpen, zoals te zien is in de video.

Ik vind Flevobike's PSS en de dubbel uitgevoerde "Linear snek" van Derk Thijs toch nog eleganter, hoewel deze niet inherent automatisch verzet veranderen.


RE: CVT voor fietsen - Frutsel - 01-Dec-2023

Je zou de achterkant kunnen uitvoeren met een stelhendel, zodat je de grootte kan bepalen/vastzetten. Heb je een traploos 'schakel' systeem. Nadeel is wel dat het 'kleinste tandje' nog steeds behoorlijk groot uitvalt naast de 11/12 van normale cassettes.