ligfietsers.nl
Winterprojecten? - Afdrukversie

+- ligfietsers.nl (https://ligfietsers.nl)
+-- Forum: Ligfietsers (https://ligfietsers.nl/forum-3.html)
+--- Forum: Zelfbouwers (https://ligfietsers.nl/forum-9.html)
+--- Topic: Winterprojecten? (/thread-456.html)Winterprojecten? - ErikvanD - 01-Nov-2018

Hoi allemaal,

Met de donkere dagen in het vooruitzicht (nou ja, we zitten er al middenin...) zal er wellicht hier en daar wat minder gefietst worden en er misschien gewerkt worden aan een leuk winterproject. En daar ben ik nieuwsgierig naar! Staan er nog leuke, interessante en uitdagende winterprojecten op jullie planning? Liefst of fietsgebied uiteraard  Wink

Ikzelf wil van de winter mijn trike helemaal optimaliseren. Na 2.200 km sinds eind april zijn de meeste kinderziektes er wel uit en heb ik een goed beeld van wat er nog beter zou kunnen. Denk aan:
  • het vervangen van de voorwiellagers (de linkerkant begint nu al herrie te maken) 
  • de inbouw van een Schlumpf mountain-drive
  • het (preventief) versterken van een aantal ophangpunten (voor de stoel, kettingrol etc) en de kettingloop nog beter maken
  • wellicht een ander kleurtje omdat ik voor bovenstaande waarschijnlijk wat laswerk wil laten doen
  • kijken of ik passende spatbordbeugels kan ontwerpen en laten laseren. De KMX versie vind ik te lomp
  • iets doen met verlichting
  • etc.
Het is gewoon zo'n ontzettend leuke en fijne fiets dat ik er zeker tijd in wil steken om hem helemaal 110% te maken!

Mijn andere fietsen zijn prima in orde nu, daar hoef ik voorlopig niets aan te doen. Behalve er uiteraard gewoon op blijven fietsen in de winter!

En, wat zijn jullie plannen?


RE: Winterprojecten? - Lopopodium - 01-Nov-2018

Ik wil mijn Gaucho alleen nog aan z'n jaarlijkse onderhoudsbeurt onderwerpen, twee nieuwe banden erop, misschien een nieuwe ketting. En dat was het wel. Het verdere fietsen in de winter doe ik op mijn simpele stadsfiets. De Gaucho mag na komend weekeinde (of misschien volgende week nog een tocht als het weer meezit) rusten tot begin maart.


RE: Winterprojecten? - GertBr - 01-Nov-2018

Ik heb juist mijn Trike gekocht om in de winter te durven fietsen. Ik voel me op 3 wielen in het donker een stuk zekerder dan op 2 als ik over natte wegen naar mijn werk toe rijdt. Dat is gekomen na een val met de racefiets al jaaaaren terug bij de de overgang van een bruggetje naar een bol lopend klinkerweggetje, gelukkig wel met een helm op mijn hoofd. Die slaat door bij een val vanaf hoogte Rolleyes. Ik weet dat het wat meer poetswerk gaat opleveren dan fietsen tijdens de zomertijd.


RE: Winterprojecten? - JarnoH - 01-Nov-2018

[Afbeelding: 20181020-143733-resized.jpg]

Ja, mijn fiets afmaken  Big Grin