ligfietsers.nl
Ronde van Chocowakije - Afdrukversie

+- ligfietsers.nl (https://ligfietsers.nl)
+-- Forum: Toeren, tochten en agenda (https://ligfietsers.nl/forum-15.html)
+--- Forum: Toertochten (https://ligfietsers.nl/forum-18.html)
+--- Topic: Ronde van Chocowakije (/thread-646.html)Ronde van Chocowakije - ErikvanD - 06-Aug-2019

Afgelopen weekend heb ik deelgenomen aan de Ronde van Chocowakije. Oftewel, hoe breng je CO2 neutraal 300 kg cacaobonen van Amsterdam naar Antwerpen. Bij deze mijn verslag!

[Afbeelding: 20190805_0853249116032135424847005.jpg?w=1536]


RE: Ronde van Chocowakije - Lopopodium - 07-Aug-2019

Ja, dat Antwerpen erger is dan Amsterdam had ik vorig jaar hier ook al eens geschreven!
Zie: https://ligfietsers.nl/showthread.php?tid=203&pid=2003&highlight=antwerpen#pid2003


RE: Ronde van Chocowakije - Roepers - 07-Aug-2019

Leuk verslag, Erik, van een bijzondere fietstocht. Ik vroeg mij wel af hoe je naast je kampeerspullen nog voldoende ruimte overhoudt voor een behoorlijke lading cacaobonen op je fiets. Als ik ga fietskamperen heb ik niet zoveel ruimte meer over.


RE: Ronde van Chocowakije - ErikvanD - 07-Aug-2019

Ik had mijn tent in de auto laten liggen en heb geslapen in één van de grote legertenten. Maar de tent had er nog best bij gepast in de fiets. In de Mango is het vooral een kwestie van veel kleinere zakjes gebruiken zodat je de bagageruimte optimaal kunt benutten. En dan kan er echt veel mee...


RE: Ronde van Chocowakije - GertBr - 07-Aug-2019

Mooi en leuk om te lezen Erik!


RE: Ronde van Chocowakije - GertBr - 07-Aug-2019

Je bent (vlak) langs mijn school gereden om naar en van het NDSM terrein te komen via de Schellingwoude bruggen. Maar ja, weekend en vakantie....


RE: Ronde van Chocowakije - ErikvanD - 07-Aug-2019

Grappig! Ik was zelf ook bijna langs huis gekomen en we hebben met de hele groep ook een stuk van mijn woon werk route gereden...


RE: Ronde van Chocowakije - mwijns - 07-Aug-2019

Leuk verslag weer Erik, mooi om te lezen!


RE: Ronde van Chocowakije - Fietsbennie - 10-Aug-2019

Mooi om te lezen, en leuke tocht Erik. Handig zo'n adres in het westen... Ik las dat je toch meer een solorijder was, toch doe je regelmatig mee met georganiseerde tochten. Ik heb dat volgens mij ook wel, maar wat maakt het voor jou solo rijden aantrekkelijker? Is dat gemak, controle, of het oponthoud wat je dan niet hebt?


RE: Ronde van Chocowakije - ErikvanD - 10-Aug-2019

Er is een verschil tussen georganiseerde toertochten waar je ook prima als individu aan deel kan nemen en zoiets als deze rit wat toch meer als geheel een groepsding was. Soms vind ik het gewoon leuk om een toerrit mee te rijden waarbij alles geregeld is. De route, versnaperingen bij de stops etc.

Maar ik rij ook graag alleen, o.a. omdat ik dan kan stoppen wanneer ik wil. En dat doe ik best vaak voor foto's etc. En alleen rijden vind ik enorm rustgevend. Zo hou ik ook niet van lange pauzes onderweg, bij een dagtocht eet ik vaak de hele dag door kleine beetjes zonder echt een uitgebreide koffie of lunchstop te maken. Dat doe ik eigenlijk echt nooit. Meestal stop ik ieder uur wel even een paar minuten om de benen te strekken, te plassen en/of even wat te eten.

Maar een (ligfiets)rit met gelijkgestemden vind ik ook erg leuk. En bij de choco rit was de tweede dag met de groep ook erg leuk.

Kortom, het heeft allemaal zijn charmes  Smile


RE: Ronde van Chocowakije - Fietsbennie - 10-Aug-2019

Inderdaad je hebt gelijk, en het leuke is dat het beide mogelijk is!